PDA

View Full Version : Quick Questions


Sniper Wolf
07-10-2002, 10:02 AM
Seems that somehow my 3dsmax screwed up or reset to a default setting. Now I can't get the texture to show up in the viewports, the selected area turns black. Only when I render it does it become textured. And also the cape on the model I am using became one sided. How do I make it two-sided faces again? Thanks.
- Wolf :jawa

VampireHunterD
07-10-2002, 10:25 AM
Are you using 3dsMax 4, if so, I probably know what the problem
is with the textures not showing up in the viewports.

Ask yourself the following questions. They might help.

1.)Are you working with a .3ds or a .max file format?
(exporting to .3ds screws up textures for some weird reason.
just resave it as a .max and reapply the textures.)

2.)Did you check the little cube-like button in the material editor
to make sure it is active for each material?
(This is what shows textures in viewports. It is located right
below the materials somewhere on the right. It looks like a
blue and white cube. When you put your mouse over it it will
say: "Show map in viewport". Make sure this button is active
for all of the textures you want to show up.)

And as for the cape being one sided, I'm still trying to figure out
what the problem is there.

But don't worry. I have 468 page reference book that tells all
about 3dsMax 4 and how to get started with it. If you have any
other questions just ask me and I can probably look up the
answer in the book for you.

Sniper Wolf
07-10-2002, 10:56 AM
Hey thanks Vamp, glad to know I have a helper :)
What's your ICQ number or AIM sn? Perhaps we could help each other in future projects with troubleshooting and whatnot. Thanks again.
- Wolf :jawa