PDA

View Full Version : Sky Isnt Working (arg)


Darth Jello
07-12-2002, 05:35 AM
ahh, i loaded up the sky texture list and put a sky at the top of my map, but you can still shoot it and stuff... ITS PISSING ME OFF!

Xzzy
07-12-2002, 05:42 AM
did you set the sky to an actual texture, or to a sky shader?

In jk2 you don't set the sky texture. You set the brush to a shader that has the same name as the sky that you want.

You won't see the sky inside radiant. Once the game loads it wil look correct though.

Green Hornet
07-12-2002, 11:17 AM
im really sorry Xzzy but could you be a little more clear. im noob so try to use dumb noob language.

i set the sky to a texture. how do i set the brush to a shader? or did i? im so confused:confused:

Darth Jello
07-12-2002, 11:33 AM
well i set it so you can see it in GTK, i know i am supposed to have the blue squares, but i cant figure that out??

RichDiesal
07-12-2002, 03:43 PM
Press Ctrl+Shift and select the front face of the brush you want sky to show through. Press s. Type in bespin/sky in the text box and hit apply. Compile. Sky. :)

Darth Jello
07-12-2002, 10:43 PM
its still not working, i tried in GTK and it said shader not found, in JK2 it didnt have teh blue boxes

ok, i know youve answered these questions a bilion times but, how do you make it so you see the actual textures in the 3D view and can you make the camera like it operates in GTK? and whats with the green circles?

RichDiesal
07-12-2002, 11:10 PM
how do you make it so you see the actual textures in the 3D view
Textures Menu / Render Quality / Linear

can you make the camera like it operates in GTK?How does it operate in GTK? Mine operates with normal key commands and right-clicking in different parts of the 3D View, depending on which direction I want it to pan... how is that different?

and whats with the green circles?
Never seen a green circle in Radiant. No idea. :)
EDIT: Oh, unless you mean the green circles around lights? Those are just rough estimations of the range of a light's display distance, though. You'll still need to tweak the LIGHT and INTENSITY values to make it exactly how you want.

Darth Jello
07-12-2002, 11:21 PM
ok, you move the mouse to look around and the wheel is forwards and backwards
sky still wont show up :(

RichDiesal
07-12-2002, 11:31 PM
Oh it's kind of like that in JK2Radiant... right-click-hold in the 2D window... if you click and hold just above the center, you'll move forward... if you click and hold further up, you'll move forward faster... if you click and hold just to the left of center, you'll turn left... etc etc etc. Seems about the same.

And try unzipping mapextras.pk3 into base/

Darth Jello
07-13-2002, 06:36 AM
there is a mapextras.pk3 in my base folder, i emailed you the map too see if you could get it to work

great mapping god

RichDiesal
07-13-2002, 11:11 AM
Yeh, try unzipping the mapextras.pk3 (open it in WinZIP) into your base/ folder.