PDA

View Full Version : BSP Lighting is taking forever. Can somone take a look?


aazell
07-15-2002, 05:26 PM
Hi all

Could somone please take a look at the sp map attached below. It's currently taking way too long BSP. I mean about 4 hours or somthing and it's only small.

I think I've followed all the rules (caulk everything, change brushes to detail exept those that touch the void).

Could somone take a look and let me know if they come up with a solution that would make the map run a little quicker?

here's the file



cheers

Aaz

http://homepage.ntlworld.com/j.partridge7/maps/Platformintro1.map[/URL]
[URL=http://homepage.ntlworld.com/j.partridge7/maps/Platformintro1.map]

JediPunk
07-15-2002, 08:27 PM
I think it's the lighting.
When I downloaded the .map and tried to compile it, the lighting took the longest amount of time through the entire compiliation.

aazell
07-15-2002, 09:39 PM
Anything more specific?

Xzzy
07-15-2002, 11:28 PM
i can't compile it to test cuz I'm at work, but I'd guess a lot of it comes from that huge round tower you have, as well as the truly massive box you have surrounding the map.

i have no idea what you're trying to do but if you just want a floating platform somewhere make the box with the sky shader on it much, much smaller and it should help.

What is that brush with the 'outside' texture intended to accomplish?

aazell
07-15-2002, 11:56 PM
It's an sp map. The outside texture box would work to produce raid.
I'll bring the size of the sky box down. The tower shouldnt affect it that much should it?

Wes Marrakesh
07-16-2002, 12:03 AM
all the file is is a map in text format... do i save to disk or what?

JediPunk
07-16-2002, 12:07 AM
Originally posted by Wes Marrakesh
all the file is is a map in text format... do i save to disk or what?

Right click the link, click "Save Target As" and then save it to /gamedir/base/maps/.

Xzzy
07-16-2002, 01:53 AM
Originally posted by aazell
The outside texture box would work to produce raid.

huh?

The tower shouldnt affect it that much should it?

Hard to say. First thing I thought when I loaded the map up in gtkradiant was 'holy cow what's that up there'.

Fix your skybox first then see how it goes. It shouldn't need to be much larger than a few units than the actual map.

idontlikegeorge
07-16-2002, 01:56 AM
i think he meant to say rain

Wes Marrakesh
07-16-2002, 02:17 AM
OOOHH...:rofl:

Xzzy
07-16-2002, 02:59 AM
oh that makes sense.

thought he was trying to fix a roach problem.