PDA

View Full Version : how to make SP yoda the right size??? (almost the same as bomberman's thread)


Arkum
07-29-2002, 08:52 PM
I've opened up the NPC's files, but now what do i do??? How am I supposed to scale Yoda to 36% or whatever?, what lines do I change?

If you have an alternate way to do this, PLZ PLZP PLZ PLZ PLZ PLZ tell me!!!!

Or if you have an SP Yoda of the correct size, send it to me at falcon23786@hotmail.com


Thanx

Pogwaffle
07-29-2002, 11:15 PM
In the npc.cfg file under the yoda npc I think you put the line-

scale 'x'

where x is the scaling size.

this is probably wrong, I cant really remember, Im not on my computer at the moment so I cant really tell you

Lord Ignasius
07-29-2002, 11:24 PM
another set of commands allows more advanced scaling

I use for Yoda:

scaleZ 60
scaleX 50
scaleY 50

This makes him a wee bit taller, but not as fat! Cuz the taller he gets the fatter he becomes. You can try different numbers if mine does not fit your taste, but with this saber-locking still looks real, unlike yoda at 35% which causes him to saberlock with the guy's legs and the guy to saber lock with yoda's head.

Also my mod will feature him and his evil brother Boda. So use this or if you cant get it to work wait a few more days. I decided to add Boda the evil yoda because I wanted to allow my users to experience the thrill of fighting a yoda character!

Araegon
07-29-2002, 11:33 PM
well, i'll ask this again, what program do you need to use to open the .pk3 files? so that i can open the npc file? cause my computer dosn't know how to open it.

Arkum
07-30-2002, 12:33 AM
OK I tried to save the npc.cfg file after i followed ur directions, but i got nowhere, it wouldn't let me, PLZ help.

Ezmartini
07-30-2002, 03:33 AM
just wait for iignasius' mod to play as yoda in single player as the correct size, i am... when will it be done ignasius and what site will you put it on???

Thijs
07-30-2002, 03:51 AM
Originally posted by Araegon
well, i'll ask this again, what program do you need to use to open the .pk3 files? so that i can open the npc file? cause my computer dosn't know how to open it.

I'm a beginner and i know it. You can open PK3 files with winzip :)
I hope this helped you

Araegon
07-30-2002, 07:19 AM
thanks, i'll try that.

Lord Ignasius
07-30-2002, 10:10 AM
I am sorry for the confusion! You can't play as Yoda, but you can fight along side Yoda and fight his evil brother Boda! I might look into making you play as Yoda, if it is wanted badly

bomberman_xc
07-30-2002, 05:30 PM
I'm starting to think that the only way to play as yoda at the correct height is to actually open up the model w/3ds max or milkshape or something and actually shrink the model then stick it back in the .pk3, since team yoda built the model at the default height of the skeleton. By shrinking the model so it only fits around half the skeleton, yoda in SP will appear shorter but some of the animation will not be quite right. This is just my take on this situation but i'm probaby wrong.....

bomberman_xc
07-30-2002, 08:18 PM
my guess is that the model will look the correct height, and relatively move the same but the arm and head movements will be a little delayed in the game since the model arms and head are not directly over the head and arms of the skeleton. It seem like the more distance put between model parts and the parts of the skeleton, the more delay there will be to the movement. But i say again m8, i may be wrong.....