PDA

View Full Version : WIP:Watto


Andwa
07-30-2002, 03:29 PM
Ok I am gonna decide to make a model of Watto. This is gonna be my first model, so im going to need help from like sithlord, or the Yoda team. I am doing some tutorials right now for G-max so im just learning the basics. If anyone wants to help, get me at andwa@lacrosse.com
or aim Andwa22
or ICQ 149017860

Andwa
07-30-2002, 09:42 PM
cmon 58 views and no replys, what i up with that?

BradFu
07-30-2002, 09:45 PM
Well, there's nothing really to say yet :) I think everyone is waiting for screenshots. We've had a lot of people say "WIP" for something or other, and then nothing is ever shown for it, so they're probably just waiting to see if this actually gets started :)

Darth Loki
07-30-2002, 10:24 PM
hey BradFu you still working on the Bothan?

cROsIs**
07-30-2002, 10:31 PM
OMG This kid is SOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO screwed.


And dude, dont come here DEMANDING the help of Mike and Kinja and all those people. Pssh.. I use this word VERY STRONG, n00bie.

Darth Loki
07-31-2002, 12:33 AM
the best thing to do is to start making it and when you get ABSOLUTELY stuck, then ask for help.

Andwa
07-31-2002, 02:41 AM
ok, i downloaded the skelaton from polycount and i seem to not find it when i try to open it in g-max

Andwa
07-31-2002, 02:44 AM
yes, i agree when you say noobie crosis, this is my first model, but i just wanted there help to make its wings flap and have it fly

Emon
07-31-2002, 03:23 AM
Hate to burst your bubble but that's impossible at this moment.

Andwa
07-31-2002, 03:31 AM
oh it is?
well i just got on these forums so i havent relly read up on everything, now i need a new model......and to know how to get skelaton in g-max

inbredyokel
07-31-2002, 03:40 AM
Flapping wings could be possible, but it would require a carefully crafted combination of alpha mapping and moving shaders. It would take someone with quite a bit of experience in that sort of thing to pull it off.

Kinja
07-31-2002, 04:04 AM
Yes I agree Inbred, not necisarily on the method but thats possible too. But really Emon, you need to quit with all that, thats impossable talk. Didn't you at one point or another say that we would never get Yoda to work? If not sorry. But there were quite a few naysayers that said that, and I'm like whatever, its just a game., And theres a million ways to skin a cat. It can be done and I'll bet it will be done at some point. Don't know if this kids gonna do it or not, but someone will.

Andwa
07-31-2002, 02:25 PM
well i thought last night that the anakin from ep1 would be easier
so im probley gonna do that one, and could someone please tell me how to put skelaton on g-max

T-Dogg
07-31-2002, 02:37 PM
This isn't an answer for your question, but I guess you need this info anyway. (I'm really not the one to tell these things to you, I don't know poop about modeling.) If/When you make an Ep1 Anakin model (or any kid for that matter), don't make him smaller compared to the other models. Just make him the same size as Kyle, Luke & so on. There's a scaling mod out there that enables making models smaller or bigger compared to their original size. The scaling mod is the secret to the Yoda models size.*

*Unless I've understood the whole thing horribly wrong and deserve a bunch of swift kicks from Kinja & co. on my ass.

El_graco
07-31-2002, 02:59 PM
yeah make a young anakin model or any other kid model (padawans:)) and i wish you good luck sir/madam

Andwa
07-31-2002, 04:04 PM
so your saying you want me to make a anakin as tall as kyle?
yea that would be a good idea to make ittle padawans like the ones in ep2(the ones yoda is teaching)
i would thikn it would be better to have him small, like the size he is in ep1

Kinja
07-31-2002, 04:14 PM
Yes, he will be small after you use the scaling mod on him, After you model him. Just be sure to make his head bigger, you know give him kid proportions.

Darth-Nasty
07-31-2002, 04:45 PM
I reckon an episode1 anakin would be a great model!

there are lots of skinning possibilites!

you could do a padawan anakin skin from the end ep1, some of yodas students from ep2 and maybe a young obi wan or something!

Andwa
07-31-2002, 05:29 PM
maybe once i get the layout of the model i cand send to someone and they can make like anakin at end of ep1 and makye a lil qui-gon from tha pick i saw in the dooku topic

Andwa
07-31-2002, 05:30 PM
and i might need some help making him small
this is the pic im looking at, if anyone else has a good one that would be great

http://www.starwars.com/databank/character/anakinskywalker/index_movie.html

bomberman_xc
07-31-2002, 08:18 PM
could someone scale the yoda model down for me so i, along w/others, can play as him in SP at the correct height????

PODguy87
08-01-2002, 12:38 AM
Originally posted by bomberman_xc
could someone scale the yoda model down for me so i, along w/others, can play as him in SP at the correct height????



do you say that in every thread? try it out yourself first, instead of having poeple do it for you, i tried my self, and NOW i beg hahaha :P of course it didnt work.......

Andwa
08-01-2002, 12:51 AM
hehe, thats right, tell it to the man!

ronbrothers
08-01-2002, 01:22 AM
Y'know, an EP1 Anakin would be an excellent idea. I had always though a kid would be a useless npc, but then I'd much rather have it than that horrid Raven Mon Mothma. And the kid model would be perfect for padawans ...

Even would be useful in some SP level scenarios...

Andwa
08-01-2002, 01:23 AM
yes but i still need help

Emon
08-01-2002, 03:18 AM
Originally posted by Kinja
Yes I agree Inbred, not necisarily on the method but thats possible too. But really Emon, you need to quit with all that, thats impossable talk. Didn't you at one point or another say that we would never get Yoda to work? If not sorry. But there were quite a few naysayers that said that, and I'm like whatever, its just a game., And theres a million ways to skin a cat. It can be done and I'll bet it will be done at some point. Don't know if this kids gonna do it or not, but someone will.

Why? I should tell him to make a whole bunch of animations in 3DSM that he'll never be able to get into the game at the moment? He would waste his time, I'm trying to save him from wasting it. No, I never said Yoda wouldn't work, I merely asked how you could scale stuff for MP.

It's definatly possible to make new animations, but until you can get your hands on the old anims made by Raven in the humanoid.gla either with a GLA importer or the animations in XSI form (someone said they were releasing that) you won't be able to make new anims without replacing all the other ones. And if you replace all the other ones you can't walk, attack, etc.

I don't really see how shaders would result in flapping wings... You could use some oriented auto sprites and move those around, but those would be flat and stuff, at the moment you can't actually make 3D wings and animate them and such.

inbredyokel
08-01-2002, 03:32 AM
I'm not experienced with shaders so I don't know too much about their framerates and that kind of thing, but I don't see why it wouldn't be possible to model each of the wings in 6 or so different positions and skin them all, then apply a different shader to each one so that each position flashes on and off in the correct sequence to give the impression of fast wing movements.

Emon
08-01-2002, 03:49 AM
That would be possible, didn't think of that.

Andwa
08-01-2002, 04:05 AM
im not doing watto anymore, im doing anakin form ep1

nomad
08-01-2002, 04:30 AM
I'd love to see an EpI Anakin!
If you want to do it, get working on it and keep going at it. It's a great feeling to create something and contribute it to a community like this.
If you still have any problems just address them hear and state the problems clearly. There are plenty of talented individuals that should be able to push you in the right direction.
Best of luck!

And Kinja is completely correct in saying that just about anything is possible, if you put your mind to it.

-nomad

MTFBWY

Emon
08-01-2002, 04:33 AM
That's not entirely true. If we never get a GLA importer or some raw animation data it's not going to happen. Of course, it's POSSIBLE for someone to remake all of JO's 17,000 frames of animation, which would probably take several years to recreate and wouldn't be as good. Of course, it's POSSIBLE. :rolleyes:

Kinja
08-01-2002, 07:00 AM
Well, I plan on makeing more frames of animation than that, and ya it may take a year or so. Well not me actually, but my team of very experienced animators. I mean when you say 17,000 frames when talking about 3d animation, its not quite the same as 17,00 frames of 2d animation. Yes it is good amount of animations, but hey, thats what you do when your going to make a Total Conversion Mod. And thats exactly what I plan on doing. But at the same time, I'll admit, I'm real worried right now about wether or not its going to be a nightmare or even next to impossible to do custom animations as you say. But I'm trying to be opptimistic in thinking that if infact the power wasn't already given to us and we just havn't figured it out yet, and that if thats the case, I'm hopeing that Raven or whoever its up to realeases what we need to the community. And if the case is that I find it is next to impossible to do the animations then that totaly blows and I will have no choice but to look elswhere for an engine that is there and ready to go.(UNREAL 2 Technology maybe :D) But to tell the truth, I really just hope that we get whatever it is we need for JK2 cause I really do have a game that is just perfect for this engine. I'm not going to say what it is right now(definatly not until I know if we will have what we need to do it) but I'm trying to be hopefull. But the hard truth is that if they dont give us the power to really do total conversions which to me means you have to have the ability to do custom animations among other tweaking, then this Idea of mine is all in vain:( And I would imagine that the communitys fate lies in that aswell because plugging in new models can only take us so far. Lets all hope!

defalc
08-01-2002, 09:31 AM
Originally posted by Kinja
...if the case is that I find it is next to impossible to do the animations then that totaly blows and I will have no choice but to look elswhere for an engine that is there and ready to go.(UNREAL 2 Technology maybe :D)
Yeah! Who else ois waiting for UT2003? ;)
The kid Anakin would be good if he had some suitable pain sounds...I never really liked kid Anakin (matter of fact, I like Jar Jar better than kid Anakin), but if you can get a good model done...*swish* and Anakin go bye bye. :)

Rex_Raptor__
08-01-2002, 11:31 AM
Cool Watto!

____________________

Freeze! :trooper:

Andwa
08-01-2002, 02:21 PM
its not watto anymore rex, why dont you just go post some more fake pics of models you said you made

Darth-Nasty
08-01-2002, 02:34 PM
im sure if you asked kman he could rename the thread to "WIP: Anakin Skywalker"

that would cut down on confusion

Andwa
08-01-2002, 02:38 PM
yea hopefully he sees this post and renames it to Anakin Ep1
or sumtin like that
i need some help, when i go into gmax and go to help and then tutorials, nothing happens, what do i have to do?