PDA

View Full Version : jk2 sound editing ..how do you do it?


chipinthehole
07-31-2002, 03:19 AM
the subject speaks for itself...

how do you edit sounds for jedi knight 2 ?

i'd like to know, because i have some good ideas for new sounds in the game.

mverta
08-01-2002, 01:12 PM
We need to know this as well.. we happen to have access to lightsaber sounds from Skywalker Ranch that are going to make people freak the #### out if wecan get them into the GAME!


Thanks!


V

Bell
08-02-2002, 04:33 AM
do a search on google for mcirecorder. i love it. sample your sounds at 44mhz and mono, not stereo, 8 or 16 bit is fine. save it as mp3 and you can use it in game.

Deetox187
08-02-2002, 05:41 AM
Open up the assets0.pk3 located in jk2\gamedata\base (use winzip or get pakscape to open it). Now look for all the sound files inside assets0.pk3, listen to them and find the ones you want to replace. Now to make your sound work in the game you must have them sampled at 44khz (stereo works for me), when that is done rename your files to the exact names of the ones you want to replace, then make a new pk3 file and add your files to it. Be sure the directory structure in your pk3 is correct also (example: for lightsaber sounds the files must be in sound\weapons\saber)

Hope that explains it well enough.

lassev
08-02-2002, 09:49 AM
Even if stereo works, it might still be a good idea to use mono. First of all, if you are making sound effects, the game will anyway need to balance the sound between channels to make the direction of the sound appear right, so stereo may only mean wasted bytes. As far as I can see.

Bell
08-02-2002, 02:00 PM
lol i said megaherz hehehe