PDA

View Full Version : EMI Graphics


CrazyOldMan
08-25-2002, 01:24 AM
Is is possible to run EMI in a graphics resolution greater than 640x480? My card supports 1024x768 and I would LOVE to see the game in a higher resolution...can you please tell me how to do it if it is possible?

mercatfat
08-25-2002, 01:25 AM
No.

Jake
08-25-2002, 03:30 AM
Merc was trying to say two things there. First he was trying to say "my avatar is stupid and ugly," and second he was trying to say "the backgrounds in EMI were all rendered ahead of time at 640x480, so enlarging them to a higher resolution would do nothing but make them blurrier and uglier than they already are." I think that was what he was going for. Maybe something about me kicking ass.

mercatfat
08-25-2002, 05:14 AM
Jake, you have made my day. Thank you.

Huz
08-25-2002, 12:33 PM
You can enable FSAA (Full Scene Anti-Aliasing) on your card, if it supports it, to give the impression of a higher resolution and make everything all smooth and pretty. Of course, I have no idea how you'd actually go about that. There used to be something about it on Mixnmojo, but it's probably gone now.

Useful, eh?

MrManager
08-25-2002, 12:42 PM
The newer nVidia driver actually enables it automatically. At least under XP they do.

bgbennyboy
08-25-2002, 01:32 PM
Depends on your card.
Usually on one of the tabs in display properties>settings>advanced.

ptdc
08-25-2002, 07:43 PM
FSAA makes everything in EMI look pre-rendered.

Gabez
08-25-2002, 08:07 PM
I hope Full Throttle II will be in a higher resolution. That said, when playing EMI I never felt that I was playing in 640*480 dimensions. I wonder why that was.

It would also be super cool if someone could take screenshots of the different graphic modes.

benjoyce
08-26-2002, 04:42 AM
I have an nVidia TNT Pro 32MB video card, does that enable this FSAA method under XP, too. and if yes, which driver should I install.

scabb
08-26-2002, 05:56 AM
Benjoyce, there's no point. And I have the same card, and Im pretty sure it can't do FSAA anyway.

If you need the latest drivers get the Detonator drivers from http://nvidia.com

CrazyOldMan
08-27-2002, 08:09 AM
I have an ATI Radeon...will that support FSAA?:kiadi:

bgbennyboy
08-27-2002, 09:58 AM
Yes should do

jannar85
08-29-2002, 04:00 AM
Originally posted by Gabez
I hope Full Throttle II will be in a higher resolution. That said, when playing EMI I never felt that I was playing in 640*480 dimensions. I wonder why that was.

Well, all the newer games today (adventure) does have the resolution at 640*480. I wouldn't dream of a higher resolution, since that would only slow down the game.

I liked the resolution, and if you have a small monitor - then get a bigger! :p
I thought it was big enough for me. :p

Gabez
08-29-2002, 11:16 AM
It would be good if you could choose what resolution you wanted. Going up as high as 1024*768! It wouldn't alter speed too much, and I think it would make everything a lot sharper.

ivaj
09-01-2002, 11:20 PM
actually having a higher resolution does require more power, since the computer is drawing more pixels on screen at a single time. But you should be fine with a simple 16mb TNT2.

MeddlingMonk
09-02-2002, 04:26 PM
But TNTs don't do FSAA. You'd need at least a GeForce3 (in the Nvidia line) for that. Don't know about ATIs. Don't much care, either.

MrManager
09-02-2002, 04:47 PM
Actually, a lot of nVidia cards can handle FSAA in software mode, which isn't amazingly great, but it works. GeForce2 and after does it in hardware mode.

Governor Phatt
09-03-2002, 09:26 AM
EEk! i Dont understand any of this Computer-Mumbo Jumbo...
It makes my brain hurt...

But i thought the EMI graphics looked ok...