PDA

View Full Version : cant create bsp


derbra1513
09-26-2002, 10:33 AM
:mad: :mad: :mad: :mad:
Ive been working on my map for awile. And ive done other maps that have worked to. but with this one i save it under new. then run bsp and it says new.bsp could not be found. someone help please!!!

Blaster
09-26-2002, 02:33 PM
Which editor are you using GTK Radiant or JK2Radiant?

Eldritch
09-26-2002, 05:47 PM
It's also possible that your compile isn't finishing due to a leak. Check the junk.txt file to see if it's compiled properly.

-Anakin

derbra1513
09-26-2002, 07:58 PM
ya its Radiant. and i cant find the junk text i went to my documents and even serched evry file in my computer.

:mad: NOW ANOTHER PROBLEM ACCURED! when i went to open my map it couldnt find any textures except one sky texture:mad: BAH!

Tigris
09-26-2002, 08:15 PM
I don't know under what name JK2Radiant saves (if it does) the output of the compile, but try searching your computer for a file that has "new.bsp" in it- you should find a text file- or even your new.bsp- for the textures, either you have put them in the wrong directory OR you should try to put everything in a pk3 file.

One other thing: Are you accessing your bsp through "devmap" or normal "map" (eg. typing in the console: map new or devmap new ?)- I had the problem once that it didn't apply any textures when using the devmap command- dunno if that was only because of my wiered JK2 or if that is a common problem.

derbra1513
09-26-2002, 08:17 PM
:mad: BOTH PROGRAMS DONT SEEM TO BE WORKING OUT I TRY GTK ONE AND IT JUST FREEZES UP BAH IM GIVING SECOUND THOUGHT TO CLAN MAP. BY THE WAY THE ERROR MESSAGE WAS

found an lshader without qtexture

derbra1513
09-26-2002, 08:20 PM
couldnt find the new.bsp?!:mad:

Tigris
09-26-2002, 08:32 PM
Ok, so one of the shaders you are using is broke- did you create any new ones? Or did you include any new shaders to your shaderlist.txt?

derbra1513
09-26-2002, 08:45 PM
not thati know of. but when i started a new map and i went to the textures tab 1 texture was there when there was usualy
15-20 and when i tries GTk that just froze when i tried to make a shape

another thing that i think might be a problem is that i have 13000 some lights? I put the sky in and that lighted evrything fine but when i wanted a dark room it was BRIGHT how can i fix that

Eldritch
09-26-2002, 08:53 PM
Originally posted by derbra1513
not thati know of. but when i started a new map and i went to the textures tab 1 texture was there when there was usualy
15-20 and when i tries GTk that just froze when i tried to make a shape

another thing that i think might be a problem is that i have 13000 some lights? I put the sky in and that lighted evrything fine but when i wanted a dark room it was BRIGHT how can i fix that

13,000 lights? Wow, that's a lot. It sounds like you have a bad install of JK2, GtKRadiant, or both (if your textures aren't working like you say). Try uninstalling then reinstalling them. Also make sure that GtKRadiant is directed to the correct filepath for your JK2 files.

And if your room was BRIGHT that probably means it's too small. It's a fairly common problem that can be fixed by making the room larger or adding more things inside of it.

-Anakin

derbra1513
09-26-2002, 09:11 PM
Thank You well thats may solve the lighting problem but what about the textures. As far as i know i never created any textures they were just there but when I logged off then on again the textures were gone and now my map looks horrible how do i get the textures back?

Eldritch
09-27-2002, 01:09 PM
I told you in my last post how to get the textures back. Uninstall both Outcast and Radiant (but don't delete your .map file for the level you're working on), then RE-install them. That should get the textures back. If they don't come back automatically where you placed them on the map, you'll have to re-texture the map.

-Anakin

derbra1513
09-29-2002, 08:47 PM
Still cant get the bsp. to work so i did it on my bros comp but i want to know how to get the textures back i uninstalled both JK2 and Radiant.

derbra1513
09-29-2002, 09:27 PM
Another reason is i dont know were the textures are located. They dont only not show up in the game. But not in the Radiant program either they show up as blue and black squares

derbra1513
09-29-2002, 10:00 PM
ok im a little bit relived in JK2 Radiant the textures show up as blue and black squares but in JK2 outcast the textures show up as normal how can i fix this?

Flamehart
09-29-2002, 10:01 PM
Hey I'm sort of having the same problem about it not making a .bsp with my Radiant too. And how do you check for leaks? Anyway, as I said, my GTK Radiant wont make a .bsp either, please help.

Eldritch
09-29-2002, 11:18 PM
If you're not getting a .bsp, you most likely have a leak in your map. To check for leaks, load the pointfile (this option is found in the File menu) and view your map from the side or front view. Leaks will then appear as fat red lines. Possible causes for leaks include badly split or cut brushes, which are mostly caused by the Devil (or as he's known in GtK Radiant, the 'CSG Subtract' button).

-Anakin

derbra1513
09-30-2002, 12:48 AM
ok there was a big fat curvy red line throgh my paper is that a leak?if so how do i delete it? oh and here is what it said when it tried to create the bsp.

Running bsp command...

C:\PROGRA~1\LUCASA~1\STARWA~1\GameData\Tools\\sof2 map -bsp C:\PROGRA~1\LUCASA~1\STARWA~1\GameData\\base/maps/cojtemple.map

C:\PROGRA~1\LUCASA~1\STARWA~1\GameData\Tools\\sof2 map -vis C:\PROGRA~1\LUCASA~1\STARWA~1\GameData\\base/maps/cojtemple.map

C:\PROGRA~1\LUCASA~1\STARWA~1\GameData\Tools\\sof2 map -light C:\PROGRA~1\LUCASA~1\STARWA~1\GameData\\base/maps/cojtemple.map


C:\Program Files\LucasArts\Star Wars JK II Jedi Outcast\GameData\base\maps>C:\PROGRA~1\LUCASA~1\STARWA~1\GameData\Tools\\sof2 map -bsp C:\PROGRA~1\LUCASA~1\STARWA~1\GameData\\base/maps/cojtemple.map

SoF2Map v1.0c (c) 2000 Raven Software Inc.



---- BSP ----

entering c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/shaders/bespin.shader

entering c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/shaders/cinematics.shader

entering c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/shaders/common.shader

entering c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/shaders/decals.shader

entering c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/shaders/doomgiver.shader

entering c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/shaders/effects.shader

entering c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/shaders/explosions.shader

entering c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/shaders/flares.shader

entering c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/shaders/fogs.shader

entering c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/shaders/gfx.shader

entering c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/shaders/gfx2.shader

entering c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/shaders/imperial.shader

entering c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/shaders/items.shader

entering c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/shaders/marks.shader

entering c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/shaders/metashader.shader

entering c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/shaders/models.shader

entering c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/shaders/mp.shader

entering c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/shaders/nar_shaddaa.shader

entering c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/shaders/players.shader

entering c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/shaders/sabers.shader

entering c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/shaders/scavenger.shader

entering c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/shaders/skies.shader

entering c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/shaders/sprites.shader

entering c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/shaders/system.shader

entering c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/shaders/test.shader

entering c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/shaders/text_crawl.shader

entering c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/shaders/ui.shader

entering c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/shaders/yavin.shader

entering c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/shaders/zoom.shader

Loading map file c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/maps/cojtemple.map

entering c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/maps/cojtemple.map

WARNING: Couldn't find image for shader noshader

**********************

******* leaked *******

**********************

WARNING: fog brush 180 has multiple visible sides

WARNING: fog brush 180 has multiple visible sides

WARNING: fog brush 135 has multiple visible sides

WARNING: fog brush 135 has multiple visible sides

WARNING: fog brush 135 has multiple visible sides

WARNING: fog brush 135 has multiple visible sides

WARNING: fog brush 0 has multiple visible sides

WARNING: fog brush 0 has multiple visible sides

WARNING: fog brush 0 has multiple visible sides

WARNING: fog brush 0 has multiple visible sides

WARNING: fog brush 0 has multiple visible sides

NumPoints (98) exceed MAX_POINTS_ON_WINDING (64). Sample points: (576.00 1143.00 -2240.00) (576.00 1143.00 -2120.00) (576.00 1143.00 -2000.00)



C:\Program Files\LucasArts\Star Wars JK II Jedi Outcast\GameData\base\maps>C:\PROGRA~1\LUCASA~1\STARWA~1\GameData\Tools\\sof2 map -vis C:\PROGRA~1\LUCASA~1\STARWA~1\GameData\\base/maps/cojtemple.map

SoF2Map v1.0c (c) 2000 Raven Software Inc.



---- Vis ----

reading c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/maps/cojtemple.bsp

c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/maps/cojtemple.bsp could not be found



C:\Program Files\LucasArts\Star Wars JK II Jedi Outcast\GameData\base\maps>C:\PROGRA~1\LUCASA~1\STARWA~1\GameData\Tools\\sof2 map -light C:\PROGRA~1\LUCASA~1\STARWA~1\GameData\\base/maps/cojtemple.map

SoF2Map v1.0c (c) 2000 Raven Software Inc.



----- Lighting ----

entering c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/shaders/bespin.shader

entering c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/shaders/cinematics.shader

entering c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/shaders/common.shader

entering c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/shaders/decals.shader

entering c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/shaders/doomgiver.shader

entering c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/shaders/effects.shader

entering c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/shaders/explosions.shader

entering c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/shaders/flares.shader

entering c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/shaders/fogs.shader

entering c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/shaders/gfx.shader

entering c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/shaders/gfx2.shader

entering c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/shaders/imperial.shader

entering c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/shaders/items.shader

entering c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/shaders/marks.shader

entering c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/shaders/metashader.shader

entering c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/shaders/models.shader

entering c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/shaders/mp.shader

entering c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/shaders/nar_shaddaa.shader

entering c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/shaders/players.shader

entering c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/shaders/sabers.shader

entering c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/shaders/scavenger.shader

entering c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/shaders/skies.shader

entering c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/shaders/sprites.shader

entering c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/shaders/system.shader

entering c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/shaders/test.shader

entering c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/shaders/text_crawl.shader

entering c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/shaders/ui.shader

entering c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/shaders/yavin.shader

entering c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/shaders/zoom.shader

Reading c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/maps/cojtemple.bsp

c:/progra~1/lucasa~1/starwa~1/gamedata//base/maps/cojtemple.bsp could not be found


completed.
Run time was 0 hours, 1 minutes and 4 secondsReading pointfile C:\Program Files\LucasArts\Star Wars JK II Jedi Outcast\GameData\base\maps\cojtemple.lin

-Chrono_MOT-
09-30-2002, 09:25 AM
OK. There's 3 problems that I see.


1.) There is a leak in your map. Use JK2Radiant, and it will give you that big fat red line showing you exactly where the leak is. Just follow it all the way to the hook, go into 3d view and trace it. It will show you your leak.


2.) You have a brush that has too many faces/vertices. Check your brushes. It seems as if you beveled one, OR you manipulated one's vertices and messed it up badly.

3.) Copy you .MAP file and rename it to cojtemple.bsp - sometimes JK2Radiant needs the previous file there in order to finish compiling. I had this same problem (because I deleted mine to test something) and it fixed it by having it there.

4.) If you ever get it to work, use GTK for map building. Only use JK2 for troubleshooting.

Hope this helps.

derbra1513
09-30-2002, 06:05 PM
I dont quite understand how to fix the problem? and how do you trace? Basicly how can you fix it?

-Chrono_MOT-
09-30-2002, 06:53 PM
You mean you don't understand the leak? Check the outermost walls of your map (basically, what surrounds your map if it is an exterior location).

If it's interior, check every wall. The easy way to do this is to compile with JK2Radiant. It will draw a big-fat red line pointing to the leak itself. Everywhere there is a leak, the red line will go.

You've seen this red line yourself judging from your posts. Just follow it, note where the leak is at, then find the next. Afterwards, zoom as far in on the brush as you can and make sure that the edges are touching another edge, instead of nothing. This will fix any leak you have.

Flamehart
09-30-2002, 09:06 PM
I tried doing pointfile in GTKRadiant but nothing came up, and my JK2Radiant doesn't work at all for some reason (when I hit Ctrl-Alt-Delete its status is Not Responding). Please help.

derbra1513
09-30-2002, 10:10 PM
HOLY F***ING S**T:D :D :D YOU FIXED IT YIPEEEEEEEEEE!!! THANK YOU SO MUCH. But sadly something else is wrong. I made the map on my bros comp then i put it on a disk and transfered it to my computer on my brothers comp. I could preview the textures but when I use it on my Comp. evrything comes up as blue and black squaresand i only get 1 texture skies how do i get them back?

(THANK YOU, THANK YOU, THANK YOU:D )

Flamehart
09-30-2002, 11:01 PM
Glad you got yours fixed, though I can't figure out why mine wont work :confused: :(

-Chrono_MOT-
09-30-2002, 11:53 PM
Are they custom textures, or textures used by the game itself?

If they are custom, you need to have them in your gamedata/base/textures directory or they will not show up at all.

If they are default, compile your map and see if you can see them in-game. If you can, you should have no problems. Otherwise, go to Textures, make sure Show Shaders is checked. Then, go to Texture Rendering and click on any kind of linear filtering. That should allow you to see some textures. If you are still not seeing any textures, then you are doing something wrong.

Also, some shaderboxes will not show up. If you're ever in doubt load up a set of shaders from bespin (which should always be there). If the textures load, then it's just a shaderbox problem, and will not affect your map in any way.

derbra1513
10-01-2002, 12:40 AM
D**N IT DOESNT WORK I READ IT WRONG BY THE EAY THERE IS NO RED LINE SO IS THERE ANY OTHER WAY I CAN FIX IT?:mad:

derbra1513
10-01-2002, 12:56 AM
:mad: :mad:
DAMET THE SAME THING HAPPNED ON MY BROS COMPUTER I TRY TO CREATE THE BSP. FILE AND IT SAY CANT FIND BSP. AND RIGHT AFTER THIS HAPPENS I CANT FIND MY DAMN TEXTURES I GO TO THE TOOL BAR AND CLICK ON TEXTURES AND ONLY 1 SHOWS UP WHICH IS SKIES I HAVE HAD TO MAKE 3 MAPS BECAUSE OF THE SAME PROBLEM PLEASE HELP ME!!!!

Eldritch
10-01-2002, 09:58 AM
Originally posted by derbra1513
:mad: :mad:
DAMET THE SAME THING HAPPNED ON MY BROS COMPUTER I TRY TO CREATE THE BSP. FILE AND IT SAY CANT FIND BSP. AND RIGHT AFTER THIS HAPPENS I CANT FIND MY DAMN TEXTURES I GO TO THE TOOL BAR AND CLICK ON TEXTURES AND ONLY 1 SHOWS UP WHICH IS SKIES I HAVE HAD TO MAKE 3 MAPS BECAUSE OF THE SAME PROBLEM PLEASE HELP ME!!!!

1) Stop yelling at us. We're only trying to help, and you yelling is not making me want to help you.

2) If you are still having problems, Chrono gave an excellent suggestion here :

Otherwise, go to Textures, make sure Show Shaders is checked. Then, go to Texture Rendering and click on any kind of linear filtering. That should allow you to see some textures. If you are still not seeing any textures, then you are doing something wrong.
You have not said that you've tried this idea. If you haven't, please do. If you have, tell us the results, just don't yell and whine about how many times you've had to restart.

-Anakin

derbra1513
10-01-2002, 11:47 PM
Sry about the yelling just a bit frustrated ill try the sugestion sry to have bugged you guys with the yelling but what is a liner?;)

derbra1513
10-01-2002, 11:51 PM
Ok found out what a liner was went to textures then render quality then liner but i see the textures but there only in black and blue squares once again i was acting foolish and i apoligies;) but still cant get the bsp to work thanx for the help fellas :D

derbra1513
10-02-2002, 11:52 PM
im still having problems with creating bsp. if anyone can help thank you! :p

SunBurN
10-03-2002, 07:40 PM
Ok, a thing you can try is:

0. Copy your .map to another folder so it's not accidentally deleted.

1. uninstall everything jediknight2, jk2rad, gtkrad and then (if you know how) go in to the registry and remove all traces of those programs.

2. Reinstall jediknight2 to it's default directory.

3. Reinstall the newest version of GTKrad for Jediknight2 (Full ver. 1.2.8, then update 1.2.9, then update ver. 1.2.10)

4. Make sure once you get the editor to load up, to check your project settings (in the drop down menu under "file") and make sure they are pathed correctly to i.e. "LucasArts\Star Wars JK II Jedi Outcast\GameData\base" (this should've been done by default)

5. Decompress (you can use winzip) the assests.pk3 file and put the contents in your base folder.

6. load up your map.

Some of this advice was given to me by Raven at Ravensoft when I was having similar problems awhile back. These were the steps I took. I hope this helps.

SunBurN