PDA

View Full Version : how to make avs with animation


-s/<itzo-
10-19-2002, 08:12 PM
this question has been ask a million times. i don't want to keep repeating myself everytime someone asks so i decided to create a thread to explain how to do this. sivy b taught me in the past and now i will spread my knowledge to all of you guys that don't know how.

it's really quite easy, first you need a good gif making program, like movie gear (www.moviegear.com it's a 30 day trial). you play with quicktime and when you see a scene you like, press the print screen key and then paste it into paint or whatever you use. then go back to the trailer and advance frame by frame, and paste each of them into paint, make sure you crop them all the same size. then load them into your gif making program, resize it and save as gif. if you need to reduce the size then you can reduce the number of colors, see if there are any frames that you can delete without effecting the animation and also most gif making programs have an optimize option that will reduce the size also.

it's going to be hard at first but you will get the hang of it and you'll find it really easy. so look for scenes thats unique and just have fun with it.

Matt-Liell
10-19-2002, 09:50 PM
how do u open a trailer in quicktime? i tried and it uses quicktime but i goes off the site and u cant do save screen or anything like that. or is the save screen your talking about a key on the keyboard? please help!

Matt-Liell
10-19-2002, 09:59 PM
do i need quicktime pro to do this, cause ive only got version 6.

Eldritch
10-19-2002, 10:02 PM
Originally posted by yadu
how do u open a trailer in quicktime? i tried and it uses quicktime but i goes off the site and u cant do save screen or anything like that. or is the save screen your talking about a key on the keyboard? please help!

You can't capture screens from a web file with PrntScreen. Nor can you do it with any screen capture program i've tried. The only thing I've found that works is to download the movie/trailer/clip somehow and once I've downloaded it, play it in QT and PrntScreen from there.

Matt-Liell
10-19-2002, 10:11 PM
how would u download a trailer from for example the star wars website?

Eldritch
10-19-2002, 10:12 PM
Originally posted by yadu
how would u download a trailer from for example the star wars website?

I've tried many different ways to get it from starwars.com... they just won't let you. You have to find it on another site or with a file sharing program like KaZaA or something.

-Anakin

Sam
10-19-2002, 10:34 PM
Thanks LBuRNa, I'm working on an avatar right now.

Matt-Liell
10-19-2002, 10:41 PM
well i managed to do this as my first movie based avatar, what do u think guys? (see avatar)

Matt-Liell
10-19-2002, 10:42 PM
JEDI_Anakin_S, where did u get your movie files from?

-s/<itzo-
10-19-2002, 11:21 PM
Originally posted by yadu
how would u download a trailer from for example the star wars website?

you have to register and then you ca have access of any videos available there. Kazaa is also a good source of videos. by the way your av is looking good. how many frames do you have in it??? it looks too fast add some more frames or slow down the speed.


$am i'm glad i can help.

Eldritch
10-19-2002, 11:44 PM
Originally posted by LBuRNa


you have to register and then you ca have access of any videos available there. Kazaa is also a good source of videos. by the way your av is looking good. how many frames do you have in it??? it looks too fast add some more frames or slow down the speed.


$am i'm glad i can help.

I'm registered at starwars.com and I can't download the movies. I can watch them with QT but I can't download them. I think you have to download them from somewhere else.

-Anakin

-s/<itzo-
10-19-2002, 11:59 PM
i didn't kow what you meant by that at first. if you mean you can't save it, then no you can't. but why do you need to, as long as you can watch it and put each frame in movie gear you can just crop them as if it was a fullscreen video. plus the quality of the videos is good so you really can't tell the difference if you got it from a fullcreen video or not.

Eldritch
10-20-2002, 12:06 AM
Originally posted by LBuRNa
i didn't kow what you meant by that at first. if you mean you can't save it, then no you can't. but why do you need to, as long as you can watch it and put each frame in movie gear you can just crop them as if it was a fullscreen video. plus the quality of the videos is good so you really can't tell the difference if you got it from a fullcreen video or not.

What I mean is by hitting PrintScrn it doesn't give me an image I can work with. That is to say I get only a black rectangle that is the exact dimensions of the frame i'm trying to capture. I've also tried several different screen capturing programs with no success. The only solution for me has been to find somewhere to download it and then open it up from my comp, not the net.

-s/<itzo-
10-20-2002, 12:35 AM
i know exactly what you are talking about. when you paste it to paint (or whatever you use) you just see a blank image, right. that use to happen to me before.

ok i found out how to solve that problem. everytime you get a video that doesn't let you save it, try this method.

first open any video with quicktime. and then open the video you want from the site with a new player. then now you can press the printscrn button and hopefully it'll show up.

Eldritch
10-20-2002, 12:49 AM
I don't understand what you mean. For instance, I click on the link from sw.com to a movie, then it loads that movie so I can view it. It's at this point where I'm not sure what you're describing that I do next.

-Anakin

-s/<itzo-
10-20-2002, 01:14 AM
first thing yo do, open a video (any video you have in your comp) with quicktime. let it pay for a sec. stop it if you want to but don't exit out. minimize it.

then go to the site and open the video file that you want. go to the scene that you want. pause it and then hit the printscreen key. now you can paste it to paint and the image should be there.

i don't know why but it works. i use to have the same problem when i started making avs and i found out about this method and it worked.

Eldritch
10-20-2002, 01:16 AM
Originally posted by LBuRNa
first thing yo do, open a video (any video you have in your comp) with quicktime. let it pay for a sec. stop it if you want to but don't exit out. minimize it.

then go to the site and open the video file that you want. go to the scene that you want. pause it and then hit the printscreen key. now you can paste it to paint and the image should be there.

i don't know why but it works. i use to have the same problem when i started making avs and i found out about this method and it worked.

Really? I'll see if that works. If it does you just saved me a ton of time and trouble.

Matt-Liell
10-20-2002, 08:27 AM
ya, thanks guys!

-LBuRNa my av has 8 frames in it only because of the stupid 20000 mb rule, before it had about 11 but it was something like 20700.

Matt-Liell
10-20-2002, 08:30 AM
hey wait i forgot to ask what do u mean by the printscreen key?

Matt-Liell
10-20-2002, 08:51 AM
it didnt work, ill tell u what i did. i went to starwars.com loaded a movie. opened a movie in quicktime and stopped it. went to the scene i wanted on the trailer on sw.com and went back into quicktime and pressed copy, and i pasted it into PSP7, but it gave me a scene from another movie! HELP!

Histys-History
10-20-2002, 09:02 AM
Whats a paint program????????

TiE23
10-20-2002, 10:33 AM
you know, the paint were u can make crappy pics or make pics crappy:D

Histys-History
10-20-2002, 10:49 AM
Whats that??!?!

BlindReaper
10-20-2002, 10:58 AM
a good program for this (the one i use) is ulead gif animator you load any of the movies you want and then pic the frames you want and delete all the others you don't want and wala you got a gif. you can also resize the images and everthing it's the best program i've used for this job.

12thMonkey
10-20-2002, 01:43 PM
yes it is certainly the best program to use.

I always found other programs made the image feel squashed.

-s/<itzo-
10-20-2002, 03:08 PM
Originally posted by yadu
ya, thanks guys!

-LBuRNa my av has 8 frames in it only because of the stupid 20000 mb rule, before it had about 11 but it was something like 20700.

my avatar has 23 frames. maybe because i use optimize and i also reduce the colors to the extent where it doesn't mess up the quality of my av. try that, you can save alot more memory and probably be able to add more frames.


don't use copy use the printscreen key. printscreen is a button located in the keyboard that lets you copy the screen in your comp.

Matt-Liell
10-20-2002, 04:03 PM
oh now i get it thanks!

gt r?
10-21-2002, 08:03 PM
Hey i tried ulead gif animator to try to do a avatar from a 2 mins trailer and i just want a cut scene from the trailer but i just cant open the trailer,it laods 2571 from 6066 of the imgs and it freezes.

If someone is interested in doing my avatar send me an email at killer_g_x@hotmail.com .

I would be very happy ,it's been 2 days im trying to do my avatar.

Thanks.

-s/<itzo-
10-21-2002, 08:34 PM
what do you mean you can't open the trailer?? you can't see it or you can't save it.

and what trailer are you talking about and what scene????? i might be interested.

gt r?
10-21-2002, 09:46 PM
Originally posted by Evil
it laods 2571 from 6066 of the imgs and it freezes.




Like when you open a video in ulead gif animator,it starts loading all the images of the movie/trailer/clip,the trailer i want my avatar from is a trailer of Brolly ,the scene i want is at the middle but my computer freezes at 2571 so i cant get the scene.

-s/<itzo-
10-21-2002, 10:22 PM
well i don't use that method. so i really don't know what to say. check out the first post in this thread. its another way of making moving avs.

Mex
10-22-2002, 02:25 PM
I dont get this, I saved it as a gif, with 3 pictures in it, and then when i opened it with Gif thing, i only had one!! Because i really wanna make an avvie of Obi kicking those droids, and i wanna do it my self

Edit , I am so dumb, heh, the movie didnt use QuickTime, :( so... erm, could anyone help me out a bit, like make it for me? Heh, because I dont get a single thing about this..... :mad:

Eldritch
10-22-2002, 05:19 PM
Originally posted by Evil

Like when you open a video in ulead gif animator,it starts loading all the images of the movie/trailer/clip,the trailer i want my avatar from is a trailer of Brolly ,the scene i want is at the middle but my computer freezes at 2571 so i cant get the scene.

Don't load the whole thing into ulead if you want a short scene in the middle... even if your computer would let you load the whole thing, you'd have to delete about 5,080 of the 6,000 frames it loaded... just press Print screen and paste, or press CTRL+C and paste. Only way for you to get around that.

-s/<itzo-
10-22-2002, 11:10 PM
hey, M____Omaister i'll do it, give me your e-mail. but it might take me a day or two, i'm busy with college. got a term paper to finish.

Mex
10-23-2002, 06:01 AM
Oh my email is master_ben_kenobi_jedi@yahoo.co.uk but i cant access that, dont know why, send it to goody2shoes_647@yahoo.com (my mates email) ty :)

Sarlacc Food
10-28-2002, 02:44 AM
i use ulead GIF animator.... :D

but u cant load up a trailer... i dunno the maximum nubers of frames... :(