PDA

View Full Version : Do you think the vehicle units are big enough?


Windrider
07-30-2001, 04:49 AM
The first time I saw the screenshots I was disappointed because the units were not to scale. But now it looks better. I guess they made a change since the release of the original screen shots. The :atat: look good but it should be bigger and the TF tanks and transports look small. I know its not possible to make it to scale because of rendering and screen space but there seems to be more not to scale compared to FC. Make em bigger or better yet have a scale option in system settings so someone with Ghz or higher could play to scale.

Young David
07-30-2001, 07:45 AM
I doesn't have to do with CPU speed. AT-AT's are just to big to give them the right scale. They would take up too much space wich is not worth it.

Gameplay is more important than looks

Tie Guy
07-30-2001, 10:08 AM
Good point Dave, you could have units that big or that small on a 2d map like in GB. Forcecommmander was the exception becasue it was 3d.

Darth_Rommel
07-30-2001, 01:11 PM
Excellent point Tie! ;)

Compa_Mighty
07-30-2001, 02:03 PM
They're just right. Imagine making them in the correct scale. You would see 2 AT-AT's and nothing more. Have you played AoK? Look at the size of those transports, or those onagers... they're not scale, but they look cool. Of course the first screenshots were a little disappointing talking about scale.

DarthMaul
07-30-2001, 02:20 PM
true but for vehicles like battle tanks, they could make them a bit bigger to make it look a lil more proportunal.

Compa_Mighty
07-30-2001, 02:44 PM
That's true, Battletanks should be bigger.

Tie Guy
07-30-2001, 03:07 PM
You shouldn't judge a tank by it's size. After all In FoCom they weren't that big, and the scaling in that nearly exact.

Lord JayVizIon
07-30-2001, 03:32 PM
well, i was checking out some pics at an old pcgamer and saw snowspeeders. i'm wondering if they are able to use ropes to trip up AT-AT's like they did in empire strikes back. by the way, thanks for the guide name tie, i got it for 8.50 on ebay....

Tie Guy
07-30-2001, 04:07 PM
Hey, no prob.

anyways, i think that the idea is to have them trip the AT-AT's, and just be very powerful against other mechs.

Kuma
07-30-2001, 04:48 PM
I personnaly think that it would be very difficult to scale them to size in a 2d game because then we would need binoculars to see the smaller units like troops or constantly zoom in and out during a battle.

As long as some balance (AT-AT's have to be bigger than troops) is in the game and the artwork good , i'm happy.

Paragon_Leon
07-30-2001, 06:10 PM
The Trade Federation transports seem nice that way, At-At's are at a good scale now too. Only thing you can't do now is enlarge speeders or x-wings, because they would become almost as big as an At-At.

you win some, you lose some..

Lord JayVizIon
07-30-2001, 06:15 PM
well, from what i've seen and from what blue myriddin is telling me, this game looks good already. check out mrfixitonline.com b/c they have interesting stuff to say from people who've played the beta version

Wedge
07-30-2001, 06:59 PM
I think rhat it looks goosd as long as the :atat: ias as big as a stormtropper I don't care, in the original Age of Empires your villagers were as big as your buildings but it was still a great game.

Paragon_Leon
07-30-2001, 07:12 PM
exactly. And a castle was big, but by no means to scale.
so COME ON !! get those Star Destroyers in there !

Young David
07-30-2001, 07:31 PM
Leon ... Stardestroyers zijn nutteloos tijdens grondaanvallen ...

Oh wait ... the rest of us doesn't speak dutch:

Leon ... Stardestroyers are useless during ground attacks.

Paragon_Leon
07-30-2001, 07:34 PM
nee hoor (no way)
ze blazen alles omver vanuit de lucht (they blow away everything from the sky)

hey, i kinda like that bilangual thread-posting stuff.

why don't all forummers here learn Dutch ?

Ewok14
07-30-2001, 07:36 PM
I have to say what the hell is the point in making thew units to scale it will slow down the game one hell of a lot and it probably would damage multiplayer and they probably want people with usles computers to be able to play it:atat:

Paragon_Leon
07-30-2001, 07:39 PM
The AOK-engine runs fine on low-spec machines. So big units really won't slow it down for about 99,5 percent of all players.
heck, if you're running the game on a 155 Pentium, even the biggest units will fly all over the place.
so no worries there.

Tie Guy
07-30-2001, 09:59 PM
Yeah, they said that you could have like 200 units on the screen at a time, with no framerate loss!

Darth_Rommel
07-30-2001, 10:02 PM
I LOVE that engine!

Paragon_Leon
07-31-2001, 03:51 AM
yep. actually, the engine can have much more units than that...they just put a ceiling to it.
there were mods for Age Of Kings where there were thousands of units on screen..

then again, if you play with 8 players, you'll end up with 1600 units !!!

:eek:

eat your heart out, Starcraft !

Kuma
07-31-2001, 10:33 AM
In the real time battle mode (SP) you could have up too 3840 units on the battlefield in Shogun: Total war

but then again you need 333mghz minimum if i remember correctly (500mghz recommended).

Excellent game but different type than AoE that was very good also.

But 200 units on a Star wars Battlefield seems Excellent to me.
When is this game coming out again? November? :freakout:

Tie Guy
07-31-2001, 10:37 AM
Yes, that should do very nicely.

Paragon_Leon
08-02-2001, 09:52 AM
i'm surprised that Shogun isn't discussed like AOK or Starcraft... the reviews i read say it's the best there is..

Tie Guy
08-02-2001, 05:41 PM
From what i've seen, the units are really smal and undetailed, so that's why they can have so many.

Paragon_Leon
08-02-2001, 05:48 PM
That wouldn't work for GB then. I'd like to recognize my vintage SW battle-units, thank you very much if you please.

Tie Guy
08-02-2001, 07:35 PM
yeah me too.

Paragon_Leon
08-03-2001, 08:24 AM
to get back to the topic :D, i'd say that i'm glad Lucasarts made really big vehicles. it's poised to make the battles more epic.

Tie Guy
08-03-2001, 12:01 PM
yes, but they shouldn't be too clunky, that would seem awkward.