PDA

View Full Version : framerates and trees


Takeoffyouhoser
12-12-2002, 03:30 AM
If i were to group trees together to make a believable small wooded area, around my base entrance, how much affect would it have on framerates? say, 20 to 30 trees?

Leslie Judge
12-12-2002, 04:47 AM
It depends on how many trianlges your tree models contain.

Darth Link
12-14-2002, 06:38 PM
20-30 trees would most definately knock out your FPS. the yavin trees are pretty much all high in triangle count. i dont know if youd find more tree md3's unless of course you made it yourself.(pain in the arse)sorry if i didnt help much :(

Takeoffyouhoser
12-15-2002, 01:29 AM
well, i actually have around 30 trees and i don't notice anything different from my interior level. I also have nearly 2,500 brushes which make my up my terrain, along with all those trees, its not even an issue.
i guess with everyone talking about framerates constantly i got a bit spooked. all for not i am happy to say....

Leslie Judge
12-15-2002, 12:37 PM
I looked your tree model and it's just 6 planes with two sided textures so that will not make any problem if you use more of it.

Takeoffyouhoser
12-15-2002, 03:15 PM
i actually changed the trees to model number 2, the palm tree last nite. this causes a slight slight lag when i forcejump through the tops only. since i'm not having any force powers in my level, this, again, isn't causing any conflicts..