PDA

View Full Version : _humanoid problems in Assimilate


Matt-Liell
02-12-2003, 10:36 AM
Ok I'm ready to put my model through Assimilate but when I try to add the _humanoid.gla it says it can't be found and I've tried over and over and replacing the file with the one from the assets0.pk3 and nothing will work, help!:(

EDIT: Here is the exact problem:


Model: "_humanoid"

Sequence "_HUMANOID": ASE/XSI/GLA file not found: "w:/game/base/models/players/_humanoid/_humanoid.gla"

(1 faults)

Matt-Liell
02-12-2003, 10:51 AM
Could there be any problems with my preferences?

Wudan
02-12-2003, 11:01 AM
Screw assimilate. Post the contents of your .car file here - open it in notepad.

Then, tell me the paths to the _humanoid and your root.xsi (put the MYCARCASSFILE.car in the same directory as the root.xsi and I'll tell you what to put in your MYCARCASSFILE.car file:


$aseanimgrabinit
$aseanimgrab_gla models/players/_humanoid/_humanoid.gla
$aseanimgrabfinalize
$aseanimconvertmdx_noask models/players/YOURMODEL/root -makeskin -smooth


replace YOURMODEL with the name of your model - where you have the root.xsi

Put carcass.exe in the same directory as your .car file, just for kicks. Then, open a command line and 'carcass MYCARCASSFILE.car from that directory.

Pretty much I just peiced this together from my own experiences with carcass and Tetsuo's page of awesome info:

http://www.xs4all.nl/~tetsuo/jk2/

Matt-Liell
02-12-2003, 11:10 AM
Well it I got a .car file out of it but now when I run carcass it flashes up with an error and closes before I can read it. Any suggestions?

Psyk0Sith
02-12-2003, 02:39 PM
Quoting myself:

"Typical error, all you have to do is click on "new" so you have nothing in there...

Once that's done go to >File then >Add files, select the
_humanoid.gla. Next time you click B, it should find the gla.

You have to do this every time you load assimilate, very annoying...

And make sure you created this dir tree to hold the files:
c:\base\models\players\_humanoid

The root.xsi, .gla file and carcass.exe go in there.

for the preferences, the quake dir should be blank and the compiler line should be:

c:/base/models/players/_humanoid/carcass.exe

if you did set it up like i said...

Leave enum file as is."

The .car file doesnt matter, it will be created from the settings you select in assimilate and then used by carcass.

Matt-Liell
02-12-2003, 02:59 PM
Originally posted by Psyk0Sith
Quoting myself:

"Typical error, all you have to do is click on "new" so you have nothing in there...

Once that's done go to >File then >Add files, select the
_humanoid.gla. Next time you click B, it should find the gla.

You have to do this every time you load assimilate, very annoying...



I keep trying and trying but it never finds it. I've done evrything else like you've said.

Psyk0Sith
02-12-2003, 03:11 PM
_humanoid.gla, carcass.exe and root.xsi are in:

c:\base\models\players\_humanoid

Assimilate preferences:
Compiler:
c:/base/models/players/_humanoid/carcass.exe

Quake Dir:
is BLANK

Enum File
w:/bin/gamesource/anims.h

Open assimilate click on "new", then add the _humanoid.gla file, press B, save the .car file as model.car.

I think the problem is your QUAKE 3 path...remove the path and it should work.

Matt-Liell
02-12-2003, 03:19 PM
Nope it just doesn't work I'm going to try one more thing but please keep helping me!

Wudan
02-12-2003, 04:00 PM
Run carcass from the command prompt inside your models directory. It won't close the command prompt.

Make sure your .car file has the correct directories.

Psyk0Sith
02-12-2003, 04:50 PM
Listen to wudan...

In a DOS prompt, change to your _humanoid dir and type carcass model.car...you will see the error message.

Matt-Liell
02-12-2003, 04:57 PM
I don't understand what you mean!:confused:

Psyk0Sith
02-12-2003, 05:09 PM
Uh do you know what DOS is? you know a command line where you type stuff...a DOS prompt???

I used to run DOS on my old 386 and 486! very stable system...the only problem is that it cant run anything useful hehe :).

Matt-Liell
02-12-2003, 05:13 PM
I know what DOS is but I don't understand what to do!

Wudan
02-12-2003, 07:56 PM
Time to get just a wee' bit 1337er, I'd say.

What version of Windows are you using?

Kain
02-12-2003, 11:39 PM
D...O...S? :p

ksk h2o
02-13-2003, 05:10 AM
win2k, XP:
go to start->run
type "cmd"
this will open up a DOS window (also called a command prompt) Follow wudans instructions from here. :)

Matt-Liell
02-13-2003, 06:51 AM
I'm running Windows ME.

ksk h2o
02-13-2003, 08:00 AM
start->run
type "command"
:D

Matt-Liell
02-13-2003, 12:50 PM
So what exactly do I type? Because I can't get get it to work. When I type "command" in Run I get this in DOS:

C:/WINDOWS/Desktop>

What now?

Psyk0Sith
02-13-2003, 01:55 PM
type this
cd c:\base\models\players\_humanoid

next, type
carcass model.car if you named your car file like that.

After this, you should be really pissed and say: "what the hell? why isnt it compiling my .glm?" well that's what i said the first time ;).

Matt-Liell
02-13-2003, 08:47 PM
It doesn't work, help! I'm really PO'ed now!