PDA

View Full Version : Present JK2 Models be able to be ported to JA


The Count
04-03-2003, 02:29 PM
Do you think this will be possible, I doubt it but I hope so.

CanadianSurfer
04-03-2003, 02:43 PM
They said they're going to release tools that will convert such things (i.e mods, maps, and models) before the game is to be released for the modding community.

Kengo
04-03-2003, 05:07 PM
Wow, thats very good news.

Prime
04-03-2003, 08:01 PM
Yes, I believe I've read somewhere that much in the way of mods and models can be ported over. This is one of the big advantages of staying with the QuakeIII engine...

razorace
04-03-2003, 11:09 PM
It depends on how much they changed.

Toonces
04-04-2003, 06:29 PM
Yeah, alough I'd bet that the segmentation would stay the same, along with the skeleton, but who knows what tags they may add, or what extra things we'll be able to do with the engine.

The Count
04-04-2003, 06:34 PM
Cool toonces just think we could play with your mace in JA how cool would that be then no one would have to bug anyone about making Mace how cool

Agen
04-04-2003, 06:34 PM
They pretty much seem sure that they'll be able to port alot of the skins since it's the same engine they're using.

razorace
04-04-2003, 06:41 PM
Don't get your hopes up. They already said they've changed the model format a bit.

Crowy
04-05-2003, 07:59 AM
does that mean theyve changed it enough that you wont need a few thousand dollars to buy a modelling program?

Agen
04-05-2003, 08:18 AM
I personally don't really care that much but they seem to be wanting to keep the skins portable and things.

razorace
04-05-2003, 02:12 PM
Why would you think that? All we've really heard is that they "want" to make the game easier to mod. That's very vague.

.:Solusar:.
04-05-2003, 02:29 PM
Originally posted by Toonces
Yeah, alough I'd bet that the segmentation would stay the same, along with the skeleton, but who knows what tags they may add, or what extra things we'll be able to do with the engine.

They should put something to make all the jk2 models into the jk3 game.. That would not be good if they didn't... Like a lot of people have been waiting for plo koon to come out for jk2, if there wasn't a format for jk3 to convert all the jk2 models in jk3 then that would be very bad.. cause then all that time making Plo Koon would be for nothing.. unless people like jk2 better then jk3... It just a suggestion or a thought

Agen
04-05-2003, 02:51 PM
Why would you think that? All we've really heard is that they "want" to make the game easier to mod. That's very vague.

And they're releasing tools to do it.

razorace
04-05-2003, 03:30 PM
I'll beleive it when I see it.

What's your source?

CagedCrado
04-05-2003, 08:38 PM
Id really love to see the ability to import new skeletons

razorace
04-06-2003, 12:42 AM
You can already do that....it just takes a huge amount of coding/animations to intergrate it into the system.

Hekx
04-06-2003, 10:13 AM
Originally posted by ChangKhan[RAVEN]
I want to try to make sure we release the details about what model-makers need to do to get their JK2 custom models to work in the new game (including, if necessary, releasing some tools a little early to make it so that modders can have their custom models ready-to-play by the time the game hits the shelves). ;)

Taos
04-06-2003, 11:56 AM
I think that's great news for pretty much everybody! Thanks for finding that Hekx! :)

Emon
04-06-2003, 12:26 PM
I doubt they would change the model format itself much, but I know they've changed the GHOUL2 system.

Conversion probably involves new segments or bones or something simple like that.

Hekx
04-06-2003, 12:31 PM
Originally posted by Emon
I doubt they would change the model format itself much, but I know they've changed the GHOUL2 system.

Conversion probably involves new segments or bones or something simple like that. According to Michael Chang Gummelt, they've made some changes:

Originally posted by ChangKhan[RAVEN]
Along these lines, I'm keeping in mind that a lot of people have made a lot of custom player and saber models and I want to make sure that those are still usable in the new game. Unfortunately, to optimize some things and to add certain features (and to make it more mod-friendly), we did make some changes to the model format.

El_graco
04-06-2003, 01:14 PM
that would be cool and i cant wait to play as plo koon in JA .......................if its out by then

razorace
04-06-2003, 03:50 PM
Please note that Raven has said nothing about providing a direct converter to convert the models. I imagine by "tools" he means the details on the new model format so you can convert your models manually.

Jolts
04-06-2003, 04:04 PM
worst case is you have to rebind your model, not a big deal.

razorace
04-06-2003, 04:46 PM
True, but many people won't go to the effort.

Toonces
04-07-2003, 01:48 AM
Originally posted by razorace
True, but many people won't go to the effort.

Your absolutely right, some won't, but I'll make every effort to import my stuff, after I rework them a bit.

I beleive your absolutely correct razor, there won't be a tool that will make a conversion, you'll probly have to re-segment, link, rig, and export everything all over again. We've got quite a while to go so I'm not going to worry about it much.