LucasForums

LucasForums (http://www.lucasforums.com/index.php)
-   JO Mapping (http://www.lucasforums.com/forumdisplay.php?f=359)
-   -   Dynamic Map Generation - Possible? (http://www.lucasforums.com/showthread.php?t=100678)

Dreadlord 05-28-2003 10:45 PM

Dynamic Map Generation - Possible?
 
I was wondering - is it possible to make it so that every time a map is loaded, a trigger runs that determines the height randomly of say, blocks on a 20x20 grid? Say, for a maze?


I was thinking that it would be...using something to move brushes dynamically...

Emon 05-28-2003 11:23 PM

Maybe for MP you could do some code that would create it or move the brushes.

Dreadlord 05-29-2003 08:41 AM

I figured - the question is how :P

Dreadlord 05-29-2003 01:16 PM

Okay...so how do I do this?

EDIT:

I figure maybe something that moves the brushes that its targeted at by a random amount for each brush? (say -80 to 80)...How would I do this/find someone who can write this?

Dreadlord 05-29-2003 06:51 PM

How do I make a random factor in this? Specifically, I've got doors - and I want the doors to either go up or down, and by a specified amount....random for up or down, random for amount. How do I do this? :confused:

Dreadlord 05-29-2003 07:03 PM

Or how do I make a platform continusly move? (I reaaaly don't want to have to use an up-down train)

Business_Eskimo 05-29-2003 08:18 PM

Quote:

Originally posted by Dreadlord
How do I make a random factor in this? Specifically, I've got doors - and I want the doors to either go up or down, and by a specified amount....random for up or down, random for amount. How do I do this? :confused:
As of right now, you can't.

Quote:


Or how do I make a platform continusly move? (I reaaaly don't want to have to use an up-down train)

You will have to. Sorry.

Dreadlord 05-29-2003 08:22 PM

Noooooooo!


So there is not one way to add a random factor to make brushes?

Is there any way to make the floor of a room warp randomly?

aazell 06-04-2003 03:52 PM

Nope sorry mate but levels are static. You may be able to write some code that generates spawning of enemys in a random fasion but as for moving brushes and stuff it's going to be the same every time.

The reason for this is once you compile your map the map structure is set in stone. It cannot be changed. Changing maps is what the editor is for. If you wanted to change the map each time you play then you would have to recompile after each change.

One other idea is you could have a bunch of func_doors that make the walls to your maze and then create some kind of series of triggers that open some doors and close others.

Just a thought.

Sorry again. Nice idea though

Dreadlord 06-05-2003 09:31 AM

Well, after close examination, it appears there IS a way to make it look like its random....func_bobbing.


All times are GMT -4. The time now is 01:50 PM.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.