LucasForums

LucasForums (http://www.lucasforums.com/index.php)
-   Jedi Outcast (http://www.lucasforums.com/forumdisplay.php?f=155)
-   -   Where to find game dialogue scripts? (http://www.lucasforums.com/showthread.php?t=125948)

huntster 03-29-2004 10:12 PM

Where to find game dialogue scripts?
 
I'm searching for the text of spoken dialogue, both in cutscenes and gameplay, in JO (and other Dark Forces and Star Wars games too if I can find them). Anyone have ideas of where they might be found?

Samuel Dravis 03-30-2004 05:08 AM

Assets2.pk3, /strip/, any file named *.sp. They open with Notepad.

huntster 03-30-2004 07:14 AM

thanks! i managed to get all that i wanted in just a couple hours time. something else i should have asked, are the cutscene's viewable in a similar manner (so i can grab screenshots)?

Samuel Dravis 03-30-2004 02:00 PM

The ingame cutscenes are just scripted sequences using the game engine and thus unviewable outside the game. The prerendered cutscenes are .roq files. I think Raven's toolkit has a tutorial on making them and the program necessary. The existing videos you can replace with any .roq movie you create. To eliminate a video entirely, just rename a blank text file to the name of the video you want to get rid of and pak it up. They're in Assets0.pk3, /video/, *.roq.

Grab the toolkit off Jk2files.com.
Here's a tutorial if the tookit doesn't have it: ROQ Tutorial

huntster 03-30-2004 11:21 PM

yes, i was referring to the high-quality prerendered scenes. i'm only needing to view them to get screenshots, not create new ones. is there no player out there that can handle the roq files?

Samuel Dravis 03-31-2004 02:51 AM

I searched around a bit and found this. Go to the 'Media Player Classic' section and download the latest version (right now it's MPC 6.4.8.2). Be sure to get your operating system's version. The one on the top is 2K/XP, the bottom one is 98/ME - it has the initials in the filename. It plays the RoQs fine. To capture a screenshot, on the menu go to View>Options. On the list to the left click on Keys. On the box to the right, on the line that says Save Image, bind it to VK_HOME (or whatever is convenient). Play your video, then press the HOME key (or the one you bound) to capture a jpg or bitmap image. Have fun. :)

huntster 03-31-2004 10:06 AM

thanks samuel! that program works great (though it has strange orange pixels in some scenes, something that the game engine filters out i would guess). it'll take some work to do proper resizing, but well worth it over the other screencap program i was using. it will be great for other movies i need screenshots from as well. you are darn good at information brokering, for a human being ;D thanks again for all your help

Samuel Dravis 03-31-2004 02:24 PM

No problem. If you need any more help, be sure to ask again. :)


All times are GMT -4. The time now is 07:10 PM.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.