LucasForums

LucasForums (http://www.lucasforums.com/index.php)
-   The Work Bench (http://www.lucasforums.com/forumdisplay.php?f=554)
-   -   KOTOR 2 crash after char creation + intro (http://www.lucasforums.com/showthread.php?t=207842)

Hunin 07-05-2011 10:10 PM

KOTOR 2 crash after char creation + intro
 
I'll see the intro scene and then when the game actually starts it stays black, i hear about 2-4 seconds of sound, then an error message saying the program has failed.

I updated drivers.
Did the .dll switch
Did the .ini configuration
Compatibility mode + Administrator authority.

I have a windows 7 and i do believe the root of the problem is my Intel HD graphics card.

I want to try this solution http://www.lucasforums.com/showthread.php?t=148276 but I cannot navigate because i run windows 7 and the navigation is completely different.

I tried looking up a solution on intel's site, and i got this http://www.intel.com/support/graphics/sb/CS-030506.htm
The step by step process requires intel software, which i have... but mine is updated, unlike this solution, and the update doesn't show advanced enough options to change OpenGL.

Q 07-05-2011 10:12 PM

You should reinstall the game according to the large-print instructions at the top of the second post in this thread.

Hunin 07-05-2011 10:25 PM

Oh, sorry, forgot to include i used that thread as well. Yep, installed with that method.

Q 07-06-2011 10:57 AM

Try using the game's configuration utility to post your system specs:
Quote:

Originally Posted by stingerhs (Post 1774888)
Post your system specs
Sometimes we're just not going to be able to help you if we don't know what kind of hardware you have on your machine. If you don't know what you have on your machine, then follow these steps below:
  • Bring up the launcher menu for Kotor 1 or 2.
  • Click on "Configure".
  • Click the "Scan Hardware" button on the lower center of the window.
  • Click "Yes" to continue.
  • Click "Details" to view your system specs.
  • Click "Save Report" and save the file to your desktop.
  • Whenever you post your problem, open the file you just saved and copy and paste the contents to your post.

You can leave out the keymapping.

Snard 07-06-2011 01:46 PM

This has happened to me because of something in my override folder. What mods do you have installed?

PhoenixInANova 07-12-2011 12:58 AM

This happens to me even with an unmodded game. I'm using Windows 7 64-bit if that helps.

XShadowXI 08-27-2011 05:21 PM

i having the same problem with kotor 2. here are my pc secs.

[SWKotOR]
ReportDateTime=8/27/2011 1:17:01 PM
SysInfoVersion=v1.00.60
GameExists=1
GameVersion=v2.00.424
GameInstallLocation=D:\Program Files\LucasArts\SWKotOR2\

[OS]
Name=WinXP
Version=Windows XP v5.1 build 2600 Service Pack 2
Service Pack=Service Pack 2
Status=Pass

[SwapFiles]
?:\pagefile.sys=0

[CPU]
CPUCount=1
CPUSpeed=1596
CPUFamily=6
CPUModel=12
CPUStepping=2
CPUVendor=Intel
CPUName= Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz
Status=Warning

[Memory]
RAM=1024
Status=Pass

[Disk Free Space]
C: (NTFS), UNICODE=24.55GB
D: (NTFS), UNICODE=2.47GB
Status=Pass

[CD-ROMs]
DriveLetters=F:\
Drives=

[Video]
Video Card Name=RDPDD Chained DD
Video Memory=256
Desktop Resolution=1024x768x32 @ 60Hz
DirectX=DirectX 9.0c (4.09.00.0904)
OpenGL Version=1.4.0 - Build 8.14.10.1930
OpenGL Vendor=Intel
OpenGL Renderer=Intel 945GM
Vid Card Status=Warning
Vid Card Driver Status=Pass
GL Status=Pass
DX Status=Pass

[Audio]
Sound Card Name=Speakers (High Definition Audio Device)
Status=Pass


;Game Options from swkotor2.ini

[Display Options]
FullScreen=1
Disable Movies=0
Disable Intro Movies=0
Sort Modules=1
Width=640
Height=480
BitsPerPixels=32
RefreshRate=60

[Sound Options]
Music Volume=85
Voiceover Volume=85
Sound Effects Volume=85
Movie Volume=85
Number 3D Voices=32
Number 2D Voices=32
2D3D Bias=1.00
Force Software=0
EAX=0
Sound Init=0
Disable Sound=0

[Graphics Options]
Grass=0
Shadows=0
EnableHardwareMouse=1
FullScreen=0
RefreshRate=60
Width=800
Height=600
Emitters=1
Anisotropy=1
Frame Buffer=0
Soft Shadows=0
Brightness=57
V-Sync=0
Texture Quality=0
Anti Aliasing=0

[Game Options]
Enable Tooltips=1
Keyboard Camera Deceleration=2000.000000
Keyboard Camera Acceleration=500.000000
Keyboard Camera DPS=200.000000
TextureVariation=0
BodyVariation=0
AppearanceType=0
PCGender=0
GameCompleted=0
CurSithLord=0
Hide InGame GUI=0
Use Small Fonts=0
Hide Unequippable=0
Tutorial Popups=1
Subtitles=1
Mini Map=1
Floating Numbers=1
Status Summary=1
Enable Mouse Teleporting To Buttons=1
Mouse Sensitivity=44
Difficulty Level=1
Auto Level Up NPCs=0
Mouse Look=0
AutoSave=1
EnableScreenShot=0
Reverse Mouse Buttons=0
Reverse Ingame YAxis=0
Reverse Minigame YAxis=0
Combat Movement=1
UnlockedPlanetSongs=1
TooltipDelay Sec=1
Disable Movies=1

[config]
firstrun=0

[Keymapping]
Action286B=8
Action286A=7
Action285B=10
Action285A=9
Action284B=54
Action284A=51
Action283B=54
Action283A=51
Action282B=69
Action282A=73
Action281B=53
Action281A=76
Action280B=69
Action280A=73
Action268=52
Action265=58
Action264=57
Action263=43
Action262=85
Action261=84
Action260=83
Action259=82
Action258=81
Action257=80
Action256=79
Action255=78
Action254=77
Action253=31
Action245=75
Action244=55
Action243=67
Action242=74
Action241=87
Action240=56
Action239=68
Action238=82
Action236=83
Action234=81
Action232=80
Action230=79
Action228=78
Action226=77
Action225=70
Action224=90
Action223=31
Action222=25
Action221=24
Action220=29
Action219=28
Action218=42
Action217=87
Action216=65
Action215=63
Action214=60
Action213=62
Action212=61
Action211=66
Action210=59
Action209=71
Action208=89
Action207=72
Action206=30
Action205=55
Action204=67

[Autopause Options]
End Of Combat Round=0
Mine Sighted=0
Enemy Sighted=1
Party Killed=1
Action Menu=0
New Target Selected=1

[Movies Shown]
Movie10=0
Movie 9=0
Movie 8=0
Movie 7=0
Movie 6=0
Movie 5=0
Movie 4=0
Movie 3=0
Movie 2=0
Movie 1=0
Movie 0=0

my os is window 7 32bit

Q 08-27-2011 05:33 PM

Did you install the game according to the large-print instructions at the top of the second post in this thread?

Also, in spite of the fact that this game is quite old, I don't think that trying to that trying to run it on a netbook with an Atom CPU and a GMA 9xx GPU is a particularly good idea.

XShadowXI 08-27-2011 06:11 PM

yea...i did i trying everything replacing the mss32.dII. i re-installed it 5 time and try with and without crack i also try with and without the tslrcm 1.6 update and yes i did run it in admin. and also open change flipping Policy to Blit.... or maybe there some thing i didn't try if so Q if u can please help me out thank alot

Q 08-27-2011 07:17 PM

Are you using the swkotor2.exe updated by SecuROM?

I had exactly the same error on my laptop with an Intel mobile chipset until I used it. If that particular .exe doesn't work, it wouldn't hurt to contact SecuROM via the link provided in the second post of that thread and have them send you one as it's been theorized that there may be different versions of that .exe for different hardware.

XShadowXI 08-27-2011 07:28 PM

yes i am doing it now i had it scanning the swkotor.exe as we speak. i will reply when it's done

XShadowXI 08-27-2011 07:59 PM

Q idk.. it's been 30mins now.But Q what if u give me the swkotor.exe from your game folder or a link to a working one u tested this year idk... just a idea

XShadowXI 08-27-2011 09:48 PM

Sorry..i was doing some thing wrong i just got the new swkotor.exe but now the game won't even load up. with the crack that i had the game crash after creating character and now it's telling me No disc inserted Please insert the CD/DVD

Q 08-28-2011 12:06 AM

The link's in the second post of the Vista thread I linked to earlier.

And, yes, you'll need the original disk.


All times are GMT -4. The time now is 12:16 PM.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.