LucasForums

LucasForums (http://www.lucasforums.com/index.php)
-   The Work Bench (http://www.lucasforums.com/forumdisplay.php?f=554)
-   -   can't load kotor (http://www.lucasforums.com/showthread.php?t=208552)

nightrode 10-06-2011 08:43 PM

can't load kotor
 
so yeah, my problem began when i first installed the game, i managed to escape taris but the game crashed before i got to dantooine. I found a solution to this online (putting the "Disable Vertex Buffer Objects=1" in swkotor.ini), but after that it was laggy as hell. After that i deleted all files of the game and re-installed, but now it crashes on the loading screen when i finish creating a new character. Also, the logos and malak's face are upside down when i start the game.

I have a lenovo g550 with windows xp (service pack 3), intel core2 duo, 2GB RAM, and a Mobile Intel 4 Series Express Chipset Family.

Please, help me!

Q 10-06-2011 09:20 PM

Try using the game's configuration utility to post your system specs:
Quote:

Originally Posted by stingerhs (Post 1774888)
Post your system specs
Sometimes we're just not going to be able to help you if we don't know what kind of hardware you have on your machine. If you don't know what you have on your machine, then follow these steps below:
  • If you're using Vista or Windows 7, go into your game folder, find "launcher.exe" and right-click on it. Select "properties", then "compatibility" and check the box beside "Run this program in compatibility mode for:" and select "Windows XP (Service Pack 2)". Then check the box next to "Run this program administrator" and hit "OK". (EDIT by Q)
  • Bring up the launcher menu for Kotor 1 or 2 (by running "launcher.exe").
  • Click on "Configure".
  • Click the "Scan Hardware" button on the lower center of the window.
  • Click "Yes" to continue.
  • Click "Details" to view your system specs.
  • Click "Save Report" and save the file to your desktop.
  • Whenever you post your problem, open the file you just saved and copy and paste the contents to your post.

You can leave out the keymapping and everything after that.

nightrode 10-07-2011 02:25 PM

[SWKotOR]
ReportDateTime=07/10/2011 03:22:04 p.m.
SysInfoVersion=v1.00.60
GameExists=1
GameVersion=v1.03.514077
GameInstallLocation=C:\Program Files\LucasArts\SWKotOR\

[OS]
Name=WinXP
Version=Windows XP v5.1 build 2600 Service Pack 3
Service Pack=Service Pack 3
Status=Pass

[SwapFiles]
C:\pagefile.sys=2046

[CPU]
CPUCount=1
CPUSpeed=2194
CPUFamily=6
CPUModel=7
CPUStepping=10
CPUVendor=Intel
CPUName=Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T6600 @ 2.20GHz
Status=Pass

[Memory]
RAM=2048
Status=Pass

[Disk Free Space]
C: (NTFS), UNICODE=23.64GB
D: (NTFS), UNICODE=27.36GB
Status=Pass

[CD-ROMs]
DriveLetters=F:\
Drives=TSSTcorp CDDVDW TS-L633B

[Video]
Video Card Name=Mobile Intel(R) 4 Series Express Chipset Family
Video Memory=256
Desktop Resolution=1366x768x32 @ 60Hz
DirectX=DirectX (9.0+) (4.09.00.0904)
OpenGL Version=2.0.0 - Build 7.15.10.5002
OpenGL Vendor=Intel
OpenGL Renderer=Intel Cantiga
Vid Card Status=Warning
Vid Card Driver Status=Pass
GL Status=Pass
DX Status=Pass

[Audio]
Sound Card Name=Controlador primario de sonido
Status=Pass


;Game Options from swkotor.ini

[Sound Options]
Sound Init=0
Music Volume=85
Voiceover Volume=85
Sound Effects Volume=85
Movie Volume=100
Force Software=0
EAX=0
Disable Sound=0
Number 3D Voices=16
Number 2D Voices=24
Environment Effects Level=0.60
2D3D Bias=1.50
Environment Effects=1
Environment Effects Nonstreaming=1
Environment Effects Streaming=1

[Game Options]
Hide InGame GUI=0
Use Small Fonts=0
Keyboard Camera Deceleration=2000.000000
Keyboard Camera Acceleration=500.000000
Keyboard Camera DPS=200.000000
Hide Unequippable=0
Tutorial Popups=1
Subtitles=1
Mini Map=1
Floating Numbers=1
Status Summary=1
Enable Mouse Teleporting To Buttons=1
Mouse Sensitivity=33
Auto Level Up NPCs=0
Mouse Look=0
AutoSave=1
Reverse Minigame YAxis=0
Combat Movement=1
Enable Tooltips=1
Difficulty Level=1
TooltipDelay Sec=1.000000
Memory Access=1
Memory Level=1

[Movies Shown]
Movie 0=0
Movie 1=0
Movie 2=0
Movie 3=0
Movie 4=0
Movie 5=0
Movie 6=0
Movie 7=0
Movie 8=0
Movie 9=0
Movie10=0

[Alias]
HD0=.\
OVERRIDE=.\Override
TEMP=.\Temp
MODULES=.\Modules
LOGS=.\Logs
LOCALVAULT=.\LocalVault
DMVAULT=.\DMVault
SERVERVAULT=.\ServerVault
STREAMMUSIC=.\StreamMusic
TEMPCLIENT=.\Tempclient
SAVES=.\saves
CURRENTGAME=.\currentgame
TEXTUREPACKS=.\texturepacks
STREAMWAVES=.\StreamWaves

[Graphics Options]
V-Sync=0
Anisotropy=1
Frame Buffer=1
Anti Aliasing=0
Texture Quality=2
Emitters=1
Grass=1
Soft Shadows=0
Shadows=1
Brightness=57
EnableHardwareMouse=1
FullScreen=1

[Autopause Options]
Mine Sighted=1
End Of Combat Round=0
Enemy Sighted=1
Party Killed=1
Action Menu=0
New Target Selected=1

[config]
firstrun=0

Q 10-07-2011 07:53 PM

First, try using that same configuration utility to set the game's resolution to something your computer can handle, like 800x600 or 1024x768.

nightrode 10-08-2011 04:14 PM

i already did that. it didn't work

Q 10-09-2011 03:50 AM

Did you try it from the in-game menu?

nightrode 10-11-2011 02:07 PM

Still nothing

Q 10-11-2011 03:01 PM

First, I would try reinstalling the game again.

nightrode 10-13-2011 12:51 PM

already did that, now what?

Q 10-14-2011 12:27 AM

I meant reinstalling it again. Something weird happened when you reinstalled it the first time (stuff is upside down) and you need to try again.


All times are GMT -4. The time now is 10:31 AM.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.