LucasForums

LucasForums (http://www.lucasforums.com/index.php)
-   Modding requests (http://www.lucasforums.com/forumdisplay.php?f=635)
-   -   REQUEST:SITH STALKER conversion possible ? (http://www.lucasforums.com/showthread.php?t=209478)

Riven Fall 02-08-2012 11:10 AM

REQUEST:SITH STALKER conversion possible ?
 
I found this mod fo JKA and just thereticaly if someone get permission its possible to convert this like appereance like avol vader armor to K2 ?

http://www.moddb.com/games/star-wars...e-sith-stalker

Darth DeadMan 02-09-2012 11:10 PM

I've taken a closer look at that model, and I can assure you that it IS possible to convert it to TSL. It's not easy, but possible.
I'm planning to make such conversion when I will have more free time (and when I'll finish some other stuff I'm currently working on). Can't say when it will happen (if will happen at all, plans are a fragile things).
However, i can suggest you to contact reapper on this; he seems to be able to put custom character models in game.

Riven Fall 02-10-2012 04:46 AM

I've spoken with Reaper and he sais week or two and sith stalker will be alive :) (yeah, but maybe more then week or two ) So i just wanna see what he create :)

reapper 02-27-2012 09:58 PM

its going to be a while I discover an error there is two texture maps on the stih stalker armor I tried using the two maps in the kotor 2 game didnt work I'm going to see if I can combine the two into one texture map unless you guys know a way to use two textures maps on one model? if not its cool

Darth DeadMan 02-28-2012 11:36 AM

You can use 2 (and even more!) textures in one model. You just need to detach parts which use another texture to a separate mesh.

reapper 02-28-2012 12:31 PM

yeah I got that part thanks but here is where I am confuse what do you call the other texture part for example: I call the main texture PMBH15 and assign the .uti to 15 now what do you call the other texture part????? and how do you assign it the other texture to the .uti????

Darth DeadMan 02-28-2012 11:04 PM

For models like this I recommend use disguise items. This way texture variation in *.uti will not matter (it will affect only icon number) so you can name your textures any way you want.
You'll need to make a new entry in appearance.2da (value for all model* columns will be your model name; tex* should be ****) and add a disguise property to the *.uti for this to work.

reapper 02-29-2012 01:41 PM

hey deadman I'm not sure how to use the appearance.2da I tried to use do what you said but sadly it didnt work for me can you explain it in details? this is where I get lost I open up kotor tools and open up appearance.2da right...and insert a new row put the columns name "pmbhm" thats the armor I'm replacing ok now what do I call the string ref?? and the name of row race? and then there is something call "model type"

Darth DeadMan 02-29-2012 11:23 PM

Model type tells the game engine if this character have full body+head model (like Sion, Nihilus, etc.) or body and head are separate models. For this model you should use set it to F (full model, B is for separate models).
Stingref - leave it just ****. I have no idea what it realyy does.
Race - put your model name here (just like in model* columns).

BTW, you can just copy a line from any fullmodel character and edit it with your values. For example, copy Nihilus line and replace N_DarthNihilus (in all columns where it is) to your model name. That should work just fine.

Anyway, when you'll complete weighting the model you can send it to me and I'll help you with getting it in game and setting up the installer.

reapper 03-01-2012 03:48 PM

WIP
 
great!! so here is wip its not complete yet but just to show you where I"m at but yeah deadman I will send it to you once I am finish with the weighting I spotted some errors as you can see four places the stomach, Rarm, knees and the neck

http://i20.photobucket.com/albums/b2...er/stalker.jpg


but this is goood nearly done.....hey deadman once your done with this model and you got it in the game can you show me how you did it like the hole process of the installer or give me a link on how to's of appearance.2da how to make it work thanks!!!!!:thmbup1:

Darth DeadMan 03-01-2012 10:58 PM

Here's a good appearance.2da guide.
But, IMO, the easiest way to do anything - just look how this stuff is made in game/other mods and do everything similar way.
TSL Patcher have quite good instructions and a special tool for making it easier to set up the installer.

VarsityPuppet 03-01-2012 11:55 PM

Quote:

Originally Posted by reapper (Post 2805851)
yeah I got that part thanks but here is where I am confuse what do you call the other texture part for example: I call the main texture PMBH15 and assign the .uti to 15 now what do you call the other texture part????? and how do you assign it the other texture to the .uti????

It has to be one texture if you intend to have multiple reskins of the model.

Darth DeadMan 03-02-2012 06:25 AM

AFAIK, this model will have only one skin, so...
And I was thinking it will be a full body+head model.

Shaggoth 03-04-2012 08:26 AM

damn, i guess i'll try to make kotor 2 run on my win7hp64bit and fail again :) but for that model it worth trying :))

darth-ackbar 03-04-2012 11:28 AM

Cool, is that a brand new model you've imported into the game, I didn't even think that was possible, well you've shown me :o

Shaggoth 03-04-2012 11:55 AM

one russian guy was converting JA stormtroopers into kotor and they were awesome :) but cause it's forbidden he never gave em to anyone or released.
i guess someone should make a nice detailed tutorial and we can do something by ourselves :) you know if you own both games and what'nat :)

Shaggoth 03-04-2012 12:15 PM

btw i really hope it can be converted to kotor1, cause it have better story and actually the only one what runs on my system :)))

Scorge 03-04-2012 01:05 PM

wait, isn't this porting?

darth-ackbar 03-04-2012 01:14 PM

No I don't think so. It only applies to assets being ported betwen both kotors, and the model itself is community made anyway, it would just be like making a new model and using it in both kotors, not porting because you made it yourself.

Anyway, lets move off the porting topic, bit of a dodgy subject :)

reapper 03-04-2012 08:39 PM

thanks darth-ackbar :thmbup1: couldnt say it better myself actually I'm almost done guys....hey Shaggoth I can make it for both k1 and k2, kotor 1 does have better story but kotor 2 has better force powers and titles for your character like "sith lord" or "jedi master" but anyhow shaggoth if you give me your email I can send you a nice detailed tutorial on how to put custom armor models in game....:p:p

Darth DeadMan 03-04-2012 11:17 PM

Quote:

one russian guy was converting JA stormtroopers into kotor and they were awesome
Nice to see you too, mate! It was a long time, eh?
Quote:

wait, isn't this porting?
It's porting, but it IS legal, 'cause model was originally made by another modmaker.
Quote:

you give me your email I can send you a nice detailed tutorial on how to put custom armor models in game....
I suggest you to post tutorial here on forums.

Sith Holocron 03-05-2012 12:25 AM

So is someone going to make a helmet for this model as well?

Darth DeadMan 03-05-2012 10:32 AM

I suppose when reapper finishes his work on the model I'll add helmet to it.

reapper 03-05-2012 12:05 PM

I can post tutorial here?? coooool!!!! I didnt know if I could post tutorials here when I finish the model I'll post tutorial here its really easy but long thou...oh this is going to be great!!

Rtas Vadum 03-05-2012 01:00 PM

Quote:

Originally Posted by reapper (Post 2806604)
I can post tutorial here?? coooool!!!! I didnt know if I could post tutorials here when I finish the model I'll post tutorial here its really easy but long thou...oh this is going to be great!!

Yep. Just post it in Holowan Labs, and then someone will add it to the appropriate Tutorial section.

Is the model animated in the same way it would be in JK:JA, or does it use the same animations as other models in TSL?

reapper 03-05-2012 02:51 PM

no its animation is the same as TSL I couldnt get the animated file to open so I use one of the models here in TSL its basiclly replacing one of the armors in TSL so post it in Holowan Labs?

Shaggoth 03-05-2012 03:30 PM

yeah, but give us some link after that :D and in any case if you can or will send me something - http://about.me/zaez :) there's my e-mail and many more.

so we can convert basically any model from JA?

Darth DeadMan 03-05-2012 11:04 PM

Quote:

so we can convert basically any model from JA
Yeah, most of them can be converted.
There are still some restrictions. Faces could be a pain in the... (headfixer is helpfull, but sometimes you have to experiment with different ways of compilation to make everything work fine). The other stuff should work just fine.

Shaggoth 03-06-2012 06:13 AM

allright :) wating for the tutorial then :)

reapper 03-15-2012 04:07 PM

ok after a long weeks I found many errors but fix them all take me 5 redos I had to start over and over but here it is finally its finish

http://i20.photobucket.com/albums/b2...r/K2_00000.jpg

all that is left is the helmet which I will do it wont take long about a day I should have it done by today


so what do you guys think???:D

Ferc Kast 03-15-2012 04:13 PM

That looks very impressive. :thumbsup:

Scorge 03-15-2012 04:22 PM

Just as Ferc said. This would go perfect with the backhand saber mod :)

Shaggoth 03-15-2012 04:52 PM

i'd put it in my k1 right away ;) nice work!

PS: is there a backhand saber mod for k1?

rev1011 03-16-2012 01:33 PM

Quote:

Originally Posted by Shaggoth (Post 2807660)
i'd put it in my k1 right away ;) nice work!

PS: is there a backhand saber mod for k1?

All I could remember was this one I used from filefront.
http://knightsoftheoldrepublic.filef...d_Sabers;96162

Shaggoth 03-16-2012 02:59 PM

[Addendum:] Also if you willing to convert this armor set to KotOR1, can you put it on darth bandon and make droppable? :) i think it would be just awesome.

reapper 03-16-2012 03:54 PM

hey shaggoth it wont be for a while to convert the armor to k1 cause I dont have kotor 1 just yet but dont worry I will get it soon thanks everyone I will working on the helmet should be up sooooooooon!!!!!!!!!!

Shaggoth 03-16-2012 04:01 PM

keep up :)

Dak Drexl 03-16-2012 04:37 PM

Good work! The claw things are great too, do they move with the fingers?

Just awesome though :)

reapper 03-16-2012 04:47 PM

yes they do it was so hard to do 5 times cause I keep messing up but no worrys its done now but yes they move along with the fingers

rev1011 03-17-2012 10:49 PM

Can't wait to see the helmet :)


All times are GMT -4. The time now is 07:05 PM.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.