LucasForums

LucasForums (http://www.lucasforums.com/index.php)
-   General Tech Discussion (http://www.lucasforums.com/forumdisplay.php?f=691)
-   -   Intel HD chipset crash after character creation (http://www.lucasforums.com/showthread.php?t=210041)

marsidicus 04-26-2012 04:09 AM

Intel HD chipset crash after character creation
 
Just as the title states Im one of the unfortunate people that have this problem for KOTOR 2.

Ive previously installed the game using the instructions in the forum on this website. Things ive tried ;
utilizing the .dll fix
updating to patch 1.0a then 1.0b
utilizing the securom exe (even tried contacting securom with my analysis file attached to my email over 2 months ago with no response from them even though ive emailed them over 3 times)

I also looked in to changing my filpping policy to "BLIT" but I have some newer intel graphic drivers so I cant do that obviously. Im currently doing a fresh reinstall right now with all the fixes applied except the securom exe. I can post any needed information such as my computer specs.

I really appreciate the help from anyone, from what ive seen though "Q" on here you can probably help me out more than anyone. If you could lend me a hand id be very grateful I LOVE this game and used to have it for xbox but I lent me copy out a while back and never saw it again.

marsidicus 04-26-2012 04:44 AM

OK just successfully installed the game again I will await further instruction as to what I do this time. I havent used the patches or anything.

Just for the heck of it I tried using that starting save with the consular and it froze as soon as I loaded the save...

Q 04-26-2012 11:29 AM

Did you install the game according to the large-print instructions at the top of the second post in this thread? If so, there are specific instructions there regarding Intel GPUs.

You should post any KotOR on Vista/7 questions there, BTW.

marsidicus 04-26-2012 12:10 PM

yes Q I did. since I already made this thread what should I do about that? I followed the specific instruction outlined for the intel GPU's 4 times now with the same result every time. just tell me the info you need and I can post it to whichever thread I need to, in order to continue this.

Q 04-27-2012 09:32 AM

Try using the game's configuration utility to post your system specs:
Quote:

Originally Posted by stingerhs (Post 1774888)
Post your system specs
Sometimes we're just not going to be able to help you if we don't know what kind of hardware you have on your machine. If you don't know what you have on your machine, then follow these steps below:
  • If you're using Vista or Windows 7, go into your game folder, find "launcher.exe" and right-click on it. Select "properties", then "compatibility" and check the box beside "Run this program in compatibility mode for:" and select "Windows XP (Service Pack 2)". Then check the box next to "Run this program administrator" and hit "OK". (EDIT by Q)
  • Bring up the launcher menu for Kotor 1 or 2 (by running "launcher.exe").
  • Click on "Configure".
  • Click the "Scan Hardware" button on the lower center of the window.
  • Click "Yes" to continue.
  • Click "Details" to view your system specs.
  • Click "Save Report" and save the file to your desktop.
  • Whenever you post your problem, open the file you just saved and copy and paste the contents to your post.

You can leave out the keymapping and everything after that.

marsidicus 04-28-2012 07:46 AM

[SWKotOR]
ReportDateTime=4/28/2012 7:36:06 AM
SysInfoVersion=v1.00.60
GameExists=1
GameVersion=v2.00.424
GameInstallLocation=C:\Program Files (x86)\LucasArts\SWKotOR2\

[OS]
Name=WinXP
Version=Windows XP v5.1 build 2600 Service Pack 2
Service Pack=Service Pack 2
Status=Pass

[SwapFiles]
?:\pagefile.sys=0

[CPU]
CPUCount=2
CPUSpeed=2133
CPUFamily=6
CPUModel=5
CPUStepping=5
CPUVendor=Intel
CPUName=Intel(R) Pentium(R) CPU P6200 @ 2.13GHz
Status=Pass

[Memory]
RAM=1024
Status=Pass

[Disk Free Space]
C: (NTFS), UNICODE=301.86GB
Status=Pass

[CD-ROMs]
DriveLetters=D:\,E:\
Drives=Slimtype DVD A DS8A5SH

[Video]
Video Card Name=RDPDD Chained DD
Video Memory=2048
Desktop Resolution=1600x900x32 @ 60Hz
DirectX=DirectX 9.0c (4.09.00.0904)
OpenGL Version=2.1.0 - Build 8.15.10.2372
OpenGL Vendor=Intel
OpenGL Renderer=Intel(R) HD Graphics
Vid Card Status=Warning
Vid Card Driver Status=Pass
GL Status=Pass
DX Status=Pass

[Audio]
Sound Card Name=@wdma_usb.inf,%usb\class_01.devicedesc%;USB Audio Device
Status=Pass


;Game Options from swkotor2.ini

[Display Options]
FullScreen=1
Disable Movies=0
Disable Intro Movies=0
Sort Modules=1
Width=640
Height=480
BitsPerPixels=32
RefreshRate=60

[Sound Options]
Disable Sound=0

[Graphics Options]
EnableHardwareMouse=1
FullScreen=0

[Game Options]

[config]
firstrun=0

No patches or fixes applied

marsidicus 04-28-2012 08:35 AM

ReportDateTime=4/28/2012 8:31:20 AM
SysInfoVersion=v1.00.60
GameExists=1
GameVersion=v2.00.424
GameInstallLocation=C:\Program Files (x86)\LucasArts\SWKotOR2\

[OS]
Name=WinXP
Version=Windows XP v5.1 build 2600 Service Pack 2
Service Pack=Service Pack 2
Status=Pass

[SwapFiles]
?:\pagefile.sys=0

[CPU]
CPUCount=2
CPUSpeed=2133
CPUFamily=6
CPUModel=5
CPUStepping=5
CPUVendor=Intel
CPUName=Intel(R) Pentium(R) CPU P6200 @ 2.13GHz
Status=Pass

[Memory]
RAM=1024
Status=Pass

[Disk Free Space]
C: (NTFS), UNICODE=301.59GB
Status=Pass

[CD-ROMs]
DriveLetters=D:\,E:\
Drives=Slimtype DVD A DS8A5SH

[Video]
Video Card Name=RDPDD Chained DD
Video Memory=2048
Desktop Resolution=1600x900x32 @ 60Hz
DirectX=DirectX 9.0c (4.09.00.0904)
OpenGL Version=2.1.0 - Build 8.15.10.2372
OpenGL Vendor=Intel
OpenGL Renderer=Intel(R) HD Graphics
Vid Card Status=Warning
Vid Card Driver Status=Pass
GL Status=Pass
DX Status=Pass

[Audio]
Sound Card Name=@wdma_usb.inf,%usb\class_01.devicedesc%;USB Audio Device
Status=Pass


;Game Options from swkotor2.ini

[Display Options]
FullScreen=1
Disable Movies=0
Disable Intro Movies=0
Sort Modules=1
Width=800
Height=600
BitsPerPixels=32
RefreshRate=60

[Sound Options]
Music Volume=85
Voiceover Volume=85
Sound Effects Volume=85
Movie Volume=85
Number 3D Voices=32
Number 2D Voices=32
2D3D Bias=1.00
Force Software=0
EAX=0
Sound Init=0
Disable Sound=0

[Graphics Options]
RefreshRate=60
Height=600
Width=800
V-Sync=0
Anisotropy=1
Frame Buffer=1
Anti Aliasing=0
Texture Quality=0
Grass=1
Soft Shadows=1
Shadows=1
Brightness=57
EnableHardwareMouse=1
FullScreen=0
Disable Vertex Buffer Objects=1

[Game Options]
Enable Tooltips=1
Keyboard Camera Deceleration=2000.000000
Keyboard Camera Acceleration=500.000000
Keyboard Camera DPS=200.000000
TextureVariation=0
BodyVariation=0
AppearanceType=0
PCGender=0
GameCompleted=0
CurSithLord=0
Hide InGame GUI=0
Use Small Fonts=0
Hide Unequippable=0
Tutorial Popups=1
Subtitles=1
Mini Map=1
Floating Numbers=1
Status Summary=1
Enable Mouse Teleporting To Buttons=1
Mouse Sensitivity=44
Difficulty Level=1
Auto Level Up NPCs=0
Mouse Look=0
AutoSave=1
EnableScreenShot=0
Reverse Mouse Buttons=0
Reverse Ingame YAxis=0
Reverse Minigame YAxis=0
Combat Movement=1
UnlockedPlanetSongs=1
TooltipDelay Sec=1

[config]
firstrun=0


All fixes and patch 1.0b applied including the securom exe. Same exact result as above, crashes in same exact spot....

marsidicus 04-28-2012 08:43 AM

Its working now holy crap!!! When I used the original exe with all the fixes applied I just got past the intro movie where it crashes! Im on peragus right now I will post further result. Thanks for your help anyways Q!


All times are GMT -4. The time now is 12:24 PM.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.