LucasForums

LucasForums (http://www.lucasforums.com/index.php)
-   Holowan Laboratories (http://www.lucasforums.com/forumdisplay.php?f=324)
-   -   Space suit model and weapons (http://www.lucasforums.com/showthread.php?t=210641)

JCarter426 09-10-2012 08:24 AM

Space suit model and weapons
 
The space suit/water suit model lacks the hooks needed for weapons and force powers to display correctly. I tried following T7's tutorial on adding helpers, but this model in particular is being very stubborn. Fixing the hand hooks was more like Plan F, actually. Anyway, when exporting I get a sanity check error, and the model crashes the game. Modeling really isn't my area, so I'd appreciate some help here.

Oh, and the model does have all the proper animations already, though the walking one is different. I'm not sure why it lacks hand hooks, considering. :raise:

VarsityPuppet 09-10-2012 09:39 AM

Probably because you weren't meant to use weapons with a space/swimsuit on.

What version of mdlops did you use to compile it?

JCarter426 09-10-2012 09:45 AM

Quote:

Originally Posted by VarsityPuppet (Post 2818428)
Probably because you weren't meant to use weapons with a space/swimsuit on.

Yeah, but it's the same case with other full body models that are missing all combat animations. :raise:
Quote:

What version of mdlops did you use to compile it?
0.6 alpha 1. I think that's the most recent.

JCarter426 09-17-2012 09:38 AM

Still stuck here. I even tried importing it and then exporting it with no changes at all, same sanity check error. The model is clearly corrupted in some way, but I've no clue how to fix it.

VarsityPuppet 09-17-2012 04:06 PM

Sanity Check error shouldn't matter. Hit Continue or Yes, or whatever else. It should still export an ascii file.

newbiemodder 09-17-2012 04:24 PM

I can take a look at. Might not be until later 2nite or 2morrow though

JCarter426 09-17-2012 04:28 PM

Quote:

Originally Posted by VarsityPuppet (Post 2819006)
Sanity Check error shouldn't matter. Hit Continue or Yes, or whatever else. It should still export an ascii file.

Yeah, I tried that, but unfortunately anything I do to this model completely destroys its animations in the game, even exporting it and then recompiling it with MDLOps without editing it in 3ds at all. In fact I only bothered to try it this way because it refused to import animations in 3ds. But the skin seems to be weighted to the bones properly.
Quote:

Originally Posted by newbiemodder (Post 2819008)
I can take a look at. Might not be until later 2nite or 2morrow though

I'll be waiting...

newbiemodder 09-17-2012 04:31 PM

TSL or k1?

JCarter426 09-17-2012 04:47 PM

Doesn't matter, really. It's not for a mod, and I'm already switching back and forth between games. If it ends up working for K1 I'll use K1, if it ends up working for K2 I'll use K2. Ideally both, but I'm not picky.

newbiemodder 09-17-2012 09:07 PM

Hey JC....well, I've got the lightsabers in hand...but there are no fight animations...I am in TSL..and I have tried the watersuit.mdl model and the spacesuit01.mdl model.

Are these the models you were referring to or is there another model that I am missing?

http://www.lucasforums.com/picture.p...pictureid=9303

JCarter426 09-17-2012 09:20 PM

Ok, this is really strange. Now animations for the space suit model are completely gone, even after I remove the files from Override. Fortunately my other installation is unaffected, so I managed to get a screenshot for you. So the opposite should be true by default. Those are the models, yes. Though I hadn't really tried with the water suit because it's broken for other reasons.

newbiemodder 09-17-2012 09:29 PM

Ok maybe they don"t have two handed weapon animations.....I will remove one of the sabers and see what happens

Yep...that is it....we are in business. He can only use a single weapon in his right hand. Everything looks good including force pwer animations.

PM me your email address and I will send you the files.

Zerimar Nyliram 09-18-2012 03:06 AM

I've always wished the space suit could be replaced with the Iridorian armor.

JCarter426 09-18-2012 11:10 AM

Quote:

Originally Posted by newbiemodder (Post 2819037)
Ok maybe they don"t have two handed weapon animations.....I will remove one of the sabers and see what happens

Yep...that is it....we are in business. He can only use a single weapon in his right hand. Everything looks good including force pwer animations.

PM me your email address and I will send you the files.

Great, thanks! PM sent. I just checked; it doesn't have dual melee animations by default. I'm sure the animations could be fixed too, might take a look at it. I only need the blasters at the moment, anyway.

And with any luck it will fix whatever I broke, too. If not I can use my other installation for a while.

Thanks again!
Quote:

Originally Posted by Zerimar Nyliram (Post 2819052)
I've always wished the space suit could be replaced with the Iridorian armor.

Oh, I could do that easy peasy, in fact I did it temporarily while I was checking what was wrong with mine (though I didn't fix the silly running speed, but that's probably an appearance.2da thing). However, I specifically need this model.

Darth DeadMan 09-18-2012 11:22 AM

Quote:

I just checked; it doesn't have dual melee animations by default. I'm sure the animations could be fixed too, might take a look at it. I only need the blasters at the moment, anyway.
It's because it's using S_Male02 as supermodel. You'll need to recompile it to S_Female02. Run MDLOps 0.6a1, read&write model (be sure that extract animations is checked).
Now open ascii model in notepad (or similar text editor). Somewhere in the beginning of file you'll see something like this:

setsupermodel WaterSuit S_Male02

Replace S_Male02 with S_Female02, save file and run it through MDLOps.

JCarter426 09-18-2012 12:29 PM

Actually it uses its own supermodel, but I did successfully swap it out with the female one as it better suits my purposes. I also realized what was causing my other problem before: the water suit MDL (sans MDX) somehow slipped into Override. I probably dragged it in by accident, and because the space suit uses that as its supermodel, it was confusing the game.

It's always the most idiotic things that mess you up.

Check it out! Er... don't mind the background, that was just the location of my last save. :xp:


All times are GMT -4. The time now is 12:27 AM.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.