LucasForums

LucasForums (http://www.lucasforums.com/index.php)
-   The Work Bench (http://www.lucasforums.com/forumdisplay.php?f=554)
-   -   KOTOR Windowed mode issue - Crash to Desktop (http://www.lucasforums.com/showthread.php?t=211515)

chumprock 11-29-2012 12:45 PM

KOTOR Windowed mode issue - Crash to Desktop
 
Hello,

I've been tearing my hair out over the past few hours trying to figure this out, but still no solution.

The boring stuff:
Star Wars Knights of the Old Republic for PC (Hard copy with discs)
Windows 7 64bit Home Premium OEM
AMD Bulldozer 8 core
Asus Radeon HD7850
8GB RAM

The issue I'm having is that when I'm attempting to play the game in windowed mode it is either crashing to the desktop (leaving the game open on the taskbar, but unable to maximize or close window, only solution to end the process) OR it will load up normally and upon hitting ALT + ENTER the game will also close to desktop, sometimes able to maximize again, other times just crashing and needing to end the process

I understand to run Knights of the Old Republic in windowed mode you need to edit the .ini file so that "Fullscreen=0" and add "AllowWindowedMode=1" or other variations of the same process. I have tried one, the other and both methods combined with the same results and have only found one other person with the same issue on gameFAQ's but they had not replied to the thread so no idea whether they solved it or not.

Please note that the game works perfectly in fullscreen mode, i just require it to run in a window for streaming purposes.

Any help will be appreciated.

Q 11-29-2012 06:08 PM

Did you install the game according to the large-print instructions at the top of the second post in this thread?

chumprock 11-29-2012 07:14 PM

Quote:

Originally Posted by Q (Post 2824019)
Did you install the game according to the large-print instructions at the top of the second post in this thread?

Thanks for your response. Yes I have, it was the first thing i did after finding this forum.

Q 11-29-2012 08:43 PM

Try using the game's configuration utility to post your system specs:
Quote:

Originally Posted by stingerhs (Post 1774888)
Post your system specs
Sometimes we're just not going to be able to help you if we don't know what kind of hardware you have on your machine. If you don't know what you have on your machine, then follow these steps below:
  • If you're using Vista or Windows 7, go into your game folder, find "launcher.exe" and "swconfig.exe". For each file, right-click on it, select "properties", then "compatibility", check the box beside "Run this program in compatibility mode for:" and select "Windows XP (Service Pack 2)". Then check the box next to "Run this program administrator" and hit "OK". (EDIT by Q)
  • Bring up the launcher menu for Kotor 1 or 2 (by running "launcher.exe").
  • Click on "Configure".
  • Click the "Scan Hardware" button on the lower center of the window.
  • Click "Yes" to continue.
  • Click "Details" to view your system specs.
  • Click "Save Report" and save the file to your desktop.
  • Whenever you post your problem, open the file you just saved and copy and paste the contents to your post.

You can leave out the keymapping and everything after that.

Also, what size window are you trying to use?


All times are GMT -4. The time now is 04:14 AM.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.