LucasForums

LucasForums (http://www.lucasforums.com/index.php)
-   JO Mapping (http://www.lucasforums.com/forumdisplay.php?f=359)
-   -   Music in maps (http://www.lucasforums.com/showthread.php?t=72599)

Xavier j.p JAS 07-31-2002 08:36 AM

Music in maps
 
You'll all probably think this is a very stupid question, but how do I give a map music? I know I have to edit the worldspawn but I don't don't know the correct command to enter. For example I want to put in the song from Artus Topside, called :

impbased_action.mp3

I know I type music but how do I tell radiant I want to use this particualar song?

(p.s I have no idea on how to insert custom songs either)

darth_micke 07-31-2002 10:37 AM

Uhm go into worldspawn and type:
key: music
value: whereyouhaveyourmucis/yoursong.mp3


And now u have music.....

Quall 07-31-2002 10:38 AM

First, find the song that you want to play. They're locatred in the assests0.pk3. Sort by path and they should be located in the "music folder". Then, when you've found the song you wanted, go in jk2radiant and press "N". Go down to worldspawn and type in "music" for the key. For the value, type in the path to your song.

example:
key: music
Value: music/bespin_platform/besplat_explore.mp3

This will play the besplat_explore.mp3 in your level.

To add custom music, create a folder in your "base" folder and name it "music". Then add a folder inside the "music" folder and name it "mylevel" (or anything you want to name it). Next, put the song you want to play inside the "mylevel" folder. Then, in jkradiant, go to the worldspwn and type in "music" for the key and the path to your song for the value.

example:
Key: Music
Value: music/myfolder/yoursong.mp3

darth_micke 07-31-2002 10:40 AM

Quall thats pretty much what I just said.. :D

Quall 07-31-2002 10:42 AM

darth_mick, you make it seem so easy. I kinda wish you replied earlier, b4 i wrote that lil tutorial.

darth_micke 07-31-2002 10:51 AM

Uhm adding music IS easy....once u know how (0=

Quall 07-31-2002 10:59 AM

what i meant was that my reply makes it sound complicated. :D

Wes Marrakesh 07-31-2002 11:40 AM

yes it does. and now i will give mine:
select a normal brush. hit n. this brings up the enitity window with worldspawn selected.
for playing the track you selected:
key: music
value: music/artus_topside/impbased_action.mp3
note that for music and models you start typing the path at base folder, instead of doing this:
key: music
value: C:/Games/Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast/GameData/base/music/artus_topside/impbased_action.mp3

Quall your example is kind of wrong. ALWAYS put the underscore in.

Quall 07-31-2002 12:00 PM

On one of the tutorials i've read, it stated that jk2radiant had a glitch and only allows you to seperate folders with a "/" slash, and not a "\" slash. Is this true?

darth_micke 07-31-2002 12:09 PM

That is only if u try to browse the model....then u'd have to change the slash..

Wes Marrakesh 07-31-2002 12:13 PM

That is not true quall.
what are you talking about mickie?

darth_micke 07-31-2002 12:15 PM

Well, if u are to import a model...and try to use the browser that opens it wont work, as many knows, owever I have read somewhere that if u change the slash from / to \ (or vice versa) it would work.... Thats what I ment...

Wes Marrakesh 07-31-2002 12:26 PM

umm... i don't think the pop-up window works at all.

Xavier j.p JAS 07-31-2002 01:18 PM

Thanks guys, though I only really needed to know the command and the value.

PeAcE

Xavier j.p JAS 07-31-2002 01:26 PM

OMF LMAO LOL! sorry abot that I don't ussualy talk in 1337 but I just added a custom song and it played in super fast mode :D

Any idea whys its doing that?

(p.s its the Battle of Nabo space battle music in super fast, you gotta hear it its so stupid :D )

Xavier j.p JAS 07-31-2002 05:04 PM

*bump, bump, bumpty bump bump*

~Rebel_Monkey~ 07-31-2002 10:24 PM

:) Bump again... :)

Wes Marrakesh 07-31-2002 10:44 PM

uumm... why does this need a bump?

Xavier j.p JAS 08-01-2002 01:42 PM

Becasue I still have a question that needs answering......

Karshaddii 08-01-2002 06:22 PM

No, and whenever I add custom music in mp3 format it ALWAYS, ALWAYS gives me this error:

###/###/###.mp3 not a valid dynamic music entry!!!

And yes, I KNOW that you use a target/speaker with a noise key and check it global for your custom music.

But I want worldspawn custom music.

darth_micke 08-01-2002 06:35 PM

Uhm Karshadii I have no idea if this helps....but u should put sound in a Music folder woch is created directly in the pk3 file then add key to worldspawn: music and value: music/yoursong.mp3 .....






Just a thought...

Karshaddii 08-01-2002 11:19 PM

= )

No, I really twaren't that satuapad!


What I mean is--I am having problems making dynamic music in mp3s and having them load correctly.


All times are GMT -4. The time now is 09:12 PM.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.