Thread: Can i run SWTOR with my laptop?
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 12-18-2011, 05:18 AM   #1
SithShizle
Lurker
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 3
Unhappy Can i run SWTOR with my laptop?

Hello,

Can i run SWTOR without having lag?

This is my laptop :

Intel(R) Pentium(R) CPU U5600 @
1.33GHx 1.33 GHz

3GB RAM


And will it works if i run in on low/medium Graphics?

Thank You

(Edit)

everything is good, except my GHz is 1.3 an has to be 2.0...
1. Does it wil be a big problem?
2. Can i buy it?

Last edited by SithShizle; 12-18-2011 at 06:43 AM.
SithShizle is offline   you may: quote & reply,
Old 12-18-2011, 05:41 AM   #2
DarthParametric
I bent my Wookiee
 
DarthParametric's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Oz
Posts: 2,691
Forum Veteran Helpful! 
I assume that has some sort of Intel integrated graphics? I suspect you may fall below the requirements. Try looking up TOR on this - www.systemrequirementslab.com It needs Java to run.
DarthParametric is offline   you may: quote & reply,
Old 12-18-2011, 08:28 AM   #3
Pho3nix
#rekt
 
Pho3nix's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Sweden
Posts: 3,370
Forum Veteran 
I wouldn't recommend buying unless you have one of those gaming laptops. These are the specs for mine:

OS: Windows 7 Home Premium, SP1  –  CPU: AMD Phenom II N830 Triple-Core Processor (at 1491 MHz)  –  Memory usage: 1953/3835 MB (50%)  –  Graphics: ATI Mobility Radeon HD 5400 Series (1366x768x32bit 60Hz)

I had pretty ****ty FPS, around ~12 average.

Pho3nix is offline   you may: quote & reply,
Old 12-18-2011, 08:48 AM   #4
SithShizle
Lurker
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 3
Quote:
Originally Posted by Pho3nix View Post
I wouldn't recommend buying unless you have one of those gaming laptops. These are the specs for mine:

OS: Windows 7 Home Premium, SP1 *–* CPU: AMD Phenom II N830 Triple-Core Processor (at 1491 MHz) *–* Memory usage: 1953/3835 MB (50%) *–* Graphics: ATI Mobility Radeon HD 5400 Series (1366x768x32bit 60Hz)

I had pretty ****ty FPS, around ~12 average.

i used that System requirment thingy, and theres standing everything is good except my GHz... mine is 1.33 and i need 2.00. will it be a big problem? cuz the graphics of the game arnt the best. because i played Dungeon & Dragons for 10 minutes ( MMORPG ) and the graphics where better, and i didnt had lag. and is there a way the get more GHz?

Please Reply

Last edited by SithShizle; 12-18-2011 at 09:05 AM.
SithShizle is offline   you may: quote & reply,
Old 12-18-2011, 11:31 AM   #5
DarthParametric
I bent my Wookiee
 
DarthParametric's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Oz
Posts: 2,691
Forum Veteran Helpful! 
Comparing clock speeds between processors is fairly pointless. I would ignore that.

As far as DDO goes, unless there has been a substantial change in it since I tried it some time ago, TOR is definitely far better looking when maxed out. But if you are running it at the lowest settings then yeah I guess it might look like crap.
DarthParametric is offline   you may: quote & reply,
Old 12-18-2011, 11:43 AM   #6
SithShizle
Lurker
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 3
Quote:
Originally Posted by DarthParametric View Post
Comparing clock speeds between processors is fairly pointless. I would ignore that.

As far as DDO goes, unless there has been a substantial change in it since I tried it some time ago, TOR is definitely far better looking when maxed out. But if you are running it at the lowest settings then yeah I guess it might look like crap.
Oke, but the point is, all my settings are good except my GHz. so if i run it on low graphics, Will it works Smooth?
Look :
CPU
Minimum: AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 4000+ or better, Intel Core 2 Duo Processor 2.0 GHz or better
You Have: Intel(R) Pentium(R) CPU U5600 @ 1.33GHz
SithShizle is offline   you may: quote & reply,
Old 12-18-2011, 01:49 PM   #7
Miltiades
Death... by Exile
 
Miltiades's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Bruges, Belgium
Posts: 2,831
Imperialist Meatbags Guild Member The Walking Carpets Guild Member Forum Veteran Folder extraordinaire 
Look, TOR is a pretty demanding game, even for its stylized graphics and promises of the game running on lower end PC's. You may be able to get the game to play, but the FPS will definitely ruin quite a bit of the experience.

I've been playing the game during beta (and this weekend, unfortunately) mostly on my laptop, which is a more powerful laptop than yours but still doesn't manage to avoid stutter, even on the lowest settings possible and the loading times and graphical glitches certainly make the game less appealing (I've heard turning shadows off helps quite a bit for some, but it only makes a minor difference on my laptop). So it'll definitely not be a smooth experience.

I'd say, if you really wanna play the game, look for an upgrade.


PSN id: BE_Miltiades

Miltiades is offline   you may: quote & reply,
Old 12-18-2011, 08:39 PM   #8
DarthParametric
I bent my Wookiee
 
DarthParametric's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Oz
Posts: 2,691
Forum Veteran Helpful! 
I'm running it on an i7 860 with 8GB of RAM, SSD, and a pair of 560 Tis in SLI and the framerate is all over the shop - anywhere from 20 to over 100 fps. Graphically, I've actually seen no difference in performance between running it with SLI and the single card I used in beta (one was out for RMA). I've spoken to a number of people that played it on laptops during beta with no real issues. I think the main thing that really matters is latency. A poor connection will introduce hitches that have nothing to do with your hardware. I'm running north of 250-300ms most of the time, which is far from ideal, albeit mostly just annoying rather than unplayable.
DarthParametric is offline   you may: quote & reply,
Old 12-22-2011, 03:52 AM   #9
Canaan Sadow
Junior Member
 
Canaan Sadow's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Endor
Posts: 366
Current Game: Pokemon & K2
I don't know if this is still a question you have, but I'd like to offer my advice :P

These are my computer specs:
Show spoiler


And the game works extremely well, on lowish graphics and with shadows off. (with shadows on, i lag in all indoor areas)
Canaan Sadow is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Star Wars: The Old Republic MMO Forums > Game Discussion > Taris Recovery Center > Can i run SWTOR with my laptop?

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump