lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: SP Saber Colour: The Definitive Guide!
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 05-09-2002, 07:51 PM   #1
AKPiggott
 
AKPiggott's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: UK
Posts: 581
SP Saber Colour: The Definitive Guide!

Mike Gummelt and myself have finally worked out an effective way to change the saber colour for your SP level!

OK first of all create a directory under the "gamedata" folder. This will be your mod directory.

Now open up Notepad and type the following:

map pit
helpusobi 1
wait 60
sabercolor red
helpusobi 0

Save this file in your mod directory as "gamestart.cfg".

Now, open up assets1.pk3 in the "base" directory. Extract the file "ui\newgame.menu" into your mod directory.

Now open this file and search for the following line:

uiScript startgame

Delete this line and replace it with the following:

exec "exec gamestart.cfg"

Now create a new PK3 file with this modified file in under the "ui" directory. Make sure this PK3 file is saved under your mod directory.

Now load jk2sp.exe. Go to options, then mods. If you have the patched version of the game, your mod directory name should appear in the mod list. Click on your mod and click "load mod".

Now go to "New Game", select your difficulty and then begin. The level will load the "pit" map. Get your saber out... and... huzzah... it's red!

If you want to change the saber colour or the map that's loaded, simply open up "gamestart.cfg" and change the "sabercolor" and "map" command extensions.

[edit: mistake fixed, "newgame.menu" not "main.menu", sorry about that...]


Enter the Dark Lord, coming soon. Watch the Teaser Trailer.

Last edited by AKPiggott; 05-25-2002 at 07:27 AM.
AKPiggott is offline   you may: quote & reply,
Old 05-11-2002, 06:19 PM   #2
AKPiggott
 
AKPiggott's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: UK
Posts: 581
Anyone had a chance to try this and get it work yet? I know a lot of people were looking for a solution....


Enter the Dark Lord, coming soon. Watch the Teaser Trailer.
AKPiggott is offline   you may: quote & reply,
Old 05-11-2002, 07:07 PM   #3
spacermonkey
 
spacermonkey's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: uk
Posts: 329
I havent tried it, but I know this will come in usefull for alot of mods out there. Good work.
spacermonkey is offline   you may: quote & reply,
Old 05-14-2002, 01:18 PM   #4
Olin Valden
 
Olin Valden's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 142
Well I enjoy the normal colour.
Olin Valden is offline   you may: quote & reply,
Old 05-14-2002, 03:20 PM   #5
Rajess MoDuron
 
Rajess MoDuron's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Washington DC
Posts: 261
Thanks for sharing.


"As you can see, my Jedi powers are far beyond yours."

-Count Dooku
Rajess MoDuron is offline   you may: quote & reply,
Old 05-15-2002, 06:19 PM   #6
Sithxace
 
Join Date: Jul 2001
Location: Pennsylvania, USA
Posts: 226
real fast how do you make pk3 files?


and AKPIGGOT your the man! You made those very nice levels for mots. I hope you make more good levels again for this.


By the way what happened to commandchamber.net and swttc akpiggott? I wanna try to motivate the swttc to remake the swttc for this game. Itll be faster since now they have cloud city stuff and so-on.


Sithxace--
http://www.nelproductions.com
Your source to the funniest/craziest videos
EAW.net Moderator
Sithxace is offline   you may: quote & reply,
Old 05-15-2002, 10:23 PM   #7
Omega2k1
 
Join Date: May 2002
Location: Crossroads of Q3 and JK2
Posts: 9
to make a pk3 you just zip it and rename the .zip file to .pk3. be sure you keep the directory structure and dont use any funny forms of .zip compression. Thats all there is to it.


<img src="http://worldgames.netfirms.com/images/sig.jpg">
Omega2k1 is offline   you may: quote & reply,
Old 05-15-2002, 10:45 PM   #8
Sithxace
 
Join Date: Jul 2001
Location: Pennsylvania, USA
Posts: 226
one last question, after u make a map theres only 1 map file, where do everyone get other files from?


Sithxace--
http://www.nelproductions.com
Your source to the funniest/craziest videos
EAW.net Moderator
Sithxace is offline   you may: quote & reply,
Old 05-18-2002, 09:27 PM   #9
OOBiteme
 
Join Date: May 2002
Posts: 4
Question PK3 BullCrap wont work dammit.

damn i cant get that pk3 thing to work. ive got hella cool skinz to use but i cant do it. do you use maximum, lite, medium or none compression? I frickin cant rename it.
OOBiteme is offline   you may: quote & reply,
Old 05-21-2002, 04:05 PM   #10
Master Qui-Gon
 
Master Qui-Gon's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: Washington, DC
Posts: 578
I used extra compression and it worked fine.
Master Qui-Gon is offline   you may: quote & reply,
Old 05-21-2002, 06:03 PM   #11
Steg
 
Steg's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: In front of my computer...
Posts: 104
Changing sabre colour in SP is EASY!!! This was borowed from sum1 else and i then modified it but here is a script for changing Saber colour is SP
//script mechanics

set s_oran "devmap; sabercolor orange; bind c vstr s_yelo; echo Your lightsabre is now ^1O^3r^1a^3n^1g^3e! (The one Kyle took from Yun after his own was destroyed in JK1 - THIS is the correct color. *_*)"
set s_yelo "sabercolor yellow; bind c vstr s_gren; echo Your lightsabre is now ^3Yellow!"
set s_gren "sabercolor green; bind c vstr s_blue; echo Your lightsabre is now ^2Green! (The one Kyle inherited from Rahn)"
set s_blue "sabercolor blue; bind c vstr s_lila; echo Your lightsabre is now ^4Blue! (JK2-JO default)"
set s_lila "sabercolor purple; bind c vstr s_dred; echo Your lightsabre is now ^6Purple!"
set s_dred "sabercolor red; bind c vstr s_oran; echo Your lightsabre is now ^1Red!"

//which key do you want to cycle the color of your lightsaber? Default is: " c "

bind c vstr s_oran
//end of script mechanics
save this as ur autoexec.cfg and press c to cycle the lightsabre colours
the origional auther was Digital_Ronin@gmx.de
Steg

Steg is offline   you may: quote & reply,
Old 05-22-2002, 10:13 AM   #12
AKPiggott
 
AKPiggott's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: UK
Posts: 581
That is completely useless to an editor that wants to make a SP level with a specific custom saber colour....


Enter the Dark Lord, coming soon. Watch the Teaser Trailer.
AKPiggott is offline   you may: quote & reply,
Old 05-23-2002, 04:13 PM   #13
Steg
 
Steg's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: In front of my computer...
Posts: 104
yeh so u add a custom autoexec or script wif 'sabercolor purple' in or wot eva and ur probs r solved

Steg

Steg is offline   you may: quote & reply,
Old 05-24-2002, 03:19 AM   #14
patchx
 
patchx's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: fiery depths of hell sticking my pitch fork thru the guy who voiced jar jar's head
Posts: 637
hey AKPiggott

will using the mod edit the players jk2config.cfg file permenantly?

-patch


-patch
patchx is offline   you may: quote & reply,
Old 05-24-2002, 09:34 AM   #15
AKPiggott
 
AKPiggott's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: UK
Posts: 581
Nope... JK2config.cfg doesn't even factor into it...


Enter the Dark Lord, coming soon. Watch the Teaser Trailer.
AKPiggott is offline   you may: quote & reply,
Old 05-24-2002, 11:07 AM   #16
patchx
 
patchx's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: fiery depths of hell sticking my pitch fork thru the guy who voiced jar jar's head
Posts: 637
cool

using an autoexec.cfg does

-patch


-patch
patchx is offline   you may: quote & reply,
Old 05-24-2002, 11:22 AM   #17
patchx
 
patchx's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: fiery depths of hell sticking my pitch fork thru the guy who voiced jar jar's head
Posts: 637
hey my main.menu file doesnt have "uiScript startgame " in it anywhere

the closest its got is

"descText @MENUS1_START_A_NEW_GAME"

-patch


-patch
patchx is offline   you may: quote & reply,
Old 05-25-2002, 07:25 AM   #18
AKPiggott
 
AKPiggott's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: UK
Posts: 581
Oh wait... my mistake.. it should be "newgame.menu"... I'll update that....


Enter the Dark Lord, coming soon. Watch the Teaser Trailer.
AKPiggott is offline   you may: quote & reply,
Old 05-25-2002, 11:31 AM   #19
patchx
 
patchx's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: fiery depths of hell sticking my pitch fork thru the guy who voiced jar jar's head
Posts: 637
when i try to load my map with the mod technique it says unable to find spawn point

the map works fine when i load it normall from the console

-patch


-patch
patchx is offline   you may: quote & reply,
Old 05-25-2002, 12:05 PM   #20
patchx
 
patchx's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: fiery depths of hell sticking my pitch fork thru the guy who voiced jar jar's head
Posts: 637
fixed it

it was cause i was trying to select jedi master difficulty with it

must need a different spawn point

-patch


-patch
patchx is offline   you may: quote & reply,
Old 05-25-2002, 10:48 PM   #21
AKPiggott
 
AKPiggott's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: UK
Posts: 581
Doesn't work on Jedi Master difficulty? That's weird... I'll look into it for you...


Enter the Dark Lord, coming soon. Watch the Teaser Trailer.
AKPiggott is offline   you may: quote & reply,
Old 05-25-2002, 11:56 PM   #22
patchx
 
patchx's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: fiery depths of hell sticking my pitch fork thru the guy who voiced jar jar's head
Posts: 637
i think jedi master difficulty might need special flags set on the infoplayer start entity or something as it starts with half health and no shields

anyway excellent work dood!

now the mods ive instituted into my sp level wont effect the rest of the game when a player uses it

-patch


-patch
patchx is offline   you may: quote & reply,
Old 05-28-2002, 05:13 AM   #23
bigDAN456
 
bigDAN456's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 127
whats the difference between helpusobi 0 and helpusobi 1???
bigDAN456 is offline   you may: quote & reply,
Old 06-01-2002, 02:06 AM   #24
Shadow_Drone
 
Join Date: Apr 2002
Location: Iowa
Posts: 23
helpusobi is the cheat code. 1 is on and 0 is off. Cheats need to be on in order to switch saber colors in single player.
Shadow_Drone is offline   you may: quote & reply,
Old 06-02-2002, 08:41 AM   #25
Akshara
 
Akshara's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: In your mind
Posts: 265
Smile Just wanted to add for the new viewers

Hi guys,

I know this doesn't help as a permanent modding solution, but I wanted to add this from the Single Player forum since this thread is a sticky... for the new people.

How to easily change saber color in a single player game...

A) Temporary Cheat - must be done each level

1. Hit SHIFT+`(tilde key, usually above TAB) for the console.
2. Type HelpUsObi 1
3. Type sabercolor red
4. Type HelpUsObi 0
5. Hit SHIFT+` to close the console.

B) Semi-permanent Script - using a hotkey

1. Open Notepad in your Start>Programs>Accessories menu
2. Type this exactly...

bind DEL "vstr r_saber"
set r_saber "HelpUsObi 1; sabercolor red; wait 30; HelpUsObi 0"


3. Now save the file as autoexec.cfg in your Gamedata/Base folder of your Jedi Outcast program (probably in Program Files>LucasArts>Jedi Knight II... or wherever you installed the game). BE SURE that the "save as type" field in the save window says "All Files" instead of "Text Documents," or it will be saved as autoexec.cfg.txt, and won't work.

4. Now everytime you press the DELETE key in a SP game, it will set your saber color to red.

If you've already created an autoexec.cfg file, just add those lines to it.

C) If you want to cycle the colors, type this instead...

bind DEL "vstr r_saber"
set r_saber "HelpUsObi 1; sabercolor red; wait 30; HelpUsObi 0; bind DEL vstr g_saber"
set g_saber "HelpUsObi 1; sabercolor green; wait 30; HelpUsObi 0; bind DEL vstr o_saber"
set o_saber "HelpUsObi 1; sabercolor orange; wait 30; HelpUsObi 0; bind DEL vstr p_saber"
set p_saber "HelpUsObi 1; sabercolor purple; wait 30; HelpUsObi 0; bind DEL vstr y_saber"
set y_saber "HelpUsObi 1; sabercolor yellow; wait 30; HelpUsObi 0; bind DEL vstr b_saber"
set b_saber "HelpUsObi 1; sabercolor blue; wait 30; HelpUsObi 0; bind DEL vstr r_saber"


This cycles the saber colors with the DELETE key.

D) And if you want to start a brand new game from scratch with a lightsaber and force powers, add this to the autoexec.cfg file...

bind INS "vstr jedi_cool"
set jedi_cool "HelpUsObi 1; setforceall 5; give weaponnum 1; wait 30; HelpUsObi 0"


When the game starts, hit the INSERT key. Then press "1" for the lightsaber. You won't see it, but hit your Alt Attack key to throw it, and it will light up. You also have force level 5 of all powers, with two new stances that are really fun. Now when you press the DELETE key, the saber color will change too. BE SURE that the word "weaponnum" has two N's in it, or it won't work.

Have fun...


Be Mindful of Your Thoughts...

-----

Online name: Zhen Jou
Akshara is offline   you may: quote & reply,
Old 06-19-2002, 01:47 AM   #26
PerseJames
Lurker
 
PerseJames's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 4
Cool Guy

Maybe a most easiest way to change saber color is to create autoexec.cfg under gamedata folder with following line:

bind 1 "helpusobi 1; sabercolor red; weapon 1; helpusobi 0"

You can also create autoexec.cfg under your mod folder and it will be executed automaticly when you load your mod


There's two kind of men: those who wash their hand after piss and those who don't piss on their hands.
PerseJames is offline   you may: quote & reply,
Old 06-19-2002, 03:41 AM   #27
alaris
 
alaris's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: phx, az
Posts: 183
Question white lightsaber

Is there any way to make the default lightsaber white? I know there are multiplayer mods to do this, but I would like a white lightsaber in single-player to load up automatically. This has to be possible. Help is greatly appreciated.


"Help you I can, yes. Hmmmm!"
alaris is offline   you may: quote & reply,
Old 06-19-2002, 12:48 PM   #28
Harukaze
 
Harukaze's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Jersey
Posts: 273
You would have to install a replacement saber that is white [there's one that is silverish, which replaces yellow... it comes alone or with the Keiran Halcyon model]. Put that pk3 in your base directory, and just use sabercolor yellow in whichever script you chose to use.
Harukaze is offline   you may: quote & reply,
Old 06-21-2002, 02:41 AM   #29
CademiaX
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 62
Ok lets see if i cant break something.........

CademiaX is offline   you may: quote & reply,
Old 06-22-2002, 01:10 AM   #30
alaris
 
alaris's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: phx, az
Posts: 183
Smile Yellow Lightsaber File Locations?

Would anyone be charitable enough to post the file locations of all the files that need to be edited to change the yellow lightsaber to white? Thanks for your help!


"Help you I can, yes. Hmmmm!"
alaris is offline   you may: quote & reply,
Old 06-23-2002, 05:11 PM   #31
Little Red Riding Hood
 
Little Red Riding Hood's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Denmark
Posts: 39
Question

Why dosen't you just download jedimasterscript from http://www.jk2files.com ?? When you have installed it just press backspace, to activate the cheats, then press <, to cycle through colors.


- Jacen Aratan / Little Red Riding Hood.
Little Red Riding Hood is offline   you may: quote & reply,
Old 06-25-2002, 04:04 AM   #32
alaris
 
alaris's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: phx, az
Posts: 183
I couldn't seem to find that file. Does it add white as one of the available colors? I know how to cycle through existing colors.


"Help you I can, yes. Hmmmm!"
alaris is offline   you may: quote & reply,
Old 07-03-2002, 02:22 AM   #33
Emon
Strong Bad's Henchman
 
Emon's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: The Massassi Temple
Posts: 3,468
You people don't seem to understand, or maybe you were just lazy and didn't read the whole thing.

AK's method is for modders who are making new SP levels and want the saber color to change WITHOUT having the user enter any commands or mess up the player's original config files.


Clarionet, n. An instrument of torture operated by a person with cotton in his ears. There are two instruments that are worse than a clarionet -- two clarionets.
Emon is offline   you may: quote & reply,
Old 07-03-2002, 03:14 AM   #34
alaris
 
alaris's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: phx, az
Posts: 183
get a life 786


"Help you I can, yes. Hmmmm!"
alaris is offline   you may: quote & reply,
Old 07-03-2002, 03:55 AM   #35
Emon
Strong Bad's Henchman
 
Emon's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: The Massassi Temple
Posts: 3,468
Wow, I'm soo offended! I'm absolutly crushed at your incredibly powerful insult.


Clarionet, n. An instrument of torture operated by a person with cotton in his ears. There are two instruments that are worse than a clarionet -- two clarionets.
Emon is offline   you may: quote & reply,
Old 07-03-2002, 08:54 AM   #36
Emon
Strong Bad's Henchman
 
Emon's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: The Massassi Temple
Posts: 3,468
I think I found a big problem with this technique. If you die and hit fire to respawn, your saber is blue again...


Clarionet, n. An instrument of torture operated by a person with cotton in his ears. There are two instruments that are worse than a clarionet -- two clarionets.
Emon is offline   you may: quote & reply,
Old 07-04-2002, 12:35 PM   #37
Joben
 
Joben's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Look over your shoulder, I'm there.
Posts: 288
Hey, a semi-related question:

I want to make "g_AIsurrender 1" and "g_knockback 750" always active in singleplayer.
(pref have it load with my little tweaked gameplay mod)
Is there a way to get them entered automaticaly or do i have to bind it to a key?

Well actualy PerseJames said something about that but it didnt seem to work...perhaps i did it wrong.


A facility for quotation covers the abscence of original thought- Lord Peter Wimsey

i dont like quake, never liked quake, and i dont like SW-themed quake. so basically jk2mp.exe does not get used on my computer.
-idontlikegeorge
Joben is offline   you may: quote & reply,
Old 07-09-2002, 08:08 AM   #38
Emon
Strong Bad's Henchman
 
Emon's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: The Massassi Temple
Posts: 3,468
Sure, just put them in the gamestart.cfg.


Clarionet, n. An instrument of torture operated by a person with cotton in his ears. There are two instruments that are worse than a clarionet -- two clarionets.
Emon is offline   you may: quote & reply,
Old 07-12-2002, 10:32 PM   #39
Master Yogurt
 
Master Yogurt's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 101
Hey does anyone know how to get a Sp double bladed saber??




_________________________
As you can see, my force powers are far beyond yours- Doku

I don't think so- Obi-Wan
Master Yogurt is offline   you may: quote & reply,
Old 07-14-2002, 12:57 PM   #40
Emon
Strong Bad's Henchman
 
Emon's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: The Massassi Temple
Posts: 3,468
Quote:
Originally posted by Master Yogurt
Hey does anyone know how to get a Sp double bladed saber??
You can't.


Clarionet, n. An instrument of torture operated by a person with cotton in his ears. There are two instruments that are worse than a clarionet -- two clarionets.
Emon is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > JediKnight Series > Editing Central > General Editing > SP Saber Colour: The Definitive Guide!

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:18 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.