lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Music in maps
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 07-31-2002, 09:36 AM   #1
Xavier j.p JAS
 
Xavier j.p JAS's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Great Britan
Posts: 9
Music in maps

You'll all probably think this is a very stupid question, but how do I give a map music? I know I have to edit the worldspawn but I don't don't know the correct command to enter. For example I want to put in the song from Artus Topside, called :

impbased_action.mp3

I know I type music but how do I tell radiant I want to use this particualar song?

(p.s I have no idea on how to insert custom songs either)
Xavier j.p JAS is offline   you may: quote & reply,
Old 07-31-2002, 11:37 AM   #2
darth_micke
 
darth_micke's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Wherever there is gold, I am
Posts: 200
Uhm go into worldspawn and type:
key: music
value: whereyouhaveyourmucis/yoursong.mp3


And now u have music.....
darth_micke is offline   you may: quote & reply,
Old 07-31-2002, 11:38 AM   #3
Quall
 
Join Date: May 2002
Posts: 116
First, find the song that you want to play. They're locatred in the assests0.pk3. Sort by path and they should be located in the "music folder". Then, when you've found the song you wanted, go in jk2radiant and press "N". Go down to worldspawn and type in "music" for the key. For the value, type in the path to your song.

example:
key: music
Value: music/bespin_platform/besplat_explore.mp3

This will play the besplat_explore.mp3 in your level.

To add custom music, create a folder in your "base" folder and name it "music". Then add a folder inside the "music" folder and name it "mylevel" (or anything you want to name it). Next, put the song you want to play inside the "mylevel" folder. Then, in jkradiant, go to the worldspwn and type in "music" for the key and the path to your song for the value.

example:
Key: Music
Value: music/myfolder/yoursong.mp3

Last edited by Quall; 07-31-2002 at 12:57 PM.
Quall is offline   you may: quote & reply,
Old 07-31-2002, 11:40 AM   #4
darth_micke
 
darth_micke's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Wherever there is gold, I am
Posts: 200
Quall thats pretty much what I just said..
darth_micke is offline   you may: quote & reply,
Old 07-31-2002, 11:42 AM   #5
Quall
 
Join Date: May 2002
Posts: 116
darth_mick, you make it seem so easy. I kinda wish you replied earlier, b4 i wrote that lil tutorial.
Quall is offline   you may: quote & reply,
Old 07-31-2002, 11:51 AM   #6
darth_micke
 
darth_micke's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Wherever there is gold, I am
Posts: 200
Uhm adding music IS easy....once u know how (0=
darth_micke is offline   you may: quote & reply,
Old 07-31-2002, 11:59 AM   #7
Quall
 
Join Date: May 2002
Posts: 116
what i meant was that my reply makes it sound complicated.
Quall is offline   you may: quote & reply,
Old 07-31-2002, 12:40 PM   #8
Wes Marrakesh
Resident Cynic
 
Wes Marrakesh's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: I think this is "imagination"
Posts: 1,435
yes it does. and now i will give mine:
select a normal brush. hit n. this brings up the enitity window with worldspawn selected.
for playing the track you selected:
key: music
value: music/artus_topside/impbased_action.mp3
note that for music and models you start typing the path at base folder, instead of doing this:
key: music
value: C:/Games/Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast/GameData/base/music/artus_topside/impbased_action.mp3

Quall your example is kind of wrong. ALWAYS put the underscore in.
Wes Marrakesh is offline   you may: quote & reply,
Old 07-31-2002, 01:00 PM   #9
Quall
 
Join Date: May 2002
Posts: 116
On one of the tutorials i've read, it stated that jk2radiant had a glitch and only allows you to seperate folders with a "/" slash, and not a "\" slash. Is this true?
Quall is offline   you may: quote & reply,
Old 07-31-2002, 01:09 PM   #10
darth_micke
 
darth_micke's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Wherever there is gold, I am
Posts: 200
That is only if u try to browse the model....then u'd have to change the slash..
darth_micke is offline   you may: quote & reply,
Old 07-31-2002, 01:13 PM   #11
Wes Marrakesh
Resident Cynic
 
Wes Marrakesh's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: I think this is "imagination"
Posts: 1,435
That is not true quall.
what are you talking about mickie?
Wes Marrakesh is offline   you may: quote & reply,
Old 07-31-2002, 01:15 PM   #12
darth_micke
 
darth_micke's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Wherever there is gold, I am
Posts: 200
Well, if u are to import a model...and try to use the browser that opens it wont work, as many knows, owever I have read somewhere that if u change the slash from / to \ (or vice versa) it would work.... Thats what I ment...
darth_micke is offline   you may: quote & reply,
Old 07-31-2002, 01:26 PM   #13
Wes Marrakesh
Resident Cynic
 
Wes Marrakesh's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: I think this is "imagination"
Posts: 1,435
umm... i don't think the pop-up window works at all.
Wes Marrakesh is offline   you may: quote & reply,
Old 07-31-2002, 02:18 PM   #14
Xavier j.p JAS
 
Xavier j.p JAS's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Great Britan
Posts: 9
Smile

Thanks guys, though I only really needed to know the command and the value.

PeAcE
Xavier j.p JAS is offline   you may: quote & reply,
Old 07-31-2002, 02:26 PM   #15
Xavier j.p JAS
 
Xavier j.p JAS's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Great Britan
Posts: 9
OMF LMAO LOL! sorry abot that I don't ussualy talk in 1337 but I just added a custom song and it played in super fast mode

Any idea whys its doing that?

(p.s its the Battle of Nabo space battle music in super fast, you gotta hear it its so stupid )
Xavier j.p JAS is offline   you may: quote & reply,
Old 07-31-2002, 06:04 PM   #16
Xavier j.p JAS
 
Xavier j.p JAS's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Great Britan
Posts: 9
*bump, bump, bumpty bump bump*
Xavier j.p JAS is offline   you may: quote & reply,
Old 07-31-2002, 11:24 PM   #17
~Rebel_Monkey~
 
~Rebel_Monkey~'s Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: California
Posts: 120
Bump again...
~Rebel_Monkey~ is offline   you may: quote & reply,
Old 07-31-2002, 11:44 PM   #18
Wes Marrakesh
Resident Cynic
 
Wes Marrakesh's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: I think this is "imagination"
Posts: 1,435
uumm... why does this need a bump?
Wes Marrakesh is offline   you may: quote & reply,
Old 08-01-2002, 02:42 PM   #19
Xavier j.p JAS
 
Xavier j.p JAS's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Great Britan
Posts: 9
Becasue I still have a question that needs answering......
Xavier j.p JAS is offline   you may: quote & reply,
Old 08-01-2002, 07:22 PM   #20
Karshaddii
 
Karshaddii's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: New Castella
Posts: 357
No, and whenever I add custom music in mp3 format it ALWAYS, ALWAYS gives me this error:

###/###/###.mp3 not a valid dynamic music entry!!!

And yes, I KNOW that you use a target/speaker with a noise key and check it global for your custom music.

But I want worldspawn custom music.


Today isn't your lucky day....tommorrow isn't looking good either...

Last edited by Karshaddii; 08-01-2002 at 07:34 PM.
Karshaddii is offline   you may: quote & reply,
Old 08-01-2002, 07:35 PM   #21
darth_micke
 
darth_micke's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Wherever there is gold, I am
Posts: 200
Uhm Karshadii I have no idea if this helps....but u should put sound in a Music folder woch is created directly in the pk3 file then add key to worldspawn: music and value: music/yoursong.mp3 .....






Just a thought...
darth_micke is offline   you may: quote & reply,
Old 08-02-2002, 12:19 AM   #22
Karshaddii
 
Karshaddii's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: New Castella
Posts: 357
= )

No, I really twaren't that satuapad!


What I mean is--I am having problems making dynamic music in mp3s and having them load correctly.


Today isn't your lucky day....tommorrow isn't looking good either...
Karshaddii is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > JediKnight Series > Editing Central > JO Mapping > Music in maps

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 03:00 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.