lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Present JK2 Models be able to be ported to JA
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 04-03-2003, 02:29 PM   #1
The Count
Banned
 
The Count's Avatar
 
Status: Banned
Join Date: Mar 2002
Location: Manchester University and London United Kingdom.
Posts: 1,061
Present JK2 Models be able to be ported to JK2

Do you think this will be possible, I doubt it but I hope so.
The Count is offline   you may: quote & reply,
Old 04-03-2003, 02:43 PM   #2
CanadianSurfer
 
CanadianSurfer's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Virginia Beach, VA
Posts: 140
They said they're going to release tools that will convert such things (i.e mods, maps, and models) before the game is to be released for the modding community.


CanadianSurfer is offline   you may: quote & reply,
Old 04-03-2003, 05:07 PM   #3
Kengo
 
Kengo's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Radio Free Europe
Posts: 1,145
Wow, thats very good news.


------------------------------------------------
www.map-review.com
Kengo is offline   you may: quote & reply,
Old 04-03-2003, 08:01 PM   #4
Prime
Am I a truck or robot?
 
Prime's Avatar
 
Status: Super Moderator
Join Date: Apr 2002
Location: Cybertron
Posts: 12,349
Current Game: Skyrim, Macross PS2
10 year veteran! LF Jester Veteran Modder Helpful! 
Yes, I believe I've read somewhere that much in the way of mods and models can be ported over. This is one of the big advantages of staying with the QuakeIII engine...
Prime is offline   you may: quote & reply,
Old 04-03-2003, 11:09 PM   #5
razorace
Impressive, Terran!
 
razorace's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 9,172
It depends on how much they changed.


---Jedi Guardian of the Newbie Questions
---Masters of the Force Team Leader / Creator
---Open Jedi Project Lead Moderator / Co-Founder
razorace is offline   you may: quote & reply,
Old 04-04-2003, 06:29 PM   #6
Toonces
Raise Hand If Sure!
 
Toonces's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: New Jersey
Posts: 1,362
Yeah, alough I'd bet that the segmentation would stay the same, along with the skeleton, but who knows what tags they may add, or what extra things we'll be able to do with the engine.

Toonces is offline   you may: quote & reply,
Old 04-04-2003, 06:34 PM   #7
The Count
Banned
 
The Count's Avatar
 
Status: Banned
Join Date: Mar 2002
Location: Manchester University and London United Kingdom.
Posts: 1,061
Cool toonces just think we could play with your mace in JA how cool would that be then no one would have to bug anyone about making Mace how cool
The Count is offline   you may: quote & reply,
Old 04-04-2003, 06:34 PM   #8
Agen
The Spoon Guy
 
Agen's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: A house
Posts: 5,216
They pretty much seem sure that they'll be able to port alot of the skins since it's the same engine they're using.
Agen is offline   you may: quote & reply,
Old 04-04-2003, 06:41 PM   #9
razorace
Impressive, Terran!
 
razorace's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 9,172
Don't get your hopes up. They already said they've changed the model format a bit.


---Jedi Guardian of the Newbie Questions
---Masters of the Force Team Leader / Creator
---Open Jedi Project Lead Moderator / Co-Founder
razorace is offline   you may: quote & reply,
Old 04-05-2003, 07:59 AM   #10
Crowy
Forumite
 
Crowy's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: on a peice of plywood with this sandpaper type stuff on it
Posts: 663
does that mean theyve changed it enough that you wont need a few thousand dollars to buy a modelling program?
Crowy is offline   you may: quote & reply,
Old 04-05-2003, 08:18 AM   #11
Agen
The Spoon Guy
 
Agen's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: A house
Posts: 5,216
I personally don't really care that much but they seem to be wanting to keep the skins portable and things.
Agen is offline   you may: quote & reply,
Old 04-05-2003, 02:12 PM   #12
razorace
Impressive, Terran!
 
razorace's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 9,172
Why would you think that? All we've really heard is that they "want" to make the game easier to mod. That's very vague.


---Jedi Guardian of the Newbie Questions
---Masters of the Force Team Leader / Creator
---Open Jedi Project Lead Moderator / Co-Founder
razorace is offline   you may: quote & reply,
Old 04-05-2003, 02:29 PM   #13
.:Solusar:.
 
.:Solusar:.'s Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Between two blackholes.
Posts: 457
Quote:
Originally posted by Toonces
Yeah, alough I'd bet that the segmentation would stay the same, along with the skeleton, but who knows what tags they may add, or what extra things we'll be able to do with the engine.
They should put something to make all the jk2 models into the jk3 game.. That would not be good if they didn't... Like a lot of people have been waiting for plo koon to come out for jk2, if there wasn't a format for jk3 to convert all the jk2 models in jk3 then that would be very bad.. cause then all that time making Plo Koon would be for nothing.. unless people like jk2 better then jk3... It just a suggestion or a thought
.:Solusar:. is offline   you may: quote & reply,
Old 04-05-2003, 02:51 PM   #14
Agen
The Spoon Guy
 
Agen's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: A house
Posts: 5,216
Quote:
Why would you think that? All we've really heard is that they "want" to make the game easier to mod. That's very vague.
And they're releasing tools to do it.
Agen is offline   you may: quote & reply,
Old 04-05-2003, 03:30 PM   #15
razorace
Impressive, Terran!
 
razorace's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 9,172
I'll beleive it when I see it.

What's your source?


---Jedi Guardian of the Newbie Questions
---Masters of the Force Team Leader / Creator
---Open Jedi Project Lead Moderator / Co-Founder
razorace is offline   you may: quote & reply,
Old 04-05-2003, 08:38 PM   #16
CagedCrado
 
CagedCrado's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 416
Id really love to see the ability to import new skeletons
CagedCrado is offline   you may: quote & reply,
Old 04-06-2003, 12:42 AM   #17
razorace
Impressive, Terran!
 
razorace's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 9,172
You can already do that....it just takes a huge amount of coding/animations to intergrate it into the system.


---Jedi Guardian of the Newbie Questions
---Masters of the Force Team Leader / Creator
---Open Jedi Project Lead Moderator / Co-Founder
razorace is offline   you may: quote & reply,
Old 04-06-2003, 10:13 AM   #18
Hekx
Republic Mofo
 
Hekx's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Where?
Posts: 3,304
Hot Topic Starter 
Quote:
Originally posted by ChangKhan[RAVEN]
I want to try to make sure we release the details about what model-makers need to do to get their JK2 custom models to work in the new game (including, if necessary, releasing some tools a little early to make it so that modders can have their custom models ready-to-play by the time the game hits the shelves).
Hekx is offline   you may: quote & reply,
Old 04-06-2003, 11:56 AM   #19
Taos
Jedi Council Member
 
Taos's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Puget Sound, Wa
Posts: 5,725
Current Game: ToR beta & Kotor
LFN Staff Member Forum Veteran 
I think that's great news for pretty much everybody! Thanks for finding that Hekx!

Taos is offline   you may: quote & reply,
Old 04-06-2003, 12:26 PM   #20
Emon
Strong Bad's Henchman
 
Emon's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: The Massassi Temple
Posts: 3,468
I doubt they would change the model format itself much, but I know they've changed the GHOUL2 system.

Conversion probably involves new segments or bones or something simple like that.
Emon is offline   you may: quote & reply,
Old 04-06-2003, 12:31 PM   #21
Hekx
Republic Mofo
 
Hekx's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Where?
Posts: 3,304
Hot Topic Starter 
Quote:
Originally posted by Emon
I doubt they would change the model format itself much, but I know they've changed the GHOUL2 system.

Conversion probably involves new segments or bones or something simple like that.
According to Michael Chang Gummelt, they've made some changes:

Quote:
Originally posted by ChangKhan[RAVEN]
Along these lines, I'm keeping in mind that a lot of people have made a lot of custom player and saber models and I want to make sure that those are still usable in the new game. Unfortunately, to optimize some things and to add certain features (and to make it more mod-friendly), we did make some changes to the model format.
Hekx is offline   you may: quote & reply,
Old 04-06-2003, 01:14 PM   #22
El_graco
 
El_graco's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: In a galaxy far away
Posts: 86
that would be cool and i cant wait to play as plo koon in JA .......................if its out by then


To be one with the force you must flow with the force
El_graco is offline   you may: quote & reply,
Old 04-06-2003, 03:50 PM   #23
razorace
Impressive, Terran!
 
razorace's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 9,172
Please note that Raven has said nothing about providing a direct converter to convert the models. I imagine by "tools" he means the details on the new model format so you can convert your models manually.


---Jedi Guardian of the Newbie Questions
---Masters of the Force Team Leader / Creator
---Open Jedi Project Lead Moderator / Co-Founder
razorace is offline   you may: quote & reply,
Old 04-06-2003, 04:04 PM   #24
Jolts
Guest
 
Posts: n/a
worst case is you have to rebind your model, not a big deal.
  you may: quote & reply,
Old 04-06-2003, 04:46 PM   #25
razorace
Impressive, Terran!
 
razorace's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 9,172
True, but many people won't go to the effort.


---Jedi Guardian of the Newbie Questions
---Masters of the Force Team Leader / Creator
---Open Jedi Project Lead Moderator / Co-Founder
razorace is offline   you may: quote & reply,
Old 04-07-2003, 01:48 AM   #26
Toonces
Raise Hand If Sure!
 
Toonces's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: New Jersey
Posts: 1,362
Quote:
Originally posted by razorace
True, but many people won't go to the effort.
Your absolutely right, some won't, but I'll make every effort to import my stuff, after I rework them a bit.

I beleive your absolutely correct razor, there won't be a tool that will make a conversion, you'll probly have to re-segment, link, rig, and export everything all over again. We've got quite a while to go so I'm not going to worry about it much.

Toonces is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > JediKnight Series > Game Discussion > Jedi Academy > Present JK2 Models be able to be ported to JA

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 11:12 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.