lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: pc vs xbox
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 07-02-2003, 07:30 PM   #1
reptile
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 3
pc vs xbox

Im trying to decide whether to get pc or xbox version. I have rented the xbox version and liked the game. The pc version has online play the xbox one does not. I know the graphics on my pc would probably not be as good as the xbox. I use a notebook as my pc. The specs are:
Pentium 4 1.6 GHZ
320 MB DDR RAM
Geforce 2 Go 8 MB DDR
20 GB HD
DVD-ROM Drive
Would this be able to play the pc version at 30 fps? Thanks
reptile is offline   you may: quote & reply,
Old 07-02-2003, 08:01 PM   #2
legameboy
Pirate Flavored
 
legameboy's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Rosemount, MN
Posts: 2,488
Your computer is fair, it would probobly run it at 30 fps. One thing is, with the computer version, there is so much content you can get and so many servers the game never (well slowly) gets old. One the XBOX, its more like finish the singleplayer and do the same old maps with your friends once and a while. My preference is the PC, but it all comes back to you.

EDIT: Oh, and welcome to the community!
legameboy is offline   you may: quote & reply,
Old 07-02-2003, 08:22 PM   #3
Haemon
 
Haemon's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 87
8 mb video card? You might need a new one, but otherwise it will run fine. You can find a 64mb one for about $50.

I really suggest upgrading because I run on a 16mb and usually get about 15-20 fps on really crowded servers. The minimum requirements also say 16mb video card I think.

Good luck


Technology doesn't get better, it only gets smaller.

You are so off my buddy list.
Haemon is offline   you may: quote & reply,
Old 07-02-2003, 08:26 PM   #4
reptile
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 3
I cant upgrade its a notebook. ive played games that say 16 mb as the requirements. SimCity 4 to name one.
reptile is offline   you may: quote & reply,
Old 07-02-2003, 08:34 PM   #5
Haemon
 
Haemon's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 87
Well try anyway because you have a better cpu and more RAM then myself, and the pc version is way better than any console version.

[edit] See how the demo runs, if you can find a copy.


Technology doesn't get better, it only gets smaller.

You are so off my buddy list.
Haemon is offline   you may: quote & reply,
Old 07-02-2003, 10:49 PM   #6
Sam Fisher
eh.
 
Sam Fisher's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Texas
Posts: 6,466
JO on PC is way better than on XBOX, PC has downloadable maps, skins, etc...

And welcome to the Forums




stuck in an eternity of sunshine and chocolate.
Sam Fisher is offline   you may: quote & reply,
Old 07-02-2003, 11:36 PM   #7
Prime
Am I a truck or robot?
 
Prime's Avatar
 
Status: Super Moderator
Join Date: Apr 2002
Location: Cybertron
Posts: 12,343
Current Game: Skyrim, Macross PS2
10 year veteran! LF Jester Veteran Modder Helpful! 
PC is the only choice.
Prime is offline   you may: quote & reply,
Old 07-03-2003, 01:17 AM   #8
yolkboy
 
yolkboy's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: In My ZGMF-X10A Freedom Gundam
Posts: 325
There is no choice PC all the way!


He Went That Way!
Code Name: Ice aka BSBWingZero Watch Out for the Many Alias

"Iceman. It's the way he flies, Ice cold, no mistakes. He wears you down, you get bored--frustrated--do something stupid and he's got ya."
yolkboy is offline   you may: quote & reply,
Old 07-03-2003, 01:21 AM   #9
Semicolon
 
Semicolon's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Silverdale, WA
Posts: 121
You are here because you already made the choice...

Now you must figure out why you made it...


Semicolon is offline   you may: quote & reply,
Old 07-03-2003, 12:46 PM   #10
lllKyNeSlll
 
lllKyNeSlll's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: land of the Dawgs
Posts: 610
You will be fine. with 320 ram and geforce2 you should get better graphpics than xbox. Im just worried that its an 8 mb. My 8 mb rage (worst ever) on my laptop I got decent fps up to 85 cap sometimes with all graphics turned down it wasn't bad. On my 256k rd ram geforce2 64mb 1.8 ghz I can get 150 fps (release the cap) with all graphics down. With graphics up and 800by 600 resolution I can get 60 to 80 on a 4 to 6 person server. With that res the graphics should be much better than on xbox considering TV unless high definition has even less than 640 by 480.


http://www.team-image.net/aerophalanx/
http://www.le3l.owns.it

Team aP server - 66.165.108.104:29070

Famous Figures-Francisco d'Anconia, Milady de Winter, Feanor, John Galt, Mr. Crowley, Roger Federer, Martina Hingis, D'Artagnan de Gascony,
lllKyNeSlll is offline   you may: quote & reply,
Old 07-03-2003, 03:15 PM   #11
Prime
Am I a truck or robot?
 
Prime's Avatar
 
Status: Super Moderator
Join Date: Apr 2002
Location: Cybertron
Posts: 12,343
Current Game: Skyrim, Macross PS2
10 year veteran! LF Jester Veteran Modder Helpful! 
I would say that it is worth upgrading your video card if you can. JO on high res is a beautiful thing, and will add to your enjoyment of the game.
Prime is offline   you may: quote & reply,
Old 07-03-2003, 04:46 PM   #12
Emon
Strong Bad's Henchman
 
Emon's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: The Massassi Temple
Posts: 3,468
Go for the PC. Even if you can't get as good visuals because of your video card, you'll be able to run all sorts of user made levels and mods. Besides, you can always upgrade your PC later and get a real cheap video card. Hell, a GF4 Ti 4200 would work fine, and that's super cheap. Check http://newegg.com for prices on hardware...
Emon is offline   you may: quote & reply,
Old 07-03-2003, 06:21 PM   #13
txa1265
Father Jedi
 
txa1265's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Marlborough, MA, USA
Posts: 3,199
Forum Veteran 
He has a laptop ...

So he can't upgrade.

However, I've never heard of a 8MB GF 2 Go ... only 32MB. Maybe I'm wrong, though.

I played it my first time on a Dell Inspiron laptop, GF 2Go (32MB) 1.13GHz, but I have 512MB RAM. Ran pretty well for most of the game at 800 x 600, there was one level (I'll not spoil) late in the game when I needed to drop to 640x480 and I was fine.

Mike


Dopelar effect (n.) The tendency of stupid ideas to seem smarter when they come at you rapidly.
txa1265 is offline   you may: quote & reply,
Old 07-03-2003, 07:34 PM   #14
Emon
Strong Bad's Henchman
 
Emon's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: The Massassi Temple
Posts: 3,468
Oh, I missed that.

And yeah, I thought GF2 Go was only 32 MB? The 8 MB would probably be a TNT of some sort.
Emon is offline   you may: quote & reply,
Old 07-03-2003, 11:48 PM   #15
MikeDoggg2004
Banned
 
MikeDoggg2004's Avatar
 
Status: Banned
Join Date: Jun 2003
Location: my house
Posts: 99
well this is what i say rent it on XBOX if you like the control configuration Buy it! If not get it on PC
MikeDoggg2004 is offline   you may: quote & reply,
Old 07-04-2003, 12:46 AM   #16
lllKyNeSlll
 
lllKyNeSlll's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: land of the Dawgs
Posts: 610
jkii might be more fun on xbox just because You don't have to deal with the pressures of internet gaming or meet up with ppl like Mr. Joshua lol.


http://www.team-image.net/aerophalanx/
http://www.le3l.owns.it

Team aP server - 66.165.108.104:29070

Famous Figures-Francisco d'Anconia, Milady de Winter, Feanor, John Galt, Mr. Crowley, Roger Federer, Martina Hingis, D'Artagnan de Gascony,
lllKyNeSlll is offline   you may: quote & reply,
Old 07-04-2003, 07:18 PM   #17
reptile
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 3
I didnt really like the controls on the xbox when using the lightsaber. It felt akward trying to do those moves.

edit: it is geforce 2 go with 8 mb. The notebook is a dell inspirion 2650.
reptile is offline   you may: quote & reply,
Old 07-05-2003, 07:26 AM   #18
Semicolon
 
Semicolon's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Silverdale, WA
Posts: 121
Quote:
Originally posted by lllKyNeSlll
jkii might be more fun on xbox just because You don't have to deal with the pressures of internet gaming or meet up with ppl like Mr. Joshua lol.
LOL What about Xbox live??


Semicolon is offline   you may: quote & reply,
Old 07-05-2003, 01:54 PM   #19
Prime
Am I a truck or robot?
 
Prime's Avatar
 
Status: Super Moderator
Join Date: Apr 2002
Location: Cybertron
Posts: 12,343
Current Game: Skyrim, Macross PS2
10 year veteran! LF Jester Veteran Modder Helpful! 
Quote:
Originally posted by Semicolon
LOL What about Xbox live??
I don't know much about it, since I am a PC gamer, but aren't the users of XBox Live relatively few in number? I was under the impression the online PC community was much larger.
Prime is offline   you may: quote & reply,
Old 07-05-2003, 06:05 PM   #20
Semicolon
 
Semicolon's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Silverdale, WA
Posts: 121
Yeah i'm pretty clueless now...I'm all PC too...

Go Prime!


Semicolon is offline   you may: quote & reply,
Old 07-07-2003, 03:01 AM   #21
yolkboy
 
yolkboy's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: In My ZGMF-X10A Freedom Gundam
Posts: 325
XBOX? I'm all PC as well!

Go Prime and Semicolon!


He Went That Way!
Code Name: Ice aka BSBWingZero Watch Out for the Many Alias

"Iceman. It's the way he flies, Ice cold, no mistakes. He wears you down, you get bored--frustrated--do something stupid and he's got ya."
yolkboy is offline   you may: quote & reply,
Old 07-07-2003, 06:03 AM   #22
Semicolon
 
Semicolon's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Silverdale, WA
Posts: 121
Yes go all of us!!! w00t!


Semicolon is offline   you may: quote & reply,
Old 07-07-2003, 01:29 PM   #23
Prime
Am I a truck or robot?
 
Prime's Avatar
 
Status: Super Moderator
Join Date: Apr 2002
Location: Cybertron
Posts: 12,343
Current Game: Skyrim, Macross PS2
10 year veteran! LF Jester Veteran Modder Helpful! 
Quote:
Originally posted by Semicolon
Yes go all of us!!! w00t!
Your skills are complete!
Prime is offline   you may: quote & reply,
Old 07-07-2003, 02:12 PM   #24
Luc Solar
PH34R TEH INSANE JAWA!!!
 
Luc Solar's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Finland
Posts: 1,486
Ummm...what's your normal frames-per-second? I checked mine for the first time just now and it was about 20-40 on the lowest settings (just me and a bot in Bespin).

I'm getting an uppgrade tomorrow, so I just want to know exactly how horrible sluggishness I've had to put up with all these years compared to you guys.

I also hope to find some explanation to my awful aim (I'm the worst sniper ever! ) and lack of sabering skillz...and...well...skills in general.


Got Honourz? Great.. I hope you choke on it!

I r0xx0r all j00 nooberz that mess with me. You nooberz suXor out of my way or I eat j00....

Most ridiculous Quote of the century: >)O(< ENmiTy: promoting mindless FFA and SD kills promotes disorderly conduct amoung the online community.
Luc Solar is offline   you may: quote & reply,
Old 07-07-2003, 06:52 PM   #25
Semicolon
 
Semicolon's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Silverdale, WA
Posts: 121
Mine was 60 last time i checked...

I did it awhile ago though...how can you figure out your FPS?


Semicolon is offline   you may: quote & reply,
Old 07-07-2003, 08:01 PM   #26
NerfYoda
Grumpy Old Man
 
NerfYoda's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: WTF?
Posts: 1,258
I'm all thumbs when it comes to playing FPS's on that big ol' XBox controller. Go for the PC.


aka DJ Sith of the Jedi Academy
My car is made of Nerf.
NerfYoda is offline   you may: quote & reply,
Old 07-08-2003, 03:30 AM   #27
Luc Solar
PH34R TEH INSANE JAWA!!!
 
Luc Solar's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Finland
Posts: 1,486
Quote:
Originally posted by Semicolon
Mine was 60 last time i checked...

I did it awhile ago though...how can you figure out your FPS?
The console command was "/cg_drawfps 1" or something like that. (someone correct me if I'm wrong)

I experimented and realized that a 20-ish fps means I can't kick ****. With 40fps (no lightning spamming or force fields & only one bot) I could actually land a few frontal kicks now and then.

Getting my uppgrade today. Can't wait!


Got Honourz? Great.. I hope you choke on it!

I r0xx0r all j00 nooberz that mess with me. You nooberz suXor out of my way or I eat j00....

Most ridiculous Quote of the century: >)O(< ENmiTy: promoting mindless FFA and SD kills promotes disorderly conduct amoung the online community.
Luc Solar is offline   you may: quote & reply,
Old 07-08-2003, 04:42 AM   #28
Semicolon
 
Semicolon's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Silverdale, WA
Posts: 121
alright cool thx Luc.


Semicolon is offline   you may: quote & reply,
Old 07-10-2003, 10:45 PM   #29
Neverhoodian
If I may make a point...
 
Neverhoodian's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: The Sohma house
Posts: 1,293
It's not really fair for me to say which JO is better for playing using the levels that came with the game, as I have never played the Xbox version, but for added replay value, you can't beat the PC.

There is a thriving JO modding community that has released (and will release) excellent levels, models, and game modifications for both single and multiplayer. These modifications give JO a new lease on life, and it's the reason why I still play it frequently every day.

This is just an idea, but maybe...(don't kill me, all JO fans)

wait until it's sequel, Jedi Academy, comes out.

Jedi Academy will have a cartload of new features included with the game, including customizing your character's gender, species, saber hilt, saber color, and Force powers. It's going to come out this autumn. If you can afford the wait, compare the two games and decide which one you want.
Neverhoodian is offline   you may: quote & reply,
Old 07-11-2003, 03:52 AM   #30
Luc Solar
PH34R TEH INSANE JAWA!!!
 
Luc Solar's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Finland
Posts: 1,486
OMG


OMFG




I got my uppgrade. I had no idea kicking was this easy! I can kick anything that flies by now! Pull-kicks anf frontal grip kicks are easy as hell too. I can't believe that my lousy FPS had such a huge impact on kicking. No more relying on sidekicks for me.

I think I have a good chance of getting to be called are "scripter" now, instead of the good old "lamer".

About the topic >> PC all the way. If you want to play a FPS you need a mouse for aiming, not some clumsy controller.


Got Honourz? Great.. I hope you choke on it!

I r0xx0r all j00 nooberz that mess with me. You nooberz suXor out of my way or I eat j00....

Most ridiculous Quote of the century: >)O(< ENmiTy: promoting mindless FFA and SD kills promotes disorderly conduct amoung the online community.
Luc Solar is offline   you may: quote & reply,
Old 07-11-2003, 08:40 PM   #31
yolkboy
 
yolkboy's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: In My ZGMF-X10A Freedom Gundam
Posts: 325
Hey Luc, what upgrade did you get? New vid card?


He Went That Way!
Code Name: Ice aka BSBWingZero Watch Out for the Many Alias

"Iceman. It's the way he flies, Ice cold, no mistakes. He wears you down, you get bored--frustrated--do something stupid and he's got ya."
yolkboy is offline   you may: quote & reply,
Old 07-12-2003, 03:49 AM   #32
Luc Solar
PH34R TEH INSANE JAWA!!!
 
Luc Solar's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Finland
Posts: 1,486
Nothing fancy, but >>

Athlon 2600+ / Ati Radeon 9500 / 512mb of DDR. (+new case, hd etc.)

My old setup was a 600mhz p.o.s with a Gerforce 2 MX.


Got Honourz? Great.. I hope you choke on it!

I r0xx0r all j00 nooberz that mess with me. You nooberz suXor out of my way or I eat j00....

Most ridiculous Quote of the century: >)O(< ENmiTy: promoting mindless FFA and SD kills promotes disorderly conduct amoung the online community.
Luc Solar is offline   you may: quote & reply,
Old 07-12-2003, 04:30 AM   #33
Lil Killa
lunatic
 
Lil Killa's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Pants
Posts: 1,502
Get it for pc cause it's way easier to control and it's more fun on the pc than on the xbox

Lil Killa is offline   you may: quote & reply,
Old 07-12-2003, 04:38 AM   #34
yolkboy
 
yolkboy's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: In My ZGMF-X10A Freedom Gundam
Posts: 325
I'm currently runnng a AMD Athlon 900 MHz (yeah the first one) GeForce3, 768 MB SDRAM, 2 HD = 120 MB. My rig is about 4 yr old though lol. I can't really expand on it anymore. I'm building a new one though... currently my specs are Athlon +2700, 1Gig of DDR, @ least 120 GB HD (combo of 2), aluminum case, and a new video card. I dunno what vid card I should get though. Should I go the ATI route or stick with NVidia? considering the 9800 and FX series... Hmmm. Decisions Decisions...


He Went That Way!
Code Name: Ice aka BSBWingZero Watch Out for the Many Alias

"Iceman. It's the way he flies, Ice cold, no mistakes. He wears you down, you get bored--frustrated--do something stupid and he's got ya."
yolkboy is offline   you may: quote & reply,
Old 07-13-2003, 05:19 AM   #35
Emon
Strong Bad's Henchman
 
Emon's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: The Massassi Temple
Posts: 3,468
If you have all the money in the world to spend, get the Radeon 9800 Pro or the GeForce FX 5900 Ultra, whichever is cheaper. The 9800 Pro is faster, but may be more expensive. A good bet would be to get the 9800 non-pro to save some cash. It's hardly slower, you can do a little overclocking to get it to perform like the Pro.
Emon is offline   you may: quote & reply,
Old 07-14-2003, 02:11 AM   #36
yolkboy
 
yolkboy's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: In My ZGMF-X10A Freedom Gundam
Posts: 325
Oh... I thought the FX 5900 Ultra was faster than the 9800 Pro 256. From what I read they are both priced at $500. I might be wrong about the price though. $100 is a lot. But I don't do any overclocking. I'm trying to find more reviews on both though.


He Went That Way!
Code Name: Ice aka BSBWingZero Watch Out for the Many Alias

"Iceman. It's the way he flies, Ice cold, no mistakes. He wears you down, you get bored--frustrated--do something stupid and he's got ya."
yolkboy is offline   you may: quote & reply,
Old 07-14-2003, 08:36 AM   #37
<|DLS|>Darth Fett
 
<|DLS|>Darth Fett's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Vancouver BC, CANADA
Posts: 210
Quote:
Originally posted by lllKyNeSlll
[B] I can get 150 fps (release the cap)
how do u "release the cap" or uncap it to get a better frame rate?
<|DLS|>Darth Fett is offline   you may: quote & reply,
Old 07-14-2003, 12:34 PM   #38
!SoS! Acrid {J}
 
!SoS! Acrid {J}'s Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: United States
Posts: 20
i think what yer talkin about is
/com_maxfps <number of fps u want the game to be limited to display>

this is just to see how many fps u can get most ppl use this in conjunction with cg_drawfps 1 its recommended u leave it at 100 being as it wouldnt make a diff cuz the human brain cant tell the diff between 100 and 200 so yea
!SoS! Acrid {J} is offline   you may: quote & reply,
Old 07-16-2003, 12:43 PM   #39
mr. Hutt
Rookie
 
mr. Hutt's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: gouda, holland
Posts: 62
Quote:
Originally posted by Prime
I don't know much about it, since I am a PC gamer, but aren't the users of XBox Live relatively few in number? I was under the impression the online PC community was much larger.
not really, actually in the 2 million i think. BTW, i say go for the pc version (JKII isn't even LIVE compatible)


Luke Skywalker once said: "The path of the jedi is one of self defense" Well, i THINK he did.
mr. Hutt is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > JediKnight Series > Game Discussion > Jedi Outcast > pc vs xbox

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 03:14 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.