lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: system specs for PC
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 02-15-2003, 02:41 PM   #1
Irishman26
 
Irishman26's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Chicago
Posts: 52
system specs for PC

i'm wondering what they have planned 4 system requirements for KOTOR. i might not looking for exact sys specs, but maybe a guesstimation of what kind of PC is needed to play KOTOR.

my sys specs r:
HP Pavilion 7915
1.1 GHZ pentium 4 processor
512 MB SDRAM
Geforce 2 MX 400 64MB PCI (NO AGP SLOT) 30.82 drivers
Sound Blaster 16-bit Sound card PCI latest drivers


i'm wondering if my sys specs can run KOTOR without too much problems(mainly at medium detail or something), i can't upgrade my specs cause no money so don't suggest that. i can play most games like Jedi Outcast at medium detail no problems, the only game that runs a little slow is Elder Scrolls 3 Morrowind but i know that game isn't the friendliest with any system.
Irishman26 is offline   you may: quote & reply,
Old 02-15-2003, 02:49 PM   #2
Katarn07
Joxer the Mighty
 
Katarn07's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: No clue
Posts: 4,250
All I know is my TNT2 won't work...

Isn't the GeForce 4 getting reduced with the FX coming out? Or is it out? Nice Easter Gift. Then I can play JO with high specs!



Like to read? Like fantasy stories? Like doing people you've never met in person favors? Then read and review my original movie screenplay! You will, you must. It is your destiny....

Check out the best shots of all of my collections along with some of my better attempts at artwork here.
Katarn07 is offline   you may: quote & reply,
Old 02-15-2003, 03:00 PM   #3
-=Hooded-Jedi=-
 
-=Hooded-Jedi=-'s Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Vancouver, BC CANADA
Posts: 128
Quote:
i'm wondering if my sys specs can run KOTOR without too much problems(mainly at medium detail or something), i can't upgrade my specs cause no money so don't suggest that. i can play most games like Jedi Outcast at medium detail no problems, the only game that runs a little slow is Elder Scrolls 3 Morrowind but i know that game isn't the friendliest with any system.
Nobody knows...the system specs havent been released yet
-=Hooded-Jedi=- is offline   you may: quote & reply,
Old 02-15-2003, 03:04 PM   #4
Katarn07
Joxer the Mighty
 
Katarn07's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: No clue
Posts: 4,250
Quote:
Originally posted by Katarn07
All I know is my TNT2 won't work...

Isn't the GeForce 4 getting reduced with the FX coming out? Or is it out? Nice Easter Gift. Then I can play JO with high specs!
Answer this too, please!



Like to read? Like fantasy stories? Like doing people you've never met in person favors? Then read and review my original movie screenplay! You will, you must. It is your destiny....

Check out the best shots of all of my collections along with some of my better attempts at artwork here.
Katarn07 is offline   you may: quote & reply,
Old 02-15-2003, 03:54 PM   #5
Jedi Apprentice
Fallen
 
Jedi Apprentice's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: SWK Forums, EB and JAF
Posts: 1,323
You might want to upgrade to a GeForce 3 or maybe a Radeon graphics card to get some more visual eye candy from the game.
Jedi Apprentice is offline   you may: quote & reply,
Old 02-15-2003, 05:25 PM   #6
Taos
Jedi Council Member
 
Taos's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Puget Sound, Wa
Posts: 5,725
Current Game: ToR beta & Kotor
LFN Staff Member Forum Veteran 
This one goes to the Holowan forum as were making that our "tech issues/questions" forum.


Sad to say, since the pc game got pushed back even further, don't expect an answer to your question anytime soon.

Taos is offline   you may: quote & reply,
Old 02-16-2003, 12:49 AM   #7
Jed
Guest
 
Posts: n/a
Here's what the system reqs *might* be:

1.2 GHz P4 or Athlon equiv.
256 MB RAM
2 GB Hard drive space
GeForce 2 Ti3600/ATi Radeon 8500 64 MB

I took a guess...that's just about a ripoff of Unreal 2's reqs, so I'd say KOTOR would be the same.

  you may: quote & reply,
Old 02-16-2003, 11:46 AM   #8
Irishman26
 
Irishman26's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Chicago
Posts: 52
considering the pc version is being delayed until later this year, the system specs shouldn't be 2 bad. they may be delaying it so ppl don't have 2 go out and get alienwares just 2 play one game. also might be delaying so the system specs r lower than an xbox but who knows.

i really just wanted 2 know if my specs r good enough, even though i know there not 2 bad, it some new games like Deus Ex 2 and Doom 3, those games i know i will have a problem with trying 2 play but thats another story.
Irishman26 is offline   you may: quote & reply,
Old 02-18-2003, 10:58 PM   #9
FunClown
 
FunClown's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Australia
Posts: 549
I think it should be alright as long as your not expecting to have everything high and so forth, which I'm sure your not.

I would expect it to be playable still, but again, it definitely won't be visually as good as having a better video card.

A Radeon 9100 might be a good buy if you're on a budget.


No, I am no relation to Krusty.
FunClown is offline   you may: quote & reply,
Old 02-22-2003, 02:33 PM   #10
Aerothorn
 
Aerothorn's Avatar
 
Join Date: Nov 2000
Location: Seattle,WA,USA
Posts: 185
I don't get why you always need better specs for PCs. I mean if I had a computer with the same specs as Xbox, it should run as well as Xbox, but it doesn't.....its annoying. And Splinter Cell, you need a brand new computer to run that perfect.

The specs will probably be managable though. Depends on what card you have, of course, though you'll probably at least need a GeForce 3 to get much out of it, since the Xbox uses a GeForce 3.5. Anyone with a Geforce 4 or some of the later Radeons should be fine.
Aerothorn is offline   you may: quote & reply,
Old 02-22-2003, 11:53 PM   #11
Jed
Guest
 
Posts: n/a
The one game that will make about 95% of you upgrade your system: Unreal 2.

That game has *impossible* specs, but KOTOR should be up to par with that...

*worries*

  you may: quote & reply,
Old 02-23-2003, 08:46 PM   #12
Taos
Jedi Council Member
 
Taos's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Puget Sound, Wa
Posts: 5,725
Current Game: ToR beta & Kotor
LFN Staff Member Forum Veteran 
*is not worried*


Taos is offline   you may: quote & reply,
Old 02-25-2003, 08:03 PM   #13
Jed
Guest
 
Posts: n/a
Bah, I'm not worried, I've been playing Unreal 2 already. My comp runs it fine.

  you may: quote & reply,
Old 02-26-2003, 11:08 PM   #14
Irishman26
 
Irishman26's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Chicago
Posts: 52
Quote:
Originally posted by Aerothorn
I don't get why you always need better specs for PCs. I mean if I had a computer with the same specs as Xbox, it should run as well as Xbox, but it doesn't.....its annoying. And Splinter Cell, you need a brand new computer to run that perfect.

The specs will probably be managable though. Depends on what card you have, of course, though you'll probably at least need a GeForce 3 to get much out of it, since the Xbox uses a GeForce 3.5. Anyone with a Geforce 4 or some of the later Radeons should be fine.

this is so true. its like no matter what, your pc could have the exact same specs as an xbox or PS2 and would still run slower than those systems. well it could be worse.

KOTOR looks like it will be an awsome game, and being on the pc gives it the chance for patches, extra quests like elder scrolls, and expansions. so thats what we pc owners will get.
Irishman26 is offline   you may: quote & reply,
Old 03-17-2003, 02:08 PM   #15
Valdo
 
Valdo's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Belgium
Posts: 4
I think if you can play c&c generals (now one of the best game with the best grafix) you will be able to play KoToR. So i'm not worried.
Valdo is offline   you may: quote & reply,
Old 03-17-2003, 02:53 PM   #16
Taos
Jedi Council Member
 
Taos's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Puget Sound, Wa
Posts: 5,725
Current Game: ToR beta & Kotor
LFN Staff Member Forum Veteran 
Hey, welcome to StarWarsKnight.com Valdo. Glad to have you here! Be sure to check out the code of conduct/forum rules thread posted at the top of the page in the Ahto Cantina! Any questions....just ask!

Taos is offline   you may: quote & reply,
Old 03-18-2003, 05:10 AM   #17
Swat
 
Swat's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 719
ask Hanni to put up the official welcoming pic

Last edited by Swat; 03-24-2003 at 01:40 AM.
Swat is offline   you may: quote & reply,
Old 03-23-2003, 06:42 PM   #18
Darklighter
Bliss Ninny
 
Darklighter's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Englandland
Posts: 4,507
Current Game: Uncharted 3
10 year veteran! LFN Staff Member 
Meh, my system specs should be okay as they are...I hope...

o.O


"Yeah no one likes a smart ass, but we all like stars,
But that wasn't my intention, I did it for a reason..."
Darklighter is offline   you may: quote & reply,
Old 03-24-2003, 01:31 AM   #19
Taos
Jedi Council Member
 
Taos's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Puget Sound, Wa
Posts: 5,725
Current Game: ToR beta & Kotor
LFN Staff Member Forum Veteran 
My feeling is Darky, if you can run the Unreal games.....you will easily be able to handle this one.

Taos is offline   you may: quote & reply,
Old 03-24-2003, 11:45 AM   #20
Darklighter
Bliss Ninny
 
Darklighter's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Englandland
Posts: 4,507
Current Game: Uncharted 3
10 year veteran! LFN Staff Member 
Good good ^^ Only problem is, my graphics card is a GeForce 4 64mb, but one mainly designed for computer video and image editing, and not really games. Hopefully it should work on my PC. If not I can always dig out my Xbox


"Yeah no one likes a smart ass, but we all like stars,
But that wasn't my intention, I did it for a reason..."
Darklighter is offline   you may: quote & reply,
Old 04-08-2003, 11:40 PM   #21
Jed
Guest
 
Posts: n/a
Quote:
Originally posted by Darklighter
Good good ^^ Only problem is, my graphics card is a GeForce 4 64mb, but one mainly designed for computer video and image editing, and not really games. Hopefully it should work on my PC. If not I can always dig out my Xbox
Hey, you can't complain...you got KOTOR no matter what.
  you may: quote & reply,
Old 04-19-2003, 01:57 PM   #22
Darklighter
Bliss Ninny
 
Darklighter's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Englandland
Posts: 4,507
Current Game: Uncharted 3
10 year veteran! LFN Staff Member 
Well, whether I have enough money to get it is my main concernOh and I've decided to wait for the PC release. I reckon it'll be more worth it in the long run. Unfortunately there's still no word on the exact or even approximate PC specifications for the game on the offical site


"Yeah no one likes a smart ass, but we all like stars,
But that wasn't my intention, I did it for a reason..."
Darklighter is offline   you may: quote & reply,
Old 04-20-2003, 06:04 AM   #23
Tyrion
nothing is real
 
Tyrion's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: no one I think is in my tree, I mean it must be high or low
Posts: 6,917
LF Jester Forum Veteran 
I'll get the PC version. No matter how good they implement it, unless it's like a FF combat system, rpg's are never as good on a console as it is on the PC.

Plus the fact that Pcs can have expansion packs..

And considering the fact that Bioware has ALWAYS given thier games an expansion pack(baldur's gate I and II(Tales of the sword coast and Throne of Baal)) and Neverwinter Nights(Well, two planned on the way, one's going to be released in early-to-mid summer).

So it'll suck to be you, console users.



Tyrion is offline   you may: quote & reply,
Old 04-20-2003, 04:16 PM   #24
KaBuTaR
Guest
 
Posts: n/a
oh great... so no hope of running this on a voodoo3 eh?

and here i was hoping that it wasn't going to be as graphically hard on the vid card as JKII or JK:JA are/would be...
  you may: quote & reply,
Old 04-22-2003, 07:36 AM   #25
Swat
 
Swat's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 719
i think it would be as demanding as GTA Vice City for PC
Swat is offline   you may: quote & reply,
Old 04-22-2003, 06:36 PM   #26
KaBuTaR
 
KaBuTaR's Avatar
 
Join Date: Aug 1999
Location: waiting... for the PC version
Posts: 285
never heard of that game...
KaBuTaR is offline   you may: quote & reply,
Old 05-04-2003, 10:13 AM   #27
superdroideka
 
superdroideka's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: The Death Star
Posts: 1
system

I know it's early to ask this but do you think I can play KoToR with an AMD 800 mhz and a GeForce2?
superdroideka is offline   you may: quote & reply,
Old 05-04-2003, 10:39 AM   #28
Taos
Jedi Council Member
 
Taos's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Puget Sound, Wa
Posts: 5,725
Current Game: ToR beta & Kotor
LFN Staff Member Forum Veteran 
I don't know about the 800 mhz, but I do think your GF2 might cut it.....I think that might make the minimum requirement. It's just so hard to say at this point, especially with the release not for another 6 months.

*moves to Holowan Forum*

Taos is offline   you may: quote & reply,
Old 05-04-2003, 10:50 AM   #29
MasterReptile
 
MasterReptile's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: Tampa, Florida
Posts: 77
Re: system

Quote:
Originally posted by superdroideka
I know it's early to ask this but do you think I can play KoToR with an AMD 800 mhz and a GeForce2?
You wont get all the pretty graphics with a geforce 2..you want at least a Geforce 3 so you can have pixel shading..it might work with a geforce 2..but wont look near as good
MasterReptile is offline   you may: quote & reply,
Old 06-02-2003, 04:20 PM   #30
Darth Baal
 
Darth Baal's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 23
Quote:
Originally posted by Tyrion
I'll get the PC version. No matter how good they implement it, unless it's like a FF combat system, rpg's are never as good on a console as it is on the PC.

Plus the fact that Pcs can have expansion packs..

And considering the fact that Bioware has ALWAYS given thier games an expansion pack(baldur's gate I and II(Tales of the sword coast and Throne of Baal)) and Neverwinter Nights(Well, two planned on the way, one's going to be released in early-to-mid summer).

So it'll suck to be you, console users.
Damn straight. PCs RULE

If necessary I'll use all the money I get over the summer to buy new bits for my games PC. Screw anything else, KotOR takes priority


Let not the fear of death stay your hand, nor defeat your courage. The warrior who shall prevail is the one who conquers death, becomes one with death, as we have.
Darth Baal is offline   you may: quote & reply,
Old 10-06-2003, 01:06 AM   #31
jesseg88
 
jesseg88's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: my house
Posts: 335
Angry

I bet it will require hardware T&L (Transform & Lighting) which MY COMPUTER DOESN'T HAVE!!
jesseg88 is offline   you may: quote & reply,
Old 10-30-2003, 01:51 PM   #32
A Teksuni
Lurker
 
A Teksuni's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 4
Here they are:

Computer: 100% DirectX 9.0b compatible computer

Operating Systems: Windows 98/98SE/ME/2000/XP

CPU: Intel PIII 1 GHz or AMD Athlon 1 GHz required

Memory: 128 MB RAM required for Windows 98, 256 MB RAM required for Windows ME/2000/XP

Graphics Card: 32 MB OpenGL 1.4 compatible PCI or AGP 3D Hardware Accelerator with Hardware Transform and Lighting (T&L) Capability required

Sound Card: 100% DirectX 9.0b compatible Audio Device required

CD-ROM: Quad Speed CD-ROM drive required

Input Device: Keyboard and mouse required

DirectX: Microsoft DirectX 9.0b is included on this CD.

Installation: 4.0 GB of free hard drive space required

Supported Chipsets at this time:
ATI Radeon 8500/9000/9200
ATI Radeon 9500/9600/9700/9800
NVIDIA GeForce 2/3/4 family
NVIDIA GeForceFX family

Recommended Specifications:
CPU: 1.6 GHZ AMD or Intel processor
Video Chipset: ATI Radeon 9200 or better, NVIDIA GeForce4 Ti or better
RAM: 512 MB RAM


Do not assume malice where stupidity may be to blame.
A Teksuni is offline   you may: quote & reply,
Old 12-26-2003, 07:29 AM   #33
clocs
Rookie
 
Join Date: Dec 2003
Location: Germany
Posts: 22
Here you go, I don't understand why the ATI Radeon 8500/9000/9200 work and the 9100 not! It's annoying! The Game always crashes. So don't buy that card, It doesn't work with SWKotOR, though it does with Unreal 2, Morrowind and JKA.


Flipmode iz da Squad...!
!yvan eht nioj!
clocs is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Knights of the Old Republic > Editing / Modding > Holowan Laboratories > system specs for PC

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:21 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.