lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Tutorial :- Adding New Lightsaber Hilts.
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 09-28-2003, 09:53 PM   #1
Tesla
Senior Member
 
Tesla's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: England
Posts: 1,103
Post Tutorial :- Adding New Lightsaber Hilts.

Tutorial :- Adding New Lightsaber Hilts.

After reading Prime's very informative guide on how to add new NPCs and Models to Jedi Academy, i figured i'd have a go at trying to add new Lightsaber Hilts to JA, and i have discovered a method which runs along the similar lines to Prime's guide.

1. First you need to download your chosen hilt you wish to add, for this tutorial im using the Anakin Skywalker Hilt by Alaris & Garik Loran, which you may download Here.

2. Now you need to extract all the contents of the saberanakin.pk3 file into a directory, i named mine saber1, then you need to extract the sabers.sab file from you Assets1.pk3 file located in you games Base installation folder.

3. In the sabers.sab file which you should open with Notepad, you'll notice different Guidelines on creating and editing various aspects of your saber, such as Blade Length, Color, Blade Radius, and how many blades it has. (Up to a total of 8 Blades can be added !!
But for a basic new saber we will copy and paste the infomation of Kyles Hilt infomation into a new Notepad file and Edit these following sections,
From,
Kyle
{
name "Katarn"
saberType SABER_SINGLE
saberModel "models/weapons2/saber/saber_w.glm"
soundOn "sound/weapons/saber/saberon.wav"
soundLoop "sound/weapons/saber/saberhum4.wav"
soundOff "sound/weapons/saber/saberoff.wav"
saberLength 40
saberColor blue
}

To,
Anakin
{
name "Anakin"
saberType SABER_SINGLE
saberModel "models/weapons2/saber/saber_w.glm"
soundOn "sound/weapons/saber/saberon.wav"
soundLoop "sound/weapons/saber/saberhum4.wav"
soundOff "sound/weapons/saber/saberoff.wav"
saberLength 40
saberColor blue
}

Just 2 simple changes are needed, now save your new Saber Infomation as anakin.sab.

4. Now in the saber1 directory create a ext_data folder and in that create a sabers folder, now move your anakin.sab file into the sabers folder.

5. Now open Winzip and click new and create a anakinsaber.pk3 or a similar filename, and then Add the Models file inside the saber1 folder and then Add the ext_data folder, But be sure to have Include Subfolders selected, and Add the files with the Add With Wildcards button.

6. After that place it in your Base folder, start the game, enable cheats, and type saber anakin and enjoy your newly added saber.

Sorry if the guide is a bit rough, it's only in it's first stages and i haven't been able to figure out how to add the new sabers to the customizabale saber options yet, so there only be added as cheat sabers that you'll have to type in to get

Enjoy,

Tesla
Tesla is offline   you may: quote & reply,
Old 09-28-2003, 11:57 PM   #2
Prime
Am I a truck or robot?
 
Prime's Avatar
 
Status: Super Moderator
Join Date: Apr 2002
Location: Cybertron
Posts: 12,355
Current Game: Skyrim, Macross PS2
10 year veteran! LF Jester Veteran Modder Helpful! 
Re: Tutorial :- Adding New Lightsaber Hilts.

Quote:
Originally posted by Tesla
Sorry if the guide is a bit rough, it's only in it's first stages and i haven't been able to figure out how to add the new sabers to the customizabale saber options yet, so there only be added as cheat sabers that you'll have to type in to get
Excellent tutorial Tesla! I'm still trying to figure out how to get them in the character creation screen, but no luck so far. But this is a great start!
Prime is offline   you may: quote & reply,
Old 09-29-2003, 12:36 AM   #3
Tesla
Senior Member
 
Tesla's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: England
Posts: 1,103
Thank You Prime
Your guide inspired me to write this

About getting it into the menu, i'll look through the assets1.pk3 again and see if i can dig anything up.
Tesla is offline   you may: quote & reply,
Old 09-29-2003, 03:17 AM   #4
Prime
Am I a truck or robot?
 
Prime's Avatar
 
Status: Super Moderator
Join Date: Apr 2002
Location: Cybertron
Posts: 12,355
Current Game: Skyrim, Macross PS2
10 year veteran! LF Jester Veteran Modder Helpful! 
Quote:
Originally posted by Tesla
About getting it into the menu, i'll look through the assets1.pk3 again and see if i can dig anything up.
I wonder if there is something in one of those .menu files related to this. Too bad there are so many...
Prime is offline   you may: quote & reply,
Old 09-29-2003, 09:49 AM   #5
frans
 
frans's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 14
http://pcgamemods.com/2337/

Try dowloanding that hilt pack. Becuase he has the extra hilts in the chracter custoization screen in SP, even though most of them are messed up texture wise.
frans is offline   you may: quote & reply,
Old 09-29-2003, 03:49 PM   #6
Prime
Am I a truck or robot?
 
Prime's Avatar
 
Status: Super Moderator
Join Date: Apr 2002
Location: Cybertron
Posts: 12,355
Current Game: Skyrim, Macross PS2
10 year veteran! LF Jester Veteran Modder Helpful! 
Thanks frans. I'll check that out tonight
Prime is offline   you may: quote & reply,
Old 09-29-2003, 09:09 PM   #7
Tesla
Senior Member
 
Tesla's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: England
Posts: 1,103
There is a saber.menu but it looks way complicated for me to understand.

That Hilt pack has loads of missing textures because it doesn't have the textures for the hilts included, but they could fix that by including all the textures and fixing the directorys to them.
Tesla is offline   you may: quote & reply,
Old 10-01-2003, 04:55 PM   #8
Forceflow_tap
 
Forceflow_tap's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Huntington Beach
Posts: 32
Hilt pack?

If you're talking about "More Hilts 1.1a", yeah we've fixed the texture problems. The only reason it had problems was because we'd been up incredibly late at night and had to get up incredibly early in the morning for college, so we had been sleep-deprived. The fix should be up today or tomorrow.


"The Time is Nigh, whatever that means..." - Me
Forceflow_tap is offline   you may: quote & reply,
Old 10-01-2003, 05:41 PM   #9
Prime
Am I a truck or robot?
 
Prime's Avatar
 
Status: Super Moderator
Join Date: Apr 2002
Location: Cybertron
Posts: 12,355
Current Game: Skyrim, Macross PS2
10 year veteran! LF Jester Veteran Modder Helpful! 
Re: Hilt pack?

Quote:
Originally posted by Forceflow_tap
If you're talking about "More Hilts 1.1a", yeah we've fixed the texture problems. The only reason it had problems was because we'd been up incredibly late at night and had to get up incredibly early in the morning for college, so we had been sleep-deprived. The fix should be up today or tomorrow.
This only adds the sabers to the MP selection list, not the SP list, correct?
Prime is offline   you may: quote & reply,
Old 10-01-2003, 06:05 PM   #10
Tesla
Senior Member
 
Tesla's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: England
Posts: 1,103
No it adds new hilts and red blade color selections to SP i think. ?
Tesla is offline   you may: quote & reply,
Old 12-30-2003, 03:16 AM   #11
Darklord44
Lurker
 
Darklord44's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 4
Question Re: Tutorial :- Adding New Lightsaber Hilts.

Quote:
Originally posted by Tesla
Tutorial :- Adding New Lightsaber Hilts.

...Up to a total of 8 Blades can be added !!
Whenever I try to add more than two blades to a standard double-bladed lightsaber, they overlap the first blade. Is there a way to fix this? Anyone?
Darklord44 is offline   you may: quote & reply,
Old 12-31-2003, 07:59 AM   #12
Teancum
 
Teancum's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 187
I've noticed that in most hilt packs there's a nice little space between the saber and the blade. Are there any packs that don't have this problem? I'm assuming it's just that the models need to be moved up more, or the tag for the saber moved in more

Last edited by Teancum; 12-31-2003 at 08:31 AM.
Teancum is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > JediKnight Series > Editing Central > JA Skinning > Tutorial :- Adding New Lightsaber Hilts.

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 07:41 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.