lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: were can I get Rules for the 2da editor?
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 01-27-2004, 09:46 PM   #1
Psycho Monkey
Rookie
 
Psycho Monkey's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: California.. uh, I mean just outside the outer rim.
Posts: 14
Question were can I get Rules for the 2da editor?

I trying my hand at changing the player models (Making my own version of Talchia's Carnival Mod) and I finnaly found out why my edits in the 2da editor weren't working, I was just editing the Appearance rule.
I need the head rule and maybe some others I don't know about.
Plese help out a newbie, thanks.


-Psycho Monkey!
Psycho Monkey is offline   you may: quote & reply,
Old 01-27-2004, 09:57 PM   #2
Kitty Kitty
Junior Member
 
Kitty Kitty's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: USA
Posts: 355
I'm.... not completely sure what you're asking.

To change your model in game, you need to change certain fields in the appearance.2da, heads.2da, and possibly portraits.2da

But exactly what you need to do, and if there's any more work involved or not depends largely on just what exactly you're trying to do.

And of course, you have to know which line(s) to change. Can take a little figuring out, since there's like.. 90 possible combinations, and each has its own line in the appearance.2da

(15 female heads, 15 male = 30. Now remember there's 3 starting classes, so that winds up 30 x 3 = 90)

If you can be a little more specific, I might be able to be more help here.

-Kitty


Kitty Kitty is offline   you may: quote & reply,
Old 01-28-2004, 03:30 AM   #3
Psycho Monkey
Rookie
 
Psycho Monkey's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: California.. uh, I mean just outside the outer rim.
Posts: 14
Exclamation ah damn it! I screwed up!

I'm sorry, I said the wrong thing, I have all the 2da files.
OK heres what I need, go to the 2da editor folder were the executable program file is. There is a folder called "RULES", in it are configuration files called Appearance.ini and Portraits.ini. I need Heads.ini so I can edit heads.
-
I'm terribly sorry Kitty Kitty, I know I've been a pain in your tail since the day I joined this forum, but I just don't know what to do.



-PSYCHO MONKEY!
Psycho Monkey is offline   you may: quote & reply,
Old 01-28-2004, 04:45 AM   #4
Fred Tetra
Kotor Tool Guy
 
Fred Tetra's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: What a creepy photo, eh? Had to use it!
Posts: 947
Hot Topic Starter LFN Staff Member Helpful! Notable contributor 
Rules? We don't need no stinkin' rules!

(Sorry, just had to say that!)
Fred Tetra is offline   you may: quote & reply,
Old 01-28-2004, 05:23 AM   #5
gameunlimited
Junior Member
 
gameunlimited's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 250
Veteran Modder 
try using fred tetra's kotor tool instead. as he said "We don't need no stinkin' rules!" =)
gameunlimited is offline   you may: quote & reply,
Old 01-28-2004, 08:27 PM   #6
Psycho Monkey
Rookie
 
Psycho Monkey's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: California.. uh, I mean just outside the outer rim.
Posts: 14
Angry

Oh, I'd love to if the damn thing worked on my computer. I have to update some windows thing to get it the start up properly but as this isn't even my computer I am not the person to just update it myself.
But can we stick to the question I asked please? Does anyone have, or know were I can get, the Heads.ini file?

God, modding is starting to piss me off!



-PSYCHO MONKEY!
Psycho Monkey is offline   you may: quote & reply,
Old 01-28-2004, 08:31 PM   #7
Kitty Kitty
Junior Member
 
Kitty Kitty's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: USA
Posts: 355
I've never used any tools that require "rules" nor an ini file for any of the 2da files.

So unfortunately, I really don't have a clue what to tell you. Sorry =(

(Except to say you might want to get permission to upgrade the .NET extentions so you can use Fred's Kotor_tool. It makes this stuff a LOT easier.)

-Kitty


Kitty Kitty is offline   you may: quote & reply,
Old 01-28-2004, 11:31 PM   #8
Psycho Monkey
Rookie
 
Psycho Monkey's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: California.. uh, I mean just outside the outer rim.
Posts: 14
ok

I figured anyone who uses Kotor tool also uses 2da editor (I thought you needed both to do deep hacks).
I guess I'll try to update the .net file, though I don't understand why that's required. I hope the internet isn't needed for this program, as the computer I have the game installed in dosen't have a connection (and the one I'm using for internet can't even imagine running KotOR).

I feel so stupid.



-PSYCHO MONKEY!
Psycho Monkey is offline   you may: quote & reply,
Old 01-29-2004, 12:58 AM   #9
Kitty Kitty
Junior Member
 
Kitty Kitty's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: USA
Posts: 355
kotor_tool has its own built in 2da editor. I've never used or seen the stand alone one.

However, if you look at the list of programs page I put together, as an alternate if you can't get the .NET framework updated (which is required since the build of the binary uses some of those library extentions), there's a 2da decompiler or two on the links there.

Download that, and read the readme.. figure out how to go about decompiling any 2da files you need into text. Once you do that, you can put them in the override folder as text (still with the .2da extention though) and edit them with notepad (or whatever else you use for plain text editing).

The big thing to keep in mind if you edit them "freehand" like this is to not mess up the formatting. The actual number of spaces between colums doesn't actually matter, but it's nice to keep them neat. And you cannot separate the fields with tabs, it has to be actual space characters (at least one).

There's a whack of other rules.. like don't delete any rows, use **** for any field you don't have a specific value for.. (which normally means "use default value for this field") etc... But I can get more into that junk as you need to know. Don't want to shove too much on your plate all at once.

-Kitty


Kitty Kitty is offline   you may: quote & reply,
Old 01-29-2004, 01:18 AM   #10
Stator
Rookie
 
Stator's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 81
I am being a bit lazy at the moment but there is a .zip file on this forum that contains all of the .2da files. They are already decompiled. I will do a search as soon as I stop being lazy. It is on this forum though.

Stator
Stator is offline   you may: quote & reply,
Old 01-29-2004, 03:04 AM   #11
Psycho Monkey
Rookie
 
Psycho Monkey's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: California.. uh, I mean just outside the outer rim.
Posts: 14
Wink I love you Kitty

I'll try the decompiler, even though it sounds like the hard way, it may be the only way I'll be able to do it. You allways seem to have the answers Kitty Kitty, thank you yet again.



-PSYCHO MONKEY!
Psycho Monkey is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Knights of the Old Republic > Editing / Modding > Holowan Laboratories > were can I get Rules for the 2da editor?

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 03:31 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.