lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Lots of SP mapping questions
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 06-26-2004, 10:56 AM   #1
BLT
Lurker
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 2
Question Lots of SP mapping questions

Hi!
Okay so, youve probably never heard of me before. Ive been mapping for a while now under the name of Fireglow, horrible maps ive put out. This time im going for and SP map, but im having lots of problems. And i havent even finished the first room yet
1:How do i spawn player character with no weapons
2:How, during a cinematic, do i make my character/npcs move/do actions
3:How, during a cinematic, would i create a disaster such as a pipe exploding, falling, and breaking a hole in a wall.
4:How do i spawn an NPC with just 1 specific weapon, such as a stun baton.
4.5uring my cinematic, im having trouble pointing my camera. I was told to point a ref_tag set up as a camera to an info_null, but that doesnt work. I did the scripting i was told to do following simon "kengo" williams tutorial.
5: How do i create weapons racks with weapons/ammo/health/shields, etc
6: Is there ANY good SP mapping tutorials so when i have big strings of questions like this again, i dont need to bother you people

Any help would be appreciated, id like to get them all answered soon though so i can continue my map in an orderly fashion. Please dont tell me to go searching for a tutorial on that stuff either, ive been doing searches, skimming forums, sending emails, etc for days and havent gotten any answers thus far. And dont refer me to rich deisal Thanks!


Just another mapping freak.
BLT is offline   you may: quote & reply,
Old 06-26-2004, 11:08 AM   #2
Jedi_Vogel
Forumite
 
Jedi_Vogel's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Leeds, UK
Posts: 663
NPC weapon thing should just be under the NPC Entity Window...I think. Read the entity descriptions.

I'm only just learning cinematics so can't help you out much more than that.


Jedi_Vogel (aka {KoH}Zandir{JK})
Website: www.resource-centre.net
Do or Do Not. There is no Try.
Jedi_Vogel is offline   you may: quote & reply,
Old 06-26-2004, 11:15 AM   #3
Ice Dyn4stY™
Rookie
 
Ice Dyn4stY™'s Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Switzerland
Posts: 99
If you speak german, look here - www.darth-arth.de There are a lot of good Tuts, like camera, which you search...I hope I understood your question correct...^^


#JK3Maps:

Castle of Sith (v. 1.1) 100% / Download
Castle of Darkness (v. 1.0) 7% / Screens

©2004 by Ice Dyn4stY™
Ice Dyn4stY™ is offline   you may: quote & reply,
Old 06-26-2004, 11:52 AM   #4
Shadow_stone
Rookie
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 72
any english oines :/?
Shadow_stone is offline   you may: quote & reply,
Old 06-26-2004, 10:21 PM   #5
shukrallah
White Dragon
 
shukrallah's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 3,250
Wow, some of your questions are too complicated to answere right now (i dont have much time)

I plan on making a scripting tutorial, that covers.. well.. everything.

Quote:
4.5uring my cinematic, im having trouble pointing my camera. I was told to point a ref_tag set up as a camera to an info_null, but that doesnt work. I did the scripting i was told to do following simon "kengo" williams tutorial.
Redo the tutorial, its the best tutorial for beginners. I screwed that up my first time, just redo it, even if you get it right, redo it again untill you have memorized it.



Quote:
5: How do i create weapons racks with weapons/ammo/health/shields, etc

Ok, right click somewhere in radiant, then click 'misc' and find on the list model_ammo_rack, click that look at the different options. There are some nice things under the misc section of the menu.

Ill start on a tutorial tomorrow.
shukrallah is offline   you may: quote & reply,
Old 06-27-2004, 07:22 AM   #6
Codja X
Junior Member
 
Codja X's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: South Wales, UK
Posts: 445
4:How do i spawn an NPC with just 1 specific weapon, such as a stun baton.

Without using scripting, you can find the npc files in your JKA directory e.g. stormtrooper.npc

If you want a stormtrooper with a stunbaton, copy the stormtrooper.npc and rename it to stormbaton.npc. Open this file up and where it says something like "wp_blaster", change it to "wp_baton". Save this file.

Now, in Radiant, to get this npc into the game, use an NPC_misc or NPC_spawner entity and you add the type of npc as a key - in this case the value would be "stormbaton".

You would have to do a little research to get this absolutely correct, but this info should point you in the right direction.

I'd learn to script though - you can just give as many npcs you want the same targetname and have a script change their weapons - much simpler when you know how to script.

Bah! Now i'm an Ewok!

Last edited by Codja X; 06-27-2004 at 10:54 AM.
Codja X is offline   you may: quote & reply,
Old 06-27-2004, 11:58 AM   #7
BLT
Lurker
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 2
Thanks for your help so far.
I dont speak german, but, thanks for the link anyways, i might try to get it translated or something.
And, is there any other way to get weapon racks? i cant find the misc_model_ammo_rack or whatever, its not a choice. I might try reinstalling radiant or something to see if that works.
I relooked thru kengos tutorial and still cant figure out what i did wrong. I'll keep looking
Any more help would be appreciated!


Just another mapping freak.
BLT is offline   you may: quote & reply,
Old 06-27-2004, 07:25 PM   #8
shukrallah
White Dragon
 
shukrallah's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 3,250
Make sure your in Single Player mapping mode, and not Multiplayer Mapping mode. Theres a big difference in the options. Go to File -> Project Settings -> Mapping Mode. If its multiplayer, change it to single player, then restart radiant for the changes to take place.

Quote:
I relooked thru kengos tutorial and still cant figure out what i did wrong. I'll keep looking
You might need to just restart it. Hmmm... Explain what happens. Copy your script here too... it could just be a spelling mistake.

If you did his tutorial exactly, your camera script should look like this:

Code:
//(BHVD)
camera ( /*@CAMERA_COMMANDS*/ ENABLE );
camera ( /*@CAMERA_COMMANDS*/ MOVE, $tag( "cam1", ORIGIN)$, 0 );
camera ( /*@CAMERA_COMMANDS*/ PAN, $tag( "cam1", ANGLES)$, < 0.000 0.000 0.000 >, 0 );
shukrallah is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > JediKnight Series > Editing Central > JA Mapping > Lots of SP mapping questions

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 12:26 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.