lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Radiant Editor Resources and Links
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 04-02-2002, 04:39 AM   #41
Teranite
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 1
You should wait for the official sdk because the Raven guys seem to have quite changed the BSP format. No, this is not one of those "don't do that it'll get you killed"-threads, I'll just explain:
The first four bytes of a BSP file are the so called magic code, the fifth is the version number. (Just open the map with a Hex editor)

For a normal Q3 map this looks like:
49 42 53 50 46 | IBSP Bsp version 46
But for JO:
52 42 53 50 01 | RBSP Bsp version 1

So I think something totally new has been introduced to the BSP format, otherwise changing the magic code sucks
I chose to post it in here for all those unsuccesful mappers out there.
Teranite is offline   you may: quote & reply,
Old 04-03-2002, 05:04 AM   #42
Jafo
 
Jafo's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Appleton, WI
Posts: 79
TramDesign as listed under RTCW resources is now open for JKII Editing, mapping and the rest. We have 700 memebers in our forums and look forward to more. Although we are hosted by Planetwolfenstein, we are not a RTCW only resource but dev in all areas of game development. Our forums are not open to anon users so registration is a must, only one banner that you never have to see if you cut right to our forums.
Thanks

TramDesign
Jafo is offline   you may: quote & reply,
Old 04-03-2002, 10:34 PM   #43
Singularity
 
Join Date: Jan 2002
Location: Canada
Posts: 24
To the guy who said gmax is useless - I've poked around the pk3's, and saw many md3 files...what would be wrong with building your model in gmax and then converting it to md3 format?
Singularity is offline   you may: quote & reply,
Old 04-04-2002, 04:48 AM   #44
Dax
 
Join Date: Apr 2002
Location: somewhere in hell
Posts: 8
i'm a tottal newbie, so excuse me for the qustion ^_^

does the Quake 3 map editor (Radiant), work for Jedi Outcast? I'd really love to make maps for it. Also, is it possable to use Gmax with JO?


So be it, Jedi.
Dax is offline   you may: quote & reply,
Old 04-04-2002, 07:17 PM   #45
Jedi-Kemp
 
Join Date: Apr 2002
Location: England
Posts: 6
no not untill redaint release it.

They said it should be soon.

Jedi-Kemp is offline   you may: quote & reply,
Old 04-04-2002, 07:29 PM   #46
Jedi-Kemp
 
Join Date: Apr 2002
Location: England
Posts: 6
Q: Hi i was woundering if JediKnight2-JediOutcast was going to be supported by Radiant as it is using the Q3 Engine Hope this can be answered soon as I am itching to make maps for JK2 thanks.

A:Nothing official at this time. It is very likely that we are going to
support JKII mapping to some extent though.

regards

TTimo

There you have it should be soon I hope
Jedi-Kemp is offline   you may: quote & reply,
Old 04-04-2002, 10:26 PM   #47
jbizkitz
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 9
I have read the tut and I made the skin ok and my skin shows up in the setup section...but when try to host a server it doesnt show up. I have 2 other skins that work. Please help.
jbizkitz is offline   you may: quote & reply,
Old 04-07-2002, 12:18 PM   #48
INFERNOJHC
Guest
 
Posts: n/a
bsp to map?

Is there a tool to convert a .bsp to a .map-file?
  you may: quote & reply,
Old 04-08-2002, 07:43 AM   #49
B0rG
 
Join Date: Apr 2002
Location: Melbourne Australia
Posts: 49
A really good way to find solutions to problems you may (and will encounter with Radiant is to hit the level editing forums at www.quake3world.com and use the search function. Saved my butt several times.
B0rG is offline   you may: quote & reply,
Old 04-08-2002, 07:46 AM   #50
B0rG
 
Join Date: Apr 2002
Location: Melbourne Australia
Posts: 49
BSP to Map

INFERNOJHC, yes there is - you'll find a link if you do a search at quake3world.com in the level editing forums as I just mentioned. However, curved brushes do not convert properly and I'm fairly certain you lose all existing texturing as well.
B0rG is offline   you may: quote & reply,
Old 04-10-2002, 02:26 PM   #51
lightside
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 9
Exclamation About lighting...

For those of you who dislike the lighting system in Q3, all you have to do is tweak your lighting. The lighting in the game is naturally bright, so much as to make it look realistic. It also provides eye-candy in some instances.


7y13r vvuZ |-|3r3....

5c4rR3y!111!!!!!!1!1!11!!1
lightside is offline   you may: quote & reply,
Old 04-11-2002, 09:38 PM   #52
Niten Ryu
 
Niten Ryu's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Dereth
Posts: 14
tag for later


Niten Ryu
Level 72 UA, Winter's Ebb, Asheron's Call
Niten Ryu is offline   you may: quote & reply,
Old 04-14-2002, 12:23 AM   #53
[PMV] Joker
 
[PMV] Joker's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 29
Ok, sorry if this is just really idiotic...but how are people making levels for JK2? I know you need Radiant, but has there been a build or a patch released for JK2, and if so where is it? Everything talked about in these forums or on other websites give very vague descriptions at best, and I'd like a concrete answer. I've never used radiant before since I never bought Quake III, but is there a setting somewhere in there to specify a new, unsupported game and add in it's pk3 file? Somebody help me out here.

- [PMV] Joker
[PMV] Joker is offline   you may: quote & reply,
Old 04-14-2002, 03:13 PM   #54
Saladin
 
Join Date: Jun 2001
Location: Castle Damascus
Posts: 8
Right, if I am going to be making Jedi Knight II maps should I install Radient into my Jedi Knight folder, rather than simlpy be using it from my RTCW folder?
Saladin is offline   you may: quote & reply,
Old 04-19-2002, 03:09 AM   #55
lightside
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 9
Post Getting it straight...

Here's a concrete answer, and a solution. NO, there is no editor that is a for sure editor for JO. You CAN use QRadiant and GTK Radiant in preparation for the SDK (Software Development Kit) to port your levels to it. You can also use UGG's JOMap utility (See JK2.net's home page, at top.) to port your Q3 bsp files over to JO's code. It's still kinda buggy, but works nicely. Just for kicks, tests, and some sabering, you can use JOMap, but I recommend waiting for the tools from Raven (If they ever release 'em...) for your more 'flashy' levels.
lightside is offline   you may: quote & reply,
Old 04-21-2002, 02:04 PM   #56
Tigris
 
Tigris's Avatar
 
Join Date: Nov 2000
Location: Here
Posts: 392
Just want to shortly give you a positiv reply on this topic: I started mapping after seeing JK2 and reading this tutorial.
I hadn't mapped since early unreal days and even there my experience was very limited. With the help of Bubbas Tutorials and GTKRadiant I have mapped now for the past 2 weeks and I think my results are ok.
So if I can do it almost everyone can do as good. I don't know everything but I think I know enough to build the images I have in mind.

Just wanted to let you know

Tigris
Tigris is offline   you may: quote & reply,
Old 04-23-2002, 03:23 PM   #57
Darth Draugmahl
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 85
The best link I've found so far is

http://www.planetwolfenstein.com/surface/

Everything is pretty concise and the author makes it all pretty easy to understand.
Darth Draugmahl is offline   you may: quote & reply,
Old 04-25-2002, 04:29 AM   #58
dnalor
 
Join Date: May 2001
Location: Hun
Posts: 57
Hi Force users,

Does anybody know from what site I can dowload document of JKIIRadiant. I haven't used it before. I would be happy with any help.
dnalor is offline   you may: quote & reply,
Old 04-25-2002, 05:45 AM   #59
Chewie Bakker
 
Chewie Bakker's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Melbourne, Australia
Posts: 373
Yeah, I'm new at this too. I downloaded the Toolkit a couple of days ago and used one of the tutorials to build 2 rooms, but I don't think I've done it correctly and the BSP part kills me with Windows popping up about 20 errors on me.

Learning the basics is a definite must.



"Chewie" Bakker
Chewie Bakker is offline   you may: quote & reply,
Old 04-25-2002, 07:00 PM   #60
VE_Corran
 
VE_Corran's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 23
How can I compile JKRadiant maps so I can run them in JK2?

I really can't work it out.

Please help.


CWO Corran
Vast Empire
www.vastempire.com
VE_Corran is offline   you may: quote & reply,
Old 04-30-2002, 03:54 AM   #61
lukslo
 
Join Date: Apr 2002
Location: Vrtejba
Posts: 7
Where can I find GTKRADIANT
I check all links in this topic but it doesnt work I gave a 404 error file not found
lukslo is offline   you may: quote & reply,
Old 04-30-2002, 04:03 AM   #62
Jafo
 
Jafo's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Appleton, WI
Posts: 79
http://qeradiant.com
Jafo is offline   you may: quote & reply,
Old 04-30-2002, 07:26 AM   #63
lukslo
 
Join Date: Apr 2002
Location: Vrtejba
Posts: 7
thanks
lukslo is offline   you may: quote & reply,
Old 05-23-2002, 03:30 PM   #64
Woodster2003
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 88
IM really new, but what is this GtKRadiant thing? I thought JK2Radiant was released? Why cant we use that? IM confused!
Woodster2003 is offline   you may: quote & reply,
Old 05-27-2002, 11:26 PM   #65
SAMURAI CLeaTUS
 
Join Date: May 2002
Posts: 2
Question sabers

hey there, i realize that this might be a bit off topic, but does anyone know of a place where i can learn to mod sabers? specifically the blade, i'm trying to figure out what tools i'll need and where i can learn to use them. also if anyone knows of any good places to begin learning how to mod jk2 stuff i'd really like to know. i've seen some places but it's all overwhelming, i'm looking for something that'll walk me through it like the stupid newby i am. i really appreciate all of ya'lls help.
SAMURAI CLeaTUS is offline   you may: quote & reply,
Old 05-28-2002, 07:27 AM   #66
Voyager209
 
Voyager209's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 1
How do I edit pk3 files? What utility do I use?


"Starved myself to look pretty, I did" -Yoda(TimeMagazine)
Voyager209 is offline   you may: quote & reply,
Old 06-16-2002, 11:16 AM   #67
Divine shadow
 
Divine shadow's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Look into the mirror.
Posts: 48
Post WOW

Wow that you very much this has helped me alot. Since I am a newbi when it comes to to mapping this is going to help me alot.
Divine shadow is offline   you may: quote & reply,
Old 08-05-2002, 02:57 AM   #68
ZBomber
Octavarium
 
ZBomber's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Massachusetts, USA
Posts: 10,916
Forum Veteran 
Thumbs up

Thanks for putting this up!


Last.FM - Ow, give up the funk
Let the truth of love be lighted
Let the love of truth shine clear
Sensibility
Armed with sense and liberty
With the heart and mind united
In a single perfect sphere
ZBomber is offline   you may: quote & reply,
Old 08-18-2002, 08:59 AM   #69
Erliko
 
Erliko's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Netherlands
Posts: 50
I just want a simple pk3 creator/editor but i cant find it!
I lost mine when a virus ate my HD but now i cant find ant no more! Can someone gimme url where to download one?
Erliko is offline   you may: quote & reply,
Old 08-27-2002, 05:06 PM   #70
Azymn
 
Azymn's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: ~(40.14, -111.40)
Posts: 544
pk3 editing

*.pk3 files are just *.zip files renamed, so if you grab any zip program and rename your *.pk3 file to *.zip you can open them, or better yet, tell your zip program that it can open all *.pk3 files.

Does that answer your question?
Azymn is offline   you may: quote & reply,
Old 11-13-2002, 11:19 AM   #71
Drepanon
 
Drepanon's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: NJ
Posts: 31
pakscape is a great and fast way to View / Edit / Save pk3 files

http://dl.fileplanet.com/dl/dl.asp?m...kscape-011.zip
Drepanon is offline   you may: quote & reply,
Old 03-01-2003, 05:50 PM   #72
[MA]JediChewie
 
[MA]JediChewie's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: SoCal
Posts: 30
Re: Getting it straight...

Quote:
Originally posted by lightside
Here's a concrete answer, and a solution. NO, there is no editor that is a for sure editor for JO. You CAN use QRadiant and GTK Radiant in preparation for the SDK (Software Development Kit) to port your levels to it. You can also use UGG's JOMap utility (See JK2.net's home page, at top.) to port your Q3 bsp files over to JO's code. It's still kinda buggy, but works nicely. Just for kicks, tests, and some sabering, you can use JOMap, but I recommend waiting for the tools from Raven (If they ever release 'em...) for your more 'flashy' levels.
can i do this even if i dont have q3?


Give the wookiee a cookiee
[MA]JediChewie is offline   you may: quote & reply,
Old 04-10-2003, 07:11 AM   #73
Charmin Deluxe
 
Charmin Deluxe's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: Germany
Posts: 64
www.charmindeluxe.de.vu


Cha Cha Cha Cha Charmiiin !!!!



oliver@mijun.de
ICQ
Charmin Deluxe is offline   you may: quote & reply,
Old 04-11-2003, 03:10 AM   #74
dnalor
 
Join Date: May 2001
Location: Hun
Posts: 57
Thank you for giving me a share in your great hompage.
dnalor is offline   you may: quote & reply,
Old 07-31-2004, 01:02 AM   #75
freelancer 7
Lurker
 
freelancer 7's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Jedi Temple; Coruscant
Posts: 4
Where should I go to get a tutorial for level making, custom skins, and mods? Also, what tools do I need, and can I download them off the internet without spending money?

Thanks!


-----Jacob
freelancer 7 is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > JediKnight Series > Editing Central > General Editing > Radiant Editor Resources and Links

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 06:16 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.