lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Does Siege Break Map Cycle Configs?
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 01-18-2005, 12:16 AM   #1
razorace
Impressive, Terran!
 
razorace's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 9,172
Does Siege Break Map Cycle Configs?

I'm having a problem with my server where the map cycle is getting bumped and I think it might be the siege gametype. Any suggestions?

seta sv_hostname " ^1OJP Basic Razor Ace Test Server"
seta g_motd "^1Active Coding/Debugging Server. Subject to sudden crashes/resets/shutdowns."
seta sv_allowDownload "0"
set bot_minplayers 9
seta sv_master2 "master.gamespy.com:27900"

//game limits
seta timelimit "40"
seta fraglimit "35"
seta duel_fraglimit "10"

set g_autoMapCycle 0
set g_AllowMapVote 1

//map cycle stuff
set m1 "set g_gametype 7; map mp/siege_korriban; set nextmap vstr m2"
set m2 "set g_gametype 8; map mp/ctf1; set nextmap vstr m3"
set m3 "set g_gametype 8; map mp/ctf2; set nextmap vstr m4"
set m4 "set g_gametype 4; map mp/duel3; set nextmap vstr m5"
set m5 "set g_gametype 4; map mp/duel6; set nextmap vstr m6"
set m6 "set g_gametype 4; map mp/duel8; set nextmap vstr m7"
set m7 "set g_gametype 0; map mp/ffa5; set nextmap vstr m1"

vstr m1


---Jedi Guardian of the Newbie Questions
---Masters of the Force Team Leader / Creator
---Open Jedi Project Lead Moderator / Co-Founder
razorace is offline   you may: quote & reply,
Old 01-18-2005, 09:43 AM   #2
Kramerika
 
Kramerika's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: PA, US of A
Posts: 73
In my experience, bots do not work correctly with siege. Because of that, a siege map will never rotate until real players join and play the map. The server will sit perpetually empty on the same map until then. Incidentally, allowing map votes will also break a custom map rotation. Just a few weaknesses of this game server.


Kramerika
-------------------------------
The Outlaws of Sherwood Forest
-------------------------------
A community, not a clan!
Kramerika is offline   you may: quote & reply,
Old 01-18-2005, 11:05 AM   #3
razorace
Impressive, Terran!
 
razorace's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 9,172
My TABBots can play siege and make the maps cycle.

In addition, I've also set it up so that map voting can be specifically disabled, which I have done.

As for the problem, it looks like I was able to fix it by turning off g_autoMapCycle.


---Jedi Guardian of the Newbie Questions
---Masters of the Force Team Leader / Creator
---Open Jedi Project Lead Moderator / Co-Founder
razorace is offline   you may: quote & reply,
Old 01-18-2005, 11:44 PM   #4
Amidala from Chop Shop
Politically-correct jerk
 
Join Date: Mar 2003
Location: In exile
Posts: 1,433
A change in g_gametype does not take effect until the next map. So you have to specify the gametype in the preceeding line.

For example, if I wanted a rotation where the first map was FFA, the second TFFA, and the third CTF, then repeat, it would be as follows:

seta g_automapcycle "0"
seta g_gametype "0" //sets the gametype for the first map


set m1 "map mp/ffa3;set g_gametype "6";set nextmap vstr m2"
set m2 "map mp/ffa5;set g_gametype "8";set nextmap vstr m3"
set m3 "map mp/ctf4;set g_gametype "0";set nextmap vstr m1"

vstr m1
//
//
//


Also, the restart of the map to switch teams is considered a map restart (like rounds on a Duel server) so it is tricky to make a change in gametype in a rotation with with the Duel, Power Duel, or Siege gametypes. Same thing happens if g_dowarmup is "1" and is working on the mod (it doesn't in basejka). Warmup has to be disabled in the line preceeding the line with a change in gametype.

Amidala from Chop Shop is offline   you may: quote & reply,
Old 01-19-2005, 05:45 AM   #5
razorace
Impressive, Terran!
 
razorace's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 9,172
Well, things appear to be working fine for me with my current set up as long as I disable the auto-map cycling.


---Jedi Guardian of the Newbie Questions
---Masters of the Force Team Leader / Creator
---Open Jedi Project Lead Moderator / Co-Founder
razorace is offline   you may: quote & reply,
Old 01-20-2005, 08:35 AM   #6
Kramerika
 
Kramerika's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: PA, US of A
Posts: 73
Where did you get bots that play siege correctly including joining the game and playing before real players enter so that the map rotation does not stall out? How do you have it set up that map voting won't break the custom rotation? I'm interested in both if they work.

In terms of the gametype being set before or after the map changes, as long as you put all of your settings BEFORE the map command, they will take effect prior to the map change and will be applied to that map. So what razorace has does work fine because it sets the gametype going into the map change, not after.


Kramerika
-------------------------------
The Outlaws of Sherwood Forest
-------------------------------
A community, not a clan!
Kramerika is offline   you may: quote & reply,
Old 01-20-2005, 09:35 AM   #7
razorace
Impressive, Terran!
 
razorace's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 9,172
It's OJP, my open source mod. It has bots that can properly play Siege and has the ability to lock out map/gametype votes without totally disabling voting (for kicking, next map, etc).

You're welcome to try it if you want.


---Jedi Guardian of the Newbie Questions
---Masters of the Force Team Leader / Creator
---Open Jedi Project Lead Moderator / Co-Founder
razorace is offline   you may: quote & reply,
Old 01-21-2005, 08:04 AM   #8
Kramerika
 
Kramerika's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: PA, US of A
Posts: 73
I suppose there is no way to run that in tandem with a mod like JA Reloaded? If there is, I would be interested.


Kramerika
-------------------------------
The Outlaws of Sherwood Forest
-------------------------------
A community, not a clan!
Kramerika is offline   you may: quote & reply,
Old 01-21-2005, 11:38 AM   #9
razorace
Impressive, Terran!
 
razorace's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 9,172
why would you want to?


---Jedi Guardian of the Newbie Questions
---Masters of the Force Team Leader / Creator
---Open Jedi Project Lead Moderator / Co-Founder
razorace is offline   you may: quote & reply,
Old 01-22-2005, 08:55 AM   #10
Kramerika
 
Kramerika's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: PA, US of A
Posts: 73
Because JA Reloaded gives us everything that we need to admin the server without a bunch of extra fluff to bloat it, bog down performance, and decrease stability. Thanks anyway.


Kramerika
-------------------------------
The Outlaws of Sherwood Forest
-------------------------------
A community, not a clan!
Kramerika is offline   you may: quote & reply,
Old 01-22-2005, 09:44 AM   #11
razorace
Impressive, Terran!
 
razorace's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 9,172
Warn, Boot, Ban. It's in basejka.

OJP does have some additional admin features, like an fair and automatic team balancer. And an system for auto kicking TKs.


---Jedi Guardian of the Newbie Questions
---Masters of the Force Team Leader / Creator
---Open Jedi Project Lead Moderator / Co-Founder
razorace is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > JediKnight Series > Help Center > Dedicated Server > Does Siege Break Map Cycle Configs?

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:13 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.