lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: BumpMapping tutorial?
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 09-08-2005, 05:05 PM   #1
oldflash
Veteran
 
oldflash's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 904
Current Game: SWtOR
Forum Veteran Veteran Modder Helpful! 
BumpMapping tutorial?

Is there any way to edit bumpmap files and make-it good for work?

Thanks
oldflash is offline   you may: quote & reply,
Old 09-08-2005, 09:36 PM   #2
svösh
 
svösh's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Montreal, Canada
Posts: 733
Veteran Modder Helpful! Contest winner - Modding 
No unfortunately this is something I have tried a number of times on various mods and even on custom made models assigned bump maps in the proper mapping slot but it never showed in game . Not having the devs help with this one it’s just a guessing game, however if you know of anyway take a stab at it maybe you will figure it out

My best guess is it’s dot3 and with the help of a .DDS photoshop plug in from Navida you may be able to replicate the other few bump textures in game, the channels look very odd to me when I was inspecting them closely.

I believe the .DDs filter can be used to output a bumpmap of your texture

The plug in + info is here , good luck

http://developer.nvidia.com/object/p...s_plugins.html

svösh


pixel, poly builder
svösh's kotor mods
svösh is offline   you may: quote & reply,
Old 09-09-2005, 02:31 AM   #3
T7nowhere
Did you reset?
 
T7nowhere's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Vancouver, BC
Posts: 2,972
Veteran Modder Forum Veteran Helpful! Notable contributor 
With the advice of svösh, I made an attempt to get a working Bumpmap for a hilt I modeled for an update to my Revan's mask plus mod, unfortunately I haven't been able to get it to work in game. As far as we both can tell I made mine the same as the game bumpmaps, but I keep getting an error "invalid Bumpmap <texturename."

From looking at the games bumpmaps in KT I think were missing some vital texture information that makes it work. KT only shows some garbage in the txi info box.
T7nowhere is offline   you may: quote & reply,
Old 09-09-2005, 02:47 AM   #4
oldflash
Veteran
 
oldflash's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 904
Current Game: SWtOR
Forum Veteran Veteran Modder Helpful! 
I belive to be a problem in exporting and decoding that files because I extract bump files in override dir. without modifying and it wasn't work.
oldflash is offline   you may: quote & reply,
Old 09-09-2005, 03:25 PM   #5
oldflash
Veteran
 
oldflash's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 904
Current Game: SWtOR
Forum Veteran Veteran Modder Helpful! 
Have anyone look at the file size?

For normal texture files: on export tga and tpc are different size
ok until now
BUT
for bump textures: tga and tpc are same size
more then that!
I load in photo editor tga bump texture and save-it (no modif, only save)
The saved tga is smaller than original
on difference examimation I find this
http://img182.imageshack.us/my.php?i...board022jy.jpg
http://img182.imageshack.us/my.php?i...board033bu.jpg

I don't want to be annoying but this is fun
better than a sidequest
oldflash is offline   you may: quote & reply,
Old 09-11-2005, 04:47 AM   #6
T7nowhere
Did you reset?
 
T7nowhere's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Vancouver, BC
Posts: 2,972
Veteran Modder Forum Veteran Helpful! Notable contributor 
Is that an unmodified tga or tpc?
T7nowhere is offline   you may: quote & reply,
Old 09-11-2005, 05:04 AM   #7
oldflash
Veteran
 
oldflash's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 904
Current Game: SWtOR
Forum Veteran Veteran Modder Helpful! 
Quote:
Originally Posted by T7nowhere
Is that an unmodified tga or tpc?
tga (I don't know how to open tpc files)
On export tga have same size with exported tpc (diferent content)
Strange is how it "lose" almost 1/3 from content on save (again, no modification made)
searchin on net ol I have foud (good to know) is this http://ccg.dladventures.com/index.ph...&printable=yes
In that way I learn how to make procedural textures and what need to put in .txi files to set bumpmap.
All I need is how to make a bump textures and what type of files need to be because tga and tpc files won't work
oldflash is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Knights of the Old Republic > Editing / Modding > Holowan Laboratories > BumpMapping tutorial?

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 07:15 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.