lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Exception Error
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 03-23-2006, 10:50 PM   #1
Grimscythe
Rookie
 
Join Date: Dec 2005
Location: US
Posts: 25
Exception Error

While playing the Imperial campaign, on the mission where you have the ground battle on Jabiim, I always get an exception error a few minutes into the battle. I'm using the Total Realism mod.
If anyone can help me, I'd appreciate it.

Quote:
Exception in thread 2FF4 - Main Thread
Exception code EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION
The thread tried to read from or write to a virtual address for which it does not have the appropriate access.
Attempt to read from address 11B5B6E8

Exception occurred at 005F7D22 - Unknown code pointer

Stack walk:
149294E0 : Unknown
0058F960 : Unknown
CCCCC300 : Unknown
00000000 : Unknown

Register dump:
Eip:005F7D22 Esp:0022FBDC Ebp:0B27B044
Eax:00000041 Ebx:0B27B048 Ecx:11B5B6DC
Edx:078056F8 Esi:0C285008 Edi:0AFD3C98
EFlags:00010283
CS:001b SS:0023 DS:0023 ES:0023 FS:003b GS:0000

Bytes at CS:EIP (005F7D22): 8B 49 0C 8B D1 23 D0 3B D1 75 0D 8B 44 24 08 C7 00 01 00 00 00 B0 01 C3 32 C0 C3 CC CC CC 83 EC 0C 56 8B F1 8B 46 34 57 8B 7C 24 18 3B C7 0F 84 AE 02 00 00 55 8B 6C 24 20 85 ED 50 8B CD 75 05
And then it gave a LONG stack dump.
Grimscythe is offline   you may: quote & reply,
Old 03-24-2006, 03:01 AM   #2
Orao
Junior Member
 
Orao's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 266
Hi,

I'm a co-moder of Total realism mod. Can you tell us what units you have brought or have on Jabiim ? Also can you tell us if you use any other mod beside ours in same time ?

Thank you.



EaW: Total Realism
mod....
TR mod team status: TR Advisor, programmer, map maker, Multimedia developer
Orao is offline   you may: quote & reply,
Old 03-24-2006, 06:20 AM   #3
Grimscythe
Rookie
 
Join Date: Dec 2005
Location: US
Posts: 25
I had several AT-AT's, one battalion of Storm Troopers, Veers(AT-AT), and Vader.

I did notice that it seems to happen when I scroll to the upper right of the map.

I don't use any other mod at the same time.
Grimscythe is offline   you may: quote & reply,
Old 03-24-2006, 07:16 AM   #4
Athanasios
Forumite
 
Athanasios's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Thessaloniki, Greece
Posts: 561
Grimscythe, i had the same problem but in Rebel Campaign and has nothing to do with EaW:TR. My problem appeared when trying to conquer Fresia; i loaded normally, made some actions, and suddenly got an exception error. The same happened for Mon Calamari (i think).

So, what i would suggest is save the game several times in progress while conquering the planet (then you can delete the saves). This should do.

The coming version of EaW:TR (v2.0) will be fully compatible with patch 1.03 and luckily we won't meet such exceptions again.
Athanasios is offline   you may: quote & reply,
Old 03-24-2006, 07:27 AM   #5
K1ller
Rookie
 
K1ller's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Czech Republic
Posts: 35
This a well known error in the game. It has nothing to do with MODs. Some people can not even play the game because of this error, some can not load savegames. There are many people fed up because the latest patch has not solved this. So it does not matter if you have patch 1.03 or a MOD compatible with 1.03.
K1ller is offline   you may: quote & reply,
Old 03-24-2006, 03:06 PM   #6
magnus57
Rookie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 10
I had those errors with the realism mod...the tactical cameras file was responsible..I got rid of the file, and no more errors
magnus57 is offline   you may: quote & reply,
Old 03-24-2006, 03:14 PM   #7
magna mandaloe
Rookie
 
magna mandaloe's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 168
What happens if u delete the Tactical Cameras?





*Changed cause I did'nt like old much*
magna mandaloe is offline   you may: quote & reply,
Old 03-24-2006, 03:24 PM   #8
Athanasios
Forumite
 
Athanasios's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Thessaloniki, Greece
Posts: 561
Tacticalcamera.xml might emphasize this bug but it's not the reason for it; it's a game bug we can do nothing with it.

Now, the tacticalcameras.xml (especially in the coming EaW:TR v2.0 version) has significally increased both zoom in and out rates, among with fade out object being greatly enhanced as well (meaning that you can keep track of your units/buildings even if you zoom out a lot). Now, add to all these that the pitch value (originally from Slocket) can set to such an angle that you can see the horizon, and the the CPU and graphic card can go mad (if they are old models) and finally crash the game.
Athanasios is offline   you may: quote & reply,
Old 03-25-2006, 12:47 AM   #9
Grimscythe
Rookie
 
Join Date: Dec 2005
Location: US
Posts: 25
Ahh, well thanks for the advice.
I guess I'll just go through several saves before I get through it.
Grimscythe is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Empire At War > EaW General Discussion > Modding forum > Exception Error

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 12:38 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.