lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Mega Error
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 08-04-2006, 08:14 PM   #1
Fate's Decision
Rookie
 
Fate's Decision's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: The Fray
Posts: 200
Mega Error

So I finally download the tools and find out how they work... and it screws up big time. After munging my map it says "All done, go run SBFII!" so that's what I do. Here I am excited about these tools waiting for the startup screen, and after all the bars on "loading" are filled out so I can skip throught the ads and onto the game... it backfires. It quits. I try over and over and over and the same thing happens. I can't even play SBFII at all much less mod anything on it! Somebody please help.


Fate's Decision is offline   you may: quote & reply,
Old 08-04-2006, 08:17 PM   #2
Fate's Decision
Rookie
 
Fate's Decision's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: The Fray
Posts: 200
I suppose this could also be put in the Bugs section..


Fate's Decision is offline   you may: quote & reply,
Old 08-04-2006, 08:19 PM   #3
AceMastermind
Rookie
 
AceMastermind's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 60
Did you install the version 1.1 patch from LucasArts?
AceMastermind is offline   you may: quote & reply,
Old 08-04-2006, 08:33 PM   #4
Fate's Decision
Rookie
 
Fate's Decision's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: The Fray
Posts: 200
If it was that patch that contained "XL" mode yes.


Fate's Decision is offline   you may: quote & reply,
Old 08-04-2006, 08:33 PM   #5
aadd111
Rookie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 25
delete the folder u creat in aadon, if u creat a map named ABC, then go in to aadon and delete ABC folder, your battlefront should run again.
aadd111 is offline   you may: quote & reply,
Old 08-04-2006, 08:36 PM   #6
AceMastermind
Rookie
 
AceMastermind's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 60
What location are your BF2 modtools installed to?
AceMastermind is offline   you may: quote & reply,
Old 08-04-2006, 09:04 PM   #7
Fate's Decision
Rookie
 
Fate's Decision's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: The Fray
Posts: 200
C:\Documents and Settings\My Documents\SBFII Mods\SWBF Modding Tools\data\_BUILD is the location of my stuff.


Fate's Decision is offline   you may: quote & reply,
Old 08-04-2006, 09:22 PM   #8
Fate's Decision
Rookie
 
Fate's Decision's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: The Fray
Posts: 200
I deleted the addon and SBFII can run again, and I found out that I don't have version 1.1. Is it required to run the modding tools?


Fate's Decision is offline   you may: quote & reply,
Old 08-04-2006, 09:44 PM   #9
AceMastermind
Rookie
 
AceMastermind's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 60
Quote:
Originally Posted by Fate's Decision
I found out that I don't have version 1.1. Is it required to run the modding tools?
Yes, i believe so.
You should download and install it, then maybe reinstall the modtools into the root c: drive.

This is how mine is configured and everything runs fine.
AceMastermind is offline   you may: quote & reply,
Old 08-04-2006, 10:16 PM   #10
Fate's Decision
Rookie
 
Fate's Decision's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: The Fray
Posts: 200
I converted to version 1.1 and it still doesn't work. The thing that's making it function improperly is called addme.script located in C:\Program Files\LucasArts\Star Wars Battlefront II\GameData\addon\POD
When I delete it everything works fine, when I restore it from the recycle bin SBF messes up on the startup screen. Any ideas?


Fate's Decision is offline   you may: quote & reply,
Old 08-04-2006, 10:54 PM   #11
AceMastermind
Rookie
 
AceMastermind's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 60
So the problem is in the munged files created by the modtools then.
Try reinstalling the modtools and create a basic map to test, do not modify anything, just see if the basic map works in-game.

.

Last edited by AceMastermind; 08-04-2006 at 11:19 PM.
AceMastermind is offline   you may: quote & reply,
Old 08-04-2006, 11:09 PM   #12
Fate's Decision
Rookie
 
Fate's Decision's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: The Fray
Posts: 200
Woah, I got it working.
One quick question: where do I load my map from in the zero editor? I've browsed everywhere and it doesn't show up as a compatible file.


Fate's Decision is offline   you may: quote & reply,
Old 08-04-2006, 11:22 PM   #13
AceMastermind
Rookie
 
AceMastermind's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 60
When you open ZeroEditor there is a "Load" button in the upper left corner, click on it and find your .wld file then click on it, by default your .wld file should be visible in the list when you click on "Load".

Last edited by AceMastermind; 08-05-2006 at 06:53 PM.
AceMastermind is offline   you may: quote & reply,
Old 08-04-2006, 11:34 PM   #14
Fate's Decision
Rookie
 
Fate's Decision's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: The Fray
Posts: 200
OK is there a way that I can zoom in to edit stuff? I'm seeing my map from space.


Fate's Decision is offline   you may: quote & reply,
Old 08-04-2006, 11:43 PM   #15
Fate's Decision
Rookie
 
Fate's Decision's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: The Fray
Posts: 200
Ok all I see is white. How do I get stuff to show up?


Fate's Decision is offline   you may: quote & reply,
Old 08-04-2006, 11:53 PM   #16
Fate's Decision
Rookie
 
Fate's Decision's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: The Fray
Posts: 200
Is there a tutorial on the zero editor that I can read?


Fate's Decision is offline   you may: quote & reply,
Old 08-05-2006, 10:24 AM   #17
AceMastermind
Rookie
 
AceMastermind's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 60
ZeroEditor controls:

This is in the Zeroedit documentation.
Keyboard shortcuts.
You should read and reread the documentation that came with the modtools, especially the "Getting Started" doc.

A,W,S, and D keys: These keys can make you go straight forward, straight backward, and side to side, kind of like in the game.

8,4,2, and 6 keys on the numeric keypad: These keys make you slide forward, backward, and side to side over your map, remaining at the same height.

F and V keys: These scroll your screen up and down.

Arrow keys: These turn the camera right, left, up, and down.

"<" and ">" keys: These keys respectivly speed up and slow down the rate at which you move and rotate (very useful).
AceMastermind is offline   you may: quote & reply,
Old 08-05-2006, 10:34 AM   #18
Pho3nix
#rekt
 
Pho3nix's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Sweden
Posts: 3,365
Forum Veteran 
Fate's Decision Please don't double/triple post, If you have something new to report just edit your post.

Pho3nix is offline   you may: quote & reply,
Old 08-05-2006, 04:49 PM   #19
Fate's Decision
Rookie
 
Fate's Decision's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: The Fray
Posts: 200
I'm trying to paint new terrain but everything is blue and white and nothing I try to paint shows up.
Question:
I uploaded the map into the editor from C:\Documents and Settings\Desktop\BF2_ModTools\data_POD\Worlds\POD\ world1\POD.wld, but you said it was supposed to show up immediately. Did I load the right thing? This doesn't look like the map I played in instant action.

This is what it looks like. The only thing I get about he documentation is the controls, is there a certain button I have to push in order to paint terrain?


Fate's Decision is offline   you may: quote & reply,
Old 08-05-2006, 06:46 PM   #20
AceMastermind
Rookie
 
AceMastermind's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 60
After you load your .wld file, by default you are at eye level with the terrain, just press the "F" key so you can actually see your map, it will be flat.
That green square at the bottom righthand corner is a minimap of your terrain.
AceMastermind is offline   you may: quote & reply,
Old 08-05-2006, 08:57 PM   #21
Fate's Decision
Rookie
 
Fate's Decision's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: The Fray
Posts: 200
It works great! Thanks for the help.


Fate's Decision is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > SWBattlefront.net (SWBF I & II) > Star Wars Battlefront II > Modding & Editing > Mega Error

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:01 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.