lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Question about chatcolors :|
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 07-21-2006, 09:58 AM   #1
Nayru
Lurker
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 3
Question Question about chatcolors :|

I've been wondering for some time, if there's a way to make a clientside plugin that allows you to type with colors without actually doing "^1" or something before each sentence you say ingame.

Like lets say I wanna say "Hello" in purple..ingame, I'd have to type "^6Hello!"
So I was thinking all I need is to somehow put "^ + colorcode" infront of this textstring. And make the plugin a .pk3 file that goes in base or something. Then I could try to make some console commands to make it work for the user. Like they have to open console and type /chatcolor red or something.

I wanna do this becouse I know alot of people will be interested in a mod/plugin like this. I also wanna release it on jk3files.com and other sites. I'll give credit to anyone who's willing to help.

Another things...if possible, it would be cool to add more colors for names and chatting like orange or something. And maaaybe change the fonts =P

MAYBE something like this allready excists, if you know more about it then please tell me where I can get it.

Help will be much appreciated!

~Nayru~



Last edited by Nayru; 07-22-2006 at 10:37 AM.
Nayru is offline   you may: quote & reply,
Old 07-21-2006, 01:39 PM   #2
Vruki Salet
Junior Member
 
Vruki Salet's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Somewhere else entirely
Posts: 443
What do you want different? You want to like, type something like "/chatcolor green" and your chat text would all be green for example until you changed it again instead of having to type ^# every time?
Vruki Salet is offline   you may: quote & reply,
Old 07-21-2006, 08:30 PM   #3
Nayru
Lurker
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 3
Quote:
Originally Posted by Vruki Salet
What do you want different? You want to like, type something like "/chatcolor green" and your chat text would all be green for example until you changed it again instead of having to type ^# every time?
Yea, that's right =) But I'm clueless at the moment ='(


Nayru is offline   you may: quote & reply,
Old 07-22-2006, 09:53 PM   #4
Vruki Salet
Junior Member
 
Vruki Salet's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Somewhere else entirely
Posts: 443
It's possible but I don't think clientside only. I think reading, interpreting and acting on the command you give it to change colors would have to be coded into the part of the game the server runs too, as well as the client part. So you'd have more like a mod you could play just with other people who ran it too rather than a clientside plugin. You'd be better off asking the maker(s) of your favorite mod(s) if they'd put this feature into their mod(s).

That's just my semi-semi-educated guess. I could be wrong.
Vruki Salet is offline   you may: quote & reply,
Old 07-23-2006, 08:27 AM   #5
Nayru
Lurker
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 3
Thanks for the reply =) Even though I hope you're wrong...you could be right = A clientside plugin would be so awesome =( And I thought it was possible becouse everyone has those colors..so maybe an application that runs on the background that can read the console and put "^#" infront of every chatmessage??? Hope to get some more good replies, thanks in advance =)


Nayru is offline   you may: quote & reply,
Old 07-23-2006, 08:56 AM   #6
bzug0
Rookie
 
bzug0's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 52
You can do that in server side.
The client only needs to do: set chatcolor 1 for example
and you in G_Say read that clientcvar and apply that to what the client writes

About the orange color, I dont think, yet, that you can do that only in serverside but shouldnt be hard to add that color.
bzug0 is offline   you may: quote & reply,
Old 07-25-2006, 10:26 PM   #7
ensiform
The Stig
 
ensiform's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Sawtooth Cauldron
Posts: 1,241
Current Game: Borderlands 2
you cannot add colors because the color table is shared with the engine. if you add colors they will not appear in the console or the upper notify box. only cgame-stuff and you would need the client to see the effects plus the color checking commands are not looking for this extra character.


iojamp project lead / coder
ensiform is offline   you may: quote & reply,
Old 07-27-2006, 12:16 PM   #8
stubert
 
Join Date: Aug 2002
Location: Philadelphia
Posts: 227
nayru i posted about this before

http://lucasforums.com/showthread.php?t=167163


have fun
stubert is offline   you may: quote & reply,
Old 08-10-2006, 03:21 AM   #9
Vruki Salet
Junior Member
 
Vruki Salet's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Somewhere else entirely
Posts: 443
That's just mean stubert.
Vruki Salet is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > JediKnight Series > Editing Central > JA Coding > Question about chatcolors :|

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 11:54 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.