lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Well, this is new (JA problem)
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 06-24-2007, 06:59 PM   #1
Negative Sun
Death to all but metal!
 
Negative Sun's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Tropical Scotland
Posts: 2,683
Current Game: NWN
Forum Veteran Folder extraordinaire LFN Staff Member Helpful! 
Well, this is new (JA problem)

After a long time no play, I re-installed JA and the 1.01 patch, ready to kick some bootay...

Now everything fine until I start the actual game, when everything starts to flicker very annoyingly, Jaden seems to walk through the map then not then through, etc...

I messed with the Graphics settings quite a bit but nothing seems to help, I'm just about to do a re-install but I'm just wondering if someone has an idea what this could be in case it happens again (which it probably will)

Specs:
<<< System Summary >>>

> Mainboard : MSI MS-7021

> Chipset : VIA KT600

> Processor : AMD Athlon XP @ 1916 MHz

> Physical Memory : 768 MB

> Video Card : Nvidia Corp GeForce4 MX 4000

> Hard Disk : Maxtor (123 GB)

> Hard Disk : QUANTUM (6 GB)

> DVD-Rom Drive : PIONEER DVD-RW DVR-111

> CD-Rom Drive : ATAPI CD-ROM 52XMax

> Monitor Type : RELISYS TE770 - 16 inches

> Network Card : VT82C570 MV IDE Controller VT6102 Rhine II Fast Ethernet Adapter

> Operating System : Microsoft Windows XP Home Edition 5.01.2600 Service Pack 2

> DirectX : Version 9.0c



"I killed a man cause he killed my goat."
Negative Sun is offline   you may: quote & reply,
Old 06-25-2007, 06:24 AM   #2
Spiderz
Rookie
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 17
Did you install the latest drivers?
Spiderz is offline   you may: quote & reply,
Old 06-25-2007, 06:26 AM   #3
Johnpp
Junior Member
 
Johnpp's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Australia, The Place To Be.
Posts: 435
Your card looks high enough to play, and Direct X is up to date.

It MAY be a moniter issue. Flickering, what do you mean. Could I have some more detail, and I'll try to help more.


Opera user.
IE hater.
JKA player.
DooM player.
Quake 2 player.
Real life player.
Johnpp is offline   you may: quote & reply,
Old 06-25-2007, 07:40 AM   #4
jedi-Guard
Rookie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 207
Sounds like DirectX or Graphic Card drivers are corrupt.
Run a defrag and a scan disk
jedi-Guard is offline   you may: quote & reply,
Old 06-25-2007, 03:05 PM   #5
Negative Sun
Death to all but metal!
 
Negative Sun's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Tropical Scotland
Posts: 2,683
Current Game: NWN
Forum Veteran Folder extraordinaire LFN Staff Member Helpful! 
Drivers are all the latest AFAIK, 91.81 for Nvidia...

I'll try to re-install and then see what happens, if it still does it I'll do a defrag etc. maybe.

Edit: I give up, stupid f***ing piece of **** never did this before...



"I killed a man cause he killed my goat."

Last edited by Negative Sun; 06-25-2007 at 05:21 PM.
Negative Sun is offline   you may: quote & reply,
Old 07-01-2007, 05:24 PM   #6
jedi-Guard
Rookie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 207
Tell me which hardware device was the lastest you added to your computer, and i would recommend you remove the 6 gb harddrive from your computer.
Let the computer be fast, dont add a bottleneck to your system like the harddrive on 6 gb, its way too old to your system.
Remove also the CD-Rom, you have a DVD burner which is alot newer then the cd-rom drive.
Let the system be fast instead of slowing it with old hardware devices.
Now test Jedi Academy Again.
jedi-Guard is offline   you may: quote & reply,
Old 07-01-2007, 06:38 PM   #7
Negative Sun
Death to all but metal!
 
Negative Sun's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Tropical Scotland
Posts: 2,683
Current Game: NWN
Forum Veteran Folder extraordinaire LFN Staff Member Helpful! 
It's ok I (kinda) fixed it, it only seems to do it on Yavin 4 (so far), I managed to get past it, I just hopes it stays away now...

I don't use those older devices though, will they still affect the performance of my PC?



"I killed a man cause he killed my goat."
Negative Sun is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > JediKnight Series > Help Center > Technical Help > Well, this is new (JA problem)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 03:35 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.