lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: "Awaiting Gamestate" longer than usual
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 07-07-2007, 07:18 PM   #1
Soh Raun
Lurker
 
Soh Raun's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: France
Posts: 3
Unhappy "Awaiting Gamestate" longer than usual

Hello,

I released a first beta version of my mod recently on my clan server, but I'm having trouble understanding something that only happens there (I don't have the problem on my own computer).

Sometimes, I think especially when there are many people on the server, people get stuck at "Awaiting Gamestate". They connect just fine, and the "<name> connected." message is broadcasted correctly. But then they're stuck there for many seconds (a lot longer than the usual 2 seconds) or even timeout before being able to connect. The client game doesn't crash though, the console is still working and the cgame module isn't even loaded yet. This happens with both my modified client, and the original BaseJKA client.

So I "set developer 1" on the server and looked at the qconsole.log, and noticed a lot of "dropped gamestate, resending" messages while a client connects. The trouble is, that didn't happen when we were using JA+ on the same server, or even BaseJKA. So I tried compiling the BaseJKA code from the SDK and using it on the server, and strangely it also seems to have the same problem. When using the "true" BaseJKA server module, I can connect in about 2 seconds, but when using the one I compiled, it takes longer (6 seconds at best).

.. which leads me to this question: where do you think the problem comes from? my compiler? (Visual Studio .NET 2003 on Windows XP SP2), the server itself? (MammothGame's, but it works normally with the true BaseJKA and JA+...), anything else?

Also sometimes there are weird glitches on this server, for example NPCs crashing the whole server, vehicles not spawning, and other random things that work fine on my computers. Please, what's wrong? :'(

Thanks for any advice.
Soh Raun is offline   you may: quote & reply,
Old 07-07-2007, 07:21 PM   #2
Tinny
 
Tinny's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 1,188
Hmm, have you edited the network texts like net_override (i think) in the pk3 files?


Redeemed!

An old school mod for jedi academy.
Tinny is offline   you may: quote & reply,
Old 07-07-2007, 07:33 PM   #3
Soh Raun
Lurker
 
Soh Raun's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: France
Posts: 3
No, I didn't touch them at all (I want my mod to be compatible with BaseJKA as much as possible).
Soh Raun is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > JediKnight Series > Editing Central > JA Coding > "Awaiting Gamestate" longer than usual

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 06:44 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.