lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Problems with battle graphics (no transparency with saber clashes, ect.)
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 08-09-2007, 03:04 AM   #1
dulled_edge
Lurker
 
dulled_edge's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Midwest
Posts: 4
Question Problems with battle graphics (no transparency with saber clashes, ect.)

Hello everyone, glad to be here. I don't know how such an enjoyable game slipped past me until now. And I have to say what most of you are doing with this game is beyond awesome on many levels. Introductions aside, here is my issue.

I'm not quite sure why, but, during game play certain graphic images that come up like the saber clashes, bolt impacts, and fire in most levels, show up without transparency. So whenever there is a clash it comes up as a big black square with the clash image in the middle. As you can understand the saber clashes and such are a major factor in this game's enjoyment level, and it's pretty tough to have an epic battle with black squares all over the place.

To make this easier, here is video I captured of the problem.
http://www.youtube.com/watch?v=U2fdZ31z__A

The only mods that I am running off of are; OJP 10 enhanced, some characters, maps, and weapons. Nothing too extreme. I am running on Windows XP and have the latest directx and the latest drivers I could find for my graphics card. I have an ATI Radeon 200 series, I'd imagine it is not the best graphics card, but I didn't experience these kinds of problems when i was playing the Jedi Academy demo.

If anyone can offer a solution it would be greatly appreciated.


_______________________________
- Thom K.
dulled_edge is offline   you may: quote & reply,
Old 08-09-2007, 03:31 AM   #2
Maxstate
I forgot.... what?
 
Maxstate's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: ;o ;p :eek:
Posts: 2,090
Wow! I remember having those kinds of appearances when I tried running the phantom menace game on a videocard that had no hardware acceleration :O

Try removing all of your mods and see if it helps, then add them piece by piece and see which one causes it if any. Also, make a screenshot (use print screen and then paste in mspaint) of your graphics configuration ingame.

OJP has SFX sabers by the way, /sfx_sabers 1, looks better

Maxstate is offline   you may: quote & reply,
Old 08-09-2007, 07:33 AM   #3
dulled_edge
Lurker
 
dulled_edge's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Midwest
Posts: 4
I'll try that, thank you. The only weird thing I noticed though, is that I'm not getting these problems in SP, even when I run it with the same mods. I'm not sure what to account for the error.


_______________________________
- Thom K.
dulled_edge is offline   you may: quote & reply,
Old 08-09-2007, 07:46 AM   #4
dulled_edge
Lurker
 
dulled_edge's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Midwest
Posts: 4
Here are the screen caps.

http://www.greaterwealth.org/vid1.jpg
http://www.greaterwealth.org/vid2.jpg
http://www.greaterwealth.org/error2.jpg


_______________________________
- Thom K.
dulled_edge is offline   you may: quote & reply,
Old 08-09-2007, 08:09 AM   #5
Buffy
Forumite
 
Buffy's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 566
Question do you have any blade mod in your base?

if so remove that mod then try again
because blade glow2 texture file is missing
my saber is all ok in MP menu of ojp



Buffy The Sith Slayer
If you want to change your life?
http://www.sgi-usa.org/
= Buffy The Jedi Knight =

Last edited by Buffy; 08-09-2007 at 08:31 AM.
Buffy is offline   you may: quote & reply,
Old 08-09-2007, 06:49 PM   #6
dulled_edge
Lurker
 
dulled_edge's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Midwest
Posts: 4
Yes, I do, actually. I'll try it and see.


_______________________________
- Thom K.
dulled_edge is offline   you may: quote & reply,
Old 08-10-2007, 05:07 AM   #7
Maxstate
I forgot.... what?
 
Maxstate's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: ;o ;p :eek:
Posts: 2,090
Yeah that last one, you're missing the saber/rgb _glow2 file as Buffy said and you may be missing some effects or other textures as well. If removing all of your mods doesn't work, redownload OJP or a different version of it and try running it alone (without any other mods) to see if that'll help. Maybe it's just a corrupt install?

Maxstate is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > JediKnight Series > Game Discussion > Jedi Academy > Problems with battle graphics (no transparency with saber clashes, ect.)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 12:27 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.