lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Appearence.2DA help
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 08-11-2007, 09:33 PM   #1
Silveredge9
Retired Modder
 
Silveredge9's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: United Kingdom
Posts: 710
Veteran Modder Forum Veteran Hot Topic Starter Contest winner - Modding 
Appearence.2DA help

I've been having some troubles with Appearence.2DA recently. What I'm trying to do is create an NPC with the same body model as the one used for Darth Bandon, but to apply a different texture to it. The texture is a reskin of the default Bandon body texture. This way I can avoid overwriting any other in game assets.

But in game only the model shows up, with no skin applied to it. Below is what I have for the associated columns for the new NPC. I've called the Texture file 'N_DarthBand02'
Image

Any help would be greatly appreciated.

Silveredge9 is offline   you may: quote & reply,
Old 08-11-2007, 10:48 PM   #2
Dragoon ZER0
Rookie
 
Dragoon ZER0's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Megaton
Posts: 101
Current Game: Baldur's Gate
For KotOR?

If it's for a single character I'd use modelb and texb and equip him with 'clothing variant 2' (g_a_clothes02). Use 'N_DarthBand' for both entries.

Appearance.2da doesn't really seem to care (in my experience) if you've specified a texture with 01 or 02, it's just looking for the 'base' texture.

Last edited by Dragoon ZER0; 08-11-2007 at 11:03 PM. Reason: clarification
Dragoon ZER0 is offline   you may: quote & reply,
Old 08-12-2007, 07:17 PM   #3
Silveredge9
Retired Modder
 
Silveredge9's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: United Kingdom
Posts: 710
Veteran Modder Forum Veteran Hot Topic Starter Contest winner - Modding 
Yes, it's for KOTOR. I tried what you suggested, though it doesn't seem to work. It just displays the default darth bandon skin. :/

Silveredge9 is offline   you may: quote & reply,
Old 08-12-2007, 08:19 PM   #4
Dragoon ZER0
Rookie
 
Dragoon ZER0's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Megaton
Posts: 101
Current Game: Baldur's Gate
Hmm... I even tested it with Bandon on the Endar Spire to make sure it worked. I put:
appearance.2da
g_bandon001.utc (w/ ga_clothes02 equipped)
N_DarthBand02.tga

in my override and it worked fine.

I noticed that you had N_DarthBand2 in your appearance.2da image. Is that what you named the texture? If so, try it with '02' instead of '2' for the .tga and 'N_DarthBand' should suffice for the .2da entry.

[EDIT: Nevermind, I reread your first post and you had already named the texture N_DarthBand02.tga. Sorry about that, but, if everything else is in order, I'm not sure why it isn't working for you.]
Dragoon ZER0 is offline   you may: quote & reply,
Old 08-12-2007, 08:54 PM   #5
Silveredge9
Retired Modder
 
Silveredge9's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: United Kingdom
Posts: 710
Veteran Modder Forum Veteran Hot Topic Starter Contest winner - Modding 
Wait, in fact it does work after all. Rechecked appearance.2DA and there was a tiny spelling mistake. :/

Thanks for the help. :P

Silveredge9 is offline   you may: quote & reply,
Old 08-12-2007, 09:14 PM   #6
Dragoon ZER0
Rookie
 
Dragoon ZER0's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Megaton
Posts: 101
Current Game: Baldur's Gate
Glad you got it worked out.

I've been watching your mod for a while now. Can't wait to try it out
Dragoon ZER0 is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Knights of the Old Republic > Editing / Modding > Holowan Laboratories > Appearence.2DA help

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:05 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.