lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Serious sound problem
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 06-04-2007, 05:21 AM   #1
lipton
Rookie
 
lipton's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 111
Serious sound problem

Hey all

I've just installed my version of GrimFandango (the DVD one)
then installed the update and applied a nocd patch

however when i enter the game it runs just fine...in 5 seconds
then the background music just bugs up like a jammed LP, and if Manny gets a facial expression he keeps it .... furthermore if i try to talk to Eva i have to press skip dialogue button just to get from one line to another

what the moo is wrong? ive tried the direct X thing but it didnt work

I run windows XP with a Geforce 5700 graphics card, intel-p 3.0 processor and Asus motherboard....everything has the latest updates
lipton is offline   you may: quote & reply,
Old 06-04-2007, 07:15 AM   #2
lipton
Rookie
 
lipton's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 111
Problem solved

i just right-clicked on the exe file and made it run for Windows 98

sorry for the inconvenience
lipton is offline   you may: quote & reply,
Old 06-11-2007, 01:14 PM   #3
Guybrush122
plays it bogart
 
Guybrush122's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: new york
Posts: 2,584
For All Who Had This Problem:

I had the same problem as lipton. The key is, after making the .exe run for Windows 98 (right-click on the file named GRIM FANDANGO in the "Grim" folder, go to "properties," go to the tab "compatibility," and use the drop-down menu), you must enable the 3D hardware acceleration (this is done under "options" when the game runs), otherwise the cutscenes will be choppy and slow. That means you can't run the game in a windowed mode.

Just an FYI for you all.


I can't seem to think up a good signature.
Guybrush122 is offline   you may: quote & reply,
Old 06-11-2007, 01:29 PM   #4
lipton
Rookie
 
lipton's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 111
weird...i cant use the 3D acc

Last edited by lipton; 06-11-2007 at 01:50 PM.
lipton is offline   you may: quote & reply,
Old 06-11-2007, 05:31 PM   #5
Guybrush122
plays it bogart
 
Guybrush122's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: new york
Posts: 2,584
that is weird.

what's even weirder is that i've been getting delays in the cutscenes (only recently) regardless of whether or not i use 3D acceleration...


I can't seem to think up a good signature.
Guybrush122 is offline   you may: quote & reply,
Old 09-01-2007, 06:24 PM   #6
UberSkull
Rookie
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 23
This is the problem I've been having. The only way for me to fix the videos is to turn off compatibility mode, but then the game doesn't work normally. So you could just save/quit and turn compatibility mode off to watch a video then back on, but that's a real pain. Kinda a catch-22.
UberSkull is offline   you may: quote & reply,
Old 09-08-2007, 02:10 PM   #7
Thrik
Symbolically Compelling
 
Thrik's Avatar
 
Status: Administrator
Join Date: Dec 2000
Location: Nottingham, UK
Posts: 4,202
Hot Topic Starter Forum Veteran LFN Staff Member 
It might be worth noting that 3D Acceleration will not work properly unless you have a dedicated graphics card, or at least it won't work as well as it should (and thus enabling it might not help with acceleration much at all).

If you do have a dedicated graphics card, it's probably an NVIDIA or ATI one and you know about it. If you don't, it'll be a small chip built into your motherboard doing the acceleration (known as on-board graphics) and this is almost always much slower.

Something to bear in mind for those, and if anyone does ever get a new graphics card do let us know if it helps.


Thrik is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Grim Fandango Discussion > General Forums > Glottis' Garage > Serious sound problem

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 11:21 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.