lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: I really need weapons help
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 11-05-2008, 03:17 PM   #1
Darth Essence
Rookie
 
Darth Essence's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Latvia
Posts: 60
I really need weapons help

So, I have modelled my new disruptor rifle, I have had a two-day long headache trying to discover how to put the rifle in game, how to make all the textures appear, how to position it properly so it isn't pointing to the right, everything is okay, it is looking very nice in game. But there is a tiny little problem - the freakin' laser is coming out of the players legs. What's wrong with that thing?!?!?! .. Any ideas ?


Re-Installing your computer without back-up is not a good idea ...
Darth Essence is offline   you may: quote & reply,
Old 11-05-2008, 08:03 PM   #2
Psyk0Sith
3D Tech Support
 
Psyk0Sith's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Adanac
Posts: 2,072
Veteran Modder Helpful! 
I'm not exactly an expert when it comes to JA weapons, but first thing i would check is the muzzle tag (or whatever it's called for player weapons). It basically tells the engine where the "projectile" comes out.

Load the model into modview and check the "firing" tag, make sure it's located in the proper position. If the tag is out of place it means the pivot point is screwed up, if that's the case, it looks fine in the modeling software but when exported the xform issue shows up.

Psyk0Sith is offline   you may: quote & reply,
Old 11-06-2008, 09:40 AM   #3
Darth Essence
Rookie
 
Darth Essence's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Latvia
Posts: 60
it has do be done exaclty in modwiev . righ ? ... for in max and milkshape and md3view the tags appeared where they should be .
aaand .. im sorry for my writing .. im kinda drunbk right now ...


Re-Installing your computer without back-up is not a good idea ...
Darth Essence is offline   you may: quote & reply,
Old 11-06-2008, 07:43 PM   #4
Psyk0Sith
3D Tech Support
 
Psyk0Sith's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Adanac
Posts: 2,072
Veteran Modder Helpful! 
lol no prob

-Try bolting an object on the tag, a saber hilt for exemple, this will in theory show the laser direction.

-Do the same with the original disruptor and compare how they look. It's possible one of the axis has been inverted when exported from max.

Psyk0Sith is offline   you may: quote & reply,
Old 11-07-2008, 12:03 PM   #5
Darth Essence
Rookie
 
Darth Essence's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Latvia
Posts: 60
uuhkeiy .. by bolding you mean adding a mesh and attaching it to the tag or smthn ?
I have tried
-attaching the tag to gun mesh
-moving the tag up
-rotating the tag
-renaming the tag
-made the tag renderable in game where it was seen where it should be
-compared it to the original disruptor one more time
-taking the completed gun and adding fresh tags


Re-Installing your computer without back-up is not a good idea ...
Darth Essence is offline   you may: quote & reply,
Old 11-07-2008, 07:07 PM   #6
Psyk0Sith
3D Tech Support
 
Psyk0Sith's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Adanac
Posts: 2,072
Veteran Modder Helpful! 
We're still in modview! sorry i should have been more precise XD.

There's an option to bolt objects on the tags, this is just a quick way of checking the XYZ coordinates are correct when compared to original disruptor.

Psyk0Sith is offline   you may: quote & reply,
Old 11-08-2008, 02:42 PM   #7
Darth Essence
Rookie
 
Darth Essence's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Latvia
Posts: 60
Yes, you're right, the axis is completely not where and how it is supposed to be. But, providing I have tried spinning the tag, it doesn't depend on the tag. Then I probably have to spin the model itself, right ?


Re-Installing your computer without back-up is not a good idea ...
Darth Essence is offline   you may: quote & reply,
Old 11-08-2008, 03:18 PM   #8
Darth Essence
Rookie
 
Darth Essence's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Latvia
Posts: 60
Yeah, I freackn' got it! Next time I'll make my own tags not import them from original models! .. Thank you PS, You own!!!


Re-Installing your computer without back-up is not a good idea ...
Darth Essence is offline   you may: quote & reply,
Old 11-08-2008, 07:24 PM   #9
Psyk0Sith
3D Tech Support
 
Psyk0Sith's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Adanac
Posts: 2,072
Veteran Modder Helpful! 
Hehe no problem, glad you got it to work!

I think the pivot point is actually the thing you have to change or create new tags that have the correct axis.

Psyk0Sith is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > JediKnight Series > Editing Central > JA Modeling > I really need weapons help

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:19 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.