lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Can't Access the underwater ship in year 3
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 12-03-2008, 09:49 AM   #1
BlueCheese
Lurker
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 3
Can't Access the underwater ship in year 3

I haven't played GF in years, but I seem to remember having the same problem back then. After the initial time where you see a cutscene first, I cannot access the underwater ship where Glottis is. As soon as I go down there Manny walks right back up, no matter what key I press.

I tried the developer code but it seems to only work if I start a new game, the box doesn't come up on my saved game. I really don't want to have to skip the bit or start again. Any help please?
BlueCheese is offline   you may: quote & reply,
Old 12-04-2008, 05:29 AM   #2
Tall Guy
Est. 1985
 
Tall Guy's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: England
Posts: 1,173
have you patched the game? i remember this being an issue but it's so long since i came across this problem i can't remember if the patch solves it. i would patch the game http://www.grimfandango.net/?page=patch and then try it again. if the save game doesn't work due to the fact you've patched the game you might need to grab one of the save games from here http://www.grimfandango.net/?page=saves and just replay half an hour or so.

let us know how you go on.

Tall Guy is offline   you may: quote & reply,
Old 12-04-2008, 06:49 AM   #3
BlueCheese
Lurker
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 3
I have patched the game, I also tried one of the save games from there and I still have the same problem.
BlueCheese is offline   you may: quote & reply,
Old 12-04-2008, 05:52 PM   #4
Tall Guy
Est. 1985
 
Tall Guy's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: England
Posts: 1,173
try some of the suggestions in these threads:

http://www.lucasforums.com/showthrea...ighlight=chain

http://www.lucasforums.com/showthrea...ighlight=chain - this might be the solution...

http://www.lucasforums.com/showthrea...ighlight=chain

do a search for "chain" int he glottis garage forum and you should see a tonne of people with the same problem. people have managed to get around the issue in various ways, hopefully one will work for you.

it's worth mentioning that this issue probably comes from the fact that your computer is too "fast" and causes some parts of the game to act a little strangely. you have to remember that GF is an ageing title now and some of the computers of recent years are starting to cause a few issues..

let us know how you get on..

Tall Guy is offline   you may: quote & reply,
Old 12-05-2008, 08:43 AM   #5
BlueCheese
Lurker
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 3
In the end I simply just didn't go down there, you don't actually have to it would seem.
BlueCheese is offline   you may: quote & reply,
Old 02-11-2009, 06:31 PM   #6
Uberbob
Lurker
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 3
I have the exact same problem but I found a way to circumvent it.

I realized out that you can stop Manny dead in his tracks by accessing his inventory. When I reach the end of the conveyor belt, I wait until the screen goes black and then start mashing the inventory keys. You can try pressing only two keys with one hand—such as 1 and 2—like a piano trill, or mash many of them at once with two hands—such as 1, 2, 3, I, and D (it helps if you have 3 items in the inventory, or the three won't do anything). Try to press them consecutively, rather than simultaneously. You'll need to be really fast to keep up with your computer. This method isn't surefire, but it's consistent.

I'll have you know, however, that my computer's slow by today's standards (750MHz CPU), so CPUs in GHz may be too fast for human fingers. Also, you get a 'free' trip to the ship if you go down after the cutscene that plays when you enter Domino's office for the first time. A scripted sequence will override any other action, and direct Manny towards Glottis.
Uberbob is offline   you may: quote & reply,
Old 02-27-2009, 12:19 AM   #7
Mr.Reaper
Rookie
 
Mr.Reaper's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 21
it isnt necessary to walk around on the ship, you only have to trigger the cutscene and leave, maybe this is automatic on purpose
Mr.Reaper is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Grim Fandango Discussion > General Forums > Glottis' Garage > Can't Access the underwater ship in year 3

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 07:04 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.