lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Memory Parity Error
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 05-08-2009, 03:28 PM   #1
jayman52
Rookie
 
jayman52's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Denton, TX
Posts: 10
Current Game: SW: KotOR II - TSL
Memory Parity Error

Okay, I don't know what is going on, but if I play TSL for more than about 5 minutes, then I get a memory parity error BSOD. Can someone help me out?
jayman52 is offline   you may: quote & reply,
Old 05-08-2009, 03:42 PM   #2
DarthParametric
I bent my Wookiee
 
DarthParametric's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Oz
Posts: 2,692
Forum Veteran Helpful! 
Might help if you posted some system specs. Run swconfig.exe, select Scan Hardware, then Details, then Save Report. Post the contents here.
DarthParametric is offline   you may: quote & reply,
Old 05-08-2009, 03:47 PM   #3
jayman52
Rookie
 
jayman52's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Denton, TX
Posts: 10
Current Game: SW: KotOR II - TSL
[SWKotOR]
ReportDateTime=5/8/2009 2:46:50 PM
SysInfoVersion=v1.00.60
GameExists=1
GameVersion=v2.10.427
GameInstallLocation=C:\Program Files\LucasArts\SWKotOR2\

[OS]
Name=WinXP
Version=Windows XP v5.1 build 2600 Service Pack 2
Service Pack=Service Pack 2
Status=Pass

[SwapFiles]
C:\pagefile.sys=1536

[CPU]
CPUCount=1
CPUSpeed=3192
CPUFamily=15
CPUModel=3
CPUStepping=4
CPUVendor=Intel
CPUName= Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.20GHz
Status=Pass

[Memory]
RAM=1024
Status=Pass

[Disk Free Space]
C: (NTFS), UNICODE=217.10GB
F: (NTFS), UNICODE=627.78GB
Status=Pass

[CD-ROMs]
DriveLetters=D:\,E:\
Drives=HL-DT-ST DVD-ROM GDR8163B,_NEC DVD+-RW ND-3450A

[Video]
Video Card Name=NVIDIA GeForce 6800
Video Memory=256
Desktop Resolution=1280x1024x32 @ 60Hz
DirectX=DirectX 9.0c (4.09.00.0904)
OpenGL Version=2.1.2
OpenGL Vendor=NVIDIA Corporation
OpenGL Renderer=GeForce 6800/PCI/SSE2
NVidia Driver=6.14.11.7813
Vid Card Status=Pass
Vid Card Driver Status=Pass
GL Status=Pass
DX Status=Pass

[Audio]
Sound Card Name=Creative Audigy Audio Processor (WDM)
Status=Pass


;Game Options from swkotor2.ini

[Display Options]
FullScreen=1
Disable Movies=0
Disable Intro Movies=0
Sort Modules=1
Width=640
Height=480
BitsPerPixels=32
RefreshRate=60

[Sound Options]
Number 3D Voices=59
Number 2D Voices=64
2D3D Bias=1.50
EAX=3
Sound Init=0
Disable Sound=0
Force Software=0

[Graphics Options]
EnableHardwareMouse=1
FullScreen=1
RefreshRate=60
Width=800
Height=600
Emitters=1
Anisotropy=1
Frame Buffer=1
Soft Shadows=0
Brightness=57
V-Sync=0
Texture Quality=2
Anti Aliasing=0

[Game Options]
TooltipDelay Sec=1
Disable Movies=0

[config]
firstrun=0

[Keymapping]
Action286B=8
Action286A=7
Action285B=10
Action285A=9
Action284B=54
Action284A=51
Action283B=54
Action283A=51
Action282B=69
Action282A=73
Action281B=53
Action281A=76
Action280B=69
Action280A=73
Action268=52
Action265=58
Action264=57
Action263=43
Action262=85
Action261=84
Action260=83
Action259=82
Action258=81
Action257=80
Action256=79
Action255=78
Action254=77
Action253=31
Action245=75
Action244=55
Action243=67
Action242=74
Action241=87
Action240=56
Action239=68
Action238=82
Action236=83
Action234=81
Action232=80
Action230=79
Action228=78
Action226=77
Action225=70
Action224=90
Action223=31
Action222=25
Action221=24
Action220=29
Action219=28
Action218=42
Action217=87
Action216=65
Action215=63
Action214=60
Action213=62
Action212=61
Action211=66
Action210=59
Action209=71
Action208=89
Action207=72
Action206=30
Action205=55
Action204=67
jayman52 is offline   you may: quote & reply,
Old 05-09-2009, 03:46 AM   #4
DarthParametric
I bent my Wookiee
 
DarthParametric's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Oz
Posts: 2,692
Forum Veteran Helpful! 
The issue you describe is almost certainly a hardware issue. Given that your machine is a P4, I gather it is pretty old and you haven't changed the RAM or other hardware recently? The mostly likely cause is a flaky RAM module, but it could also be triggered by other hardware faults. Follow this guide - http://support.microsoft.com/kb/308427 - to open the Event Viewer and see if you can find info on the BSOD (should be a red circle with an X in it). Post the info.
DarthParametric is offline   you may: quote & reply,
Old 05-13-2009, 08:26 PM   #5
jayman52
Rookie
 
jayman52's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Denton, TX
Posts: 10
Current Game: SW: KotOR II - TSL
Well, I changed my RAM out and the problem is still happening. Therefore, I am guessing I need a video card. I am not going to return my RAM because this does mean I have double the RAM now. It also means I put my old RAM back and have triple the RAM I had originally.
jayman52 is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Knights of the Old Republic > Trouble Shooting > The Work Bench > Memory Parity Error

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:13 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.