lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Windows Update through network?
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 05-06-2009, 08:27 PM   #1
JesusIsGonnaOwnSatan
ANTA BAKAAA?!
 
JesusIsGonnaOwnSatan's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Over the bridge from Australia
Posts: 1,214
Windows Update through network?

i have two winxp comps, one online (home), and one offline(professional).
im wondering, is there a way to have my offline comp have windows update through a network? the reason is that the offline one is a service pack or two behind, and i dont want to have to blow my 5gb/month broadband cap downloading the service pack and updates for both of them.

also, can viruses jump from one comp to another the moment i stick a network cable in?



mfw I read the Revan novel

it is not a cry of joy.
JesusIsGonnaOwnSatan is offline   you may: quote & reply,
Old 05-08-2009, 12:56 AM   #2
Astrotoy7
A Face from The Past
 
Astrotoy7's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 10,284
Notable contributor Helpful! Folder extraordinaire LFN Staff Member 
Plug in a network cable betwixt them, and you can use ICS (internet connection sharing) for the offline compy to get the updates.

Whilst Ive never encountered it personally , there are instances where malware may indeed 'travel'. It all really depends on what the nature of the bug, what files it attaches itself to. If you're *just* using ICS to update windows, then the likelihood of this is very low... compared to for example if you were transferring files downloaded on limewire between the 2 pcs

Also, rather than update both pcs via winupdate, how about just download the service packs as standalones. That way, you only download them once each and can easily deploy to offline pc via usb stick etc

SP2 isnt too far away for Vista(is currently in RC stage IIRC)

mtfbwya


Asinus asinum fricat
Astrotoy7 is offline   you may: quote & reply,
Old 05-08-2009, 01:20 AM   #3
acdcfanbill
..the wonders I have seen
 
acdcfanbill's Avatar
 
Status: Super Moderator
Join Date: Jun 2001
Location: Random Hell Wholes around the
Posts: 5,700
Imperialist Meatbags Guild Member The Walking Carpets Guild Member LFN Staff Member 10 year veteran! 
http://www.autopatcher.com/

Might want to look into this. They don't have their own distrobution of the updates anymore, but the program does download them all from microsofts servers to the autopatcher folder and you can move it around and update another computer if you wish.

acdcfanbill is offline   you may: quote & reply,
Old 05-09-2009, 11:53 AM   #4
Astrotoy7
A Face from The Past
 
Astrotoy7's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 10,284
Notable contributor Helpful! Folder extraordinaire LFN Staff Member 
Autopatcher is a great way of keeping up with individual updates, especially the ones after the SPs are released

FYI, here is the link to MS XP SP3 download area, so you can download SP3 as a standalone if you prefer

mtfbwya


Asinus asinum fricat
Astrotoy7 is offline   you may: quote & reply,
Old 05-10-2009, 11:25 PM   #5
JesusIsGonnaOwnSatan
ANTA BAKAAA?!
 
JesusIsGonnaOwnSatan's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Over the bridge from Australia
Posts: 1,214
thanks bill and astro. ill get them when i have the right amount of usage cap left at the end of the cycle.

Quote:
FYI, here is the link to MS XP SP3 download area, so you can download SP3 as a standalone if you prefer
i see no clicky...



mfw I read the Revan novel

it is not a cry of joy.
JesusIsGonnaOwnSatan is offline   you may: quote & reply,
Old 05-11-2009, 05:07 PM   #6
Ray Jones
[armleglegarmhead]
 
Ray Jones's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: digital
Posts: 8,263
10 year veteran! LF Jester Helpful! Forum Veteran 
Quote:
Originally Posted by JesusIsGonnaOwnSatan
i see no clicky...
*pokes you*

looky 'ere

^^


Ray Jones is offline   you may: quote & reply,
Old 05-11-2009, 06:48 PM   #7
JesusIsGonnaOwnSatan
ANTA BAKAAA?!
 
JesusIsGonnaOwnSatan's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Over the bridge from Australia
Posts: 1,214
Quote:
*pokes you*

looky 'ere

^^
thakyew!

i remember once when i connected my offline xp with an online xp, the windows update shield appeared in the system tray of the offline comp and said 'downloading updates'. ICS was not active, if i remember correctly. any idea whats up with that?



mfw I read the Revan novel

it is not a cry of joy.
JesusIsGonnaOwnSatan is offline   you may: quote & reply,
Old 05-13-2009, 05:52 AM   #8
Ray Jones
[armleglegarmhead]
 
Ray Jones's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: digital
Posts: 8,263
10 year veteran! LF Jester Helpful! Forum Veteran 
I think that depends on how you connect your 'online' computer with your 'offline' computer. When you are using a switch/hub/router setup, then the 'offline' machine does not need ICS on the other machine enabled to connect to the internet.


Ray Jones is offline   you may: quote & reply,
Old 05-14-2009, 02:26 PM   #9
Astrotoy7
A Face from The Past
 
Astrotoy7's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 10,284
Notable contributor Helpful! Folder extraordinaire LFN Staff Member 
Quote:
Originally Posted by Ray Jones View Post
*pokes you*

looky 'ere

^^
cheers Ray

I hope that Jesus can forgive me....for forgetting to post that link

mtfbwya


Asinus asinum fricat
Astrotoy7 is offline   you may: quote & reply,
Old 05-14-2009, 06:33 PM   #10
JesusIsGonnaOwnSatan
ANTA BAKAAA?!
 
JesusIsGonnaOwnSatan's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Over the bridge from Australia
Posts: 1,214
Quote:
Originally Posted by Ray
I think that depends on how you connect your 'online' computer with your 'offline' computer. When you are using a switch/hub/router setup, then the 'offline' machine does not need ICS on the other machine enabled to connect to the internet.
ah, silly me: i forgot to point out: the 'online' comp wasnt 'online' at the time; im pretty sure all connectivity cables except a network cable to the other comp were disconnected at the time. and neither had wireless.

[edit]
Quote:
Originally Posted by Bill
They don't have their own distrobution of the updates anymore, but the program does download them all from microsofts servers to the autopatcher folder and you can move it around and update another computer if you wish.
wait, so i cant get the actual autopatcher program anymore? because the only thing i see on the download page is the autopatcher updater, which updates the autopatcher program itself.
[/edit]

[edit2]
ive reinstalled xp on the online computer, and updated it using autopatcher. ive saved the updates and AP onto a cd, waiting for the other computer to be reinstalled.

thanks for the help!



mfw I read the Revan novel

it is not a cry of joy.

Last edited by JesusIsGonnaOwnSatan; 05-27-2009 at 10:37 PM.
JesusIsGonnaOwnSatan is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Community Discussion > General LFNetwork Forums > General Tech Discussion > Windows Update through network?

Tags
broadband cap, network, service pack, viruses, windows update

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 12:02 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.