lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: "Boss" Skin... ?
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 03-25-2005, 08:27 PM   #1
Kurgan
Headhunter
 
Kurgan's Avatar
 
Join Date: Nov 1997
Location: The Dawn of Time
Posts: 18,324
LFN Staff Member 10 year veteran! 
"Boss" Skin... ?

Is it my imagination, or is the skin that Delta 38 has (ie: "boss", the character you play in SP) not available in this game?


As many of you know, just like in the Demo, in the SP game they figured you wouldn't be using third person view, so they just gave you a generic gray (low res) Clone Commando skin, rather than the painted orange one shown on the box art, concept art, etc for the game.

Well in MP there is no such limitation, but I wonder why they didn't include that skin as something you could choose there?

They got lazy and just didn't make it? What about those textures they obviously had to create for the publicity models? Oh well.

That and the generic silver/gray trooper (the one all of Delta Squad had before Lucas insisted on the armor paint being added to the game) ought to be the first things that are added for new usable skins when the mod tools come out!

Having Boss's proper skin in SP isn't a big deal (not like it is for MP!), but it could be cool for taking screenshots.


Edit: In MP it appears that the first person "arms" are all the same for Commandos. You have a silver coloration (with some yellow detail on the upper arms). The Trandos all have the same Trando merc arms.

Oddly enough if you go into spectator mode, you'll see the Commandos all have Boss's coloration in first person view (behindview 0), just like Single Player!


Download JK2 maps for JA Server|BOOT CAMP!|Strategic Academy|
(JA Server: 108.178.55.189:29070)


"The Concussion Rifle is the weapon of a Jedi Knight Player, an elegant weapon, from a more civilized community." - Kyle Katarn

Last edited by Kurgan; 03-26-2005 at 05:25 AM.
Kurgan is offline   you may: quote & reply,
Old 03-26-2005, 05:50 AM   #2
Doomie
Do the Black Mage!
 
Doomie's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: The black void...
Posts: 2,445
I remember seeing the orange 'boss' skin in the introduction flash movie at the official site (the one that plays when you enter it), so it could be somewhere in the game. Perhaps a modder can unlock it for us or something.
Doomie is offline   you may: quote & reply,
Old 03-26-2005, 09:19 AM   #3
Nokill
Veteran
 
Nokill's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Unknown
Posts: 832
well you don't see it in the game maby its there somewhere but you don't see it for all you know you have a trande suit in SP



Site: Clicky
Nokill is offline   you may: quote & reply,
Old 03-28-2005, 08:24 PM   #4
Antonius
Rookie
 
Antonius's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 31
In SP you see your hand and arm when you hack a computer or give orders and it has the orange on it. In the very beginning when you first put on your helmet you will notice that it isnt painted like the one on the cover of the box.
Antonius is offline   you may: quote & reply,
Old 03-28-2005, 09:07 PM   #5
BeBop
Rookie
 
BeBop's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Section 9 Public Security
Posts: 221
Quote:
Originally posted by Antonius
In SP you see your hand and arm when you hack a computer or give orders and it has the orange on it. In the very beginning when you first put on your helmet you will notice that it isnt painted like the one on the cover of the box.
True that you do see your armor with orange when you melee/hack/set demo/man turret, that doesn't mean the entire body skin is being rendered, only the forearms. Having played through the entire game, I can say that I never saw Boss' skin, As for the Generic White trooper, that skin is in the game, as said above, the armor you receive at the start of the game is white (since they probably customize it later) and the commnado's in front and the one to the right of the line have the commando armor fully rendered on all sides in plain white/gray. So there is no reason that that isn't in the MP options. Boss' skin and Scorch's voice are 2 things im puzzled as to why they aren't in MP.


Tackle Cuddle!
BeBop is offline   you may: quote & reply,
Old 03-28-2005, 09:16 PM   #6
TK-8252
Get Cloned.
 
TK-8252's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 5,850
They did make an orange skin for Boss. You can see it in some of the videos on the official site. I think originally they were going to have Fixer with the orange skin, because you can see in some of the videos the orange skin with Fixer's accessories (helmet antenna, extentions on backpack).

I imagine the reason there is no voice of Scorch in MP is that the actor wasn't available to do the voice acting. Maybe he got called away from the project, ran out of time to record him, didn't have him contracted to do an MP voice, who knows. Modders could probably add in his voice from his lines in SP, which is one thing I plan to do when the tools are out.
TK-8252 is offline   you may: quote & reply,
Old 03-28-2005, 09:28 PM   #7
BeBop
Rookie
 
BeBop's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Section 9 Public Security
Posts: 221
Quote:
Originally posted by TK-8252
They did make an orange skin for Boss. You can see it in some of the videos on the official site.
Nonetheless, as of now there is no way to use it. And therein lies the real problem.


Tackle Cuddle!
BeBop is offline   you may: quote & reply,
Old 08-01-2005, 05:27 AM   #8
Kurgan
Headhunter
 
Kurgan's Avatar
 
Join Date: Nov 1997
Location: The Dawn of Time
Posts: 18,324
LFN Staff Member 10 year veteran! 
Any updates on this? Is the modding scene for this game dead?

All I wanted was to be able to pick a generic "white" suit of armor and Boss's skin for Multiplayer... since it looks like there's not going to be any more patches or officially added content (and no plans for a sequel).


Download JK2 maps for JA Server|BOOT CAMP!|Strategic Academy|
(JA Server: 108.178.55.189:29070)


"The Concussion Rifle is the weapon of a Jedi Knight Player, an elegant weapon, from a more civilized community." - Kyle Katarn
Kurgan is offline   you may: quote & reply,
Old 08-01-2005, 05:31 AM   #9
TK-8252
Get Cloned.
 
TK-8252's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 5,850
Apparently, no one is really modding.

I did look through the game files, and found the Boss skin in with the other Clone Commando skins. With some work, probably coding changes, it could be worked in. But since modding is seemingly unpopular, it wouldn't be worth it.
TK-8252 is offline   you may: quote & reply,
Old 08-02-2005, 05:43 PM   #10
Kurgan
Headhunter
 
Kurgan's Avatar
 
Join Date: Nov 1997
Location: The Dawn of Time
Posts: 18,324
LFN Staff Member 10 year veteran! 
Bummer... Even as a client side mod for SP (completeness sake) it would have been nice.


Download JK2 maps for JA Server|BOOT CAMP!|Strategic Academy|
(JA Server: 108.178.55.189:29070)


"The Concussion Rifle is the weapon of a Jedi Knight Player, an elegant weapon, from a more civilized community." - Kyle Katarn
Kurgan is offline   you may: quote & reply,
Old 09-23-2005, 05:13 PM   #11
duaryn
Rookie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 18
I know how to change the skins for the MP selection
duaryn is offline   you may: quote & reply,
Old 10-06-2005, 07:15 PM   #12
Kurgan
Headhunter
 
Kurgan's Avatar
 
Join Date: Nov 1997
Location: The Dawn of Time
Posts: 18,324
LFN Staff Member 10 year veteran! 
Tell us!


Download JK2 maps for JA Server|BOOT CAMP!|Strategic Academy|
(JA Server: 108.178.55.189:29070)


"The Concussion Rifle is the weapon of a Jedi Knight Player, an elegant weapon, from a more civilized community." - Kyle Katarn
Kurgan is offline   you may: quote & reply,
Old 10-12-2005, 04:36 PM   #13
arramus
Rookie
 
arramus's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Holowan Laboratories
Posts: 73
duaryn you meanie...this thread has been unanswered for months now.

I'm sure duaryn has found a way to change the MP texture by editing the properties in the Unreal Editor under objects. I'm not going to even attempt to locate what he found as it's really not something I excel in.

Here's an easier way to make the Boss texture appear in MP.

Before you do anything please make a backup copy of your CloneTextures package located C:\Program Files\LucasArts\Star Wars Republic Commando\GameData\Textures

As RC has overlooked the Boss skin and hardcoded the skins we can select I went about adding the Boss texture by simply renaming it to a file that the engine recognises. We're going to lose the green commando here but that skin's not the greatest anyway.

Open the editor > Go to textures > Select Clone Textures (sub heading) CloneTextures > Go to Texture CloneCommado38 > Right click and click Export to File... > Save as CloneCommando40.bmp

Please add the extension .bmp or you won't be able to save the file.

Let's bring the Boss file back in now. In the Textures area again go to File > Import > Select the saves CloneCommando40.bmp and OK > In the Import Texture window click OK. Scroll down to CloneCommando40 and the green skin will have been replaced with the Boss skin.

Exit the Unreal Editor and OK when the prompt appears to update the Clone Texture Package.

Now start Republic Commando and go to Multiplayer > Customize. Select the Ranger skin and the Boss skin will appear.

Host your own MP map and either kill yourself or ~ to open the console and type togglebehindview

You'll have to do some quick turns to see the skin in all of its glory or ask someone else to make the same edits so you can play together. Once you've made this change you won't be able to enter anybody elses server unless they have also made the same edits to their texture package. Republic Commando is running on a heavily stripped down version of the Unreal Engine and we've lost a lot of the functions and flexibility found in other Unreal based games.

When you're ready to restore the texture simply delete the edited CloneTexture package and replace it with the original backup.

Anyway, here are a few screenies of a map I finished today called Wook.







RC Mod Site
http://www.sandcrawler.net

lovebut don't love
arramus is offline   you may: quote & reply,
Old 06-03-2006, 10:59 AM   #14
PhotonMan352
Lurker
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 2
i have tried what arramus said and it works. I have also tried inserting other skins, which work as long as they are clone troopers/commandos. I am trying to figure out how to modify the gameplay so that i can play as Boss, even on servers without that modification. I haven't gotten very far, but i may be able to pull it off
PhotonMan352 is offline   you may: quote & reply,
Old 08-28-2006, 08:32 AM   #15
RC-1140
Rookie
 
RC-1140's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 45
Quote:
Originally Posted by arramus
duaryn you meanie...this thread has been unanswered for months now.
I'm sure duaryn has found a way to change the MP texture by editing the properties in the Unreal Editor under objects. I'm not going to even attempt to locate what he found as it's really not something I excel in.

Here's an easier way to make the Boss texture appear in MP.

Before you do anything please make a backup copy of your CloneTextures package located C:\Program Files\LucasArts\Star Wars Republic Commando\GameData\Textures

As RC has overlooked the Boss skin and hardcoded the skins we can select I went about adding the Boss texture by simply renaming it to a file that the engine recognises. We're going to lose the green commando here but that skin's not the greatest anyway.

Open the editor > Go to textures > Select Clone Textures (sub heading) CloneTextures > Go to Texture CloneCommado38 > Right click and click Export to File... > Save as CloneCommando40.bmp

Please add the extension .bmp or you won't be able to save the file.

Let's bring the Boss file back in now. In the Textures area again go to File > Import > Select the saves CloneCommando40.bmp and OK > In the Import Texture window click OK. Scroll down to CloneCommando40 and the green skin will have been replaced with the Boss skin.

Exit the Unreal Editor and OK when the prompt appears to update the Clone Texture Package.

Now start Republic Commando and go to Multiplayer > Customize. Select the Ranger skin and the Boss skin will appear.

Host your own MP map and either kill yourself or ~ to open the console and type togglebehindview

You'll have to do some quick turns to see the skin in all of its glory or ask someone else to make the same edits so you can play together. Once you've made this change you won't be able to enter anybody elses server unless they have also made the same edits to their texture package. Republic Commando is running on a heavily stripped down version of the Unreal Engine and we've lost a lot of the functions and flexibility found in other Unreal based games.

When you're ready to restore the texture simply delete the edited CloneTexture package and replace it with the original backup.

is this just for pc
RC-1140 is offline   you may: quote & reply,
Old 08-28-2006, 04:08 PM   #16
RC-1140
Rookie
 
RC-1140's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 45
is this only for PC
RC-1140 is offline   you may: quote & reply,
Old 08-28-2006, 04:11 PM   #17
RC-1140
Rookie
 
RC-1140's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 45
Post

Quote:
Originally Posted by PhotonMan352
i have tried what arramus said and it works. I have also tried inserting other skins, which work as long as they are clone troopers/commandos. I am trying to figure out how to modify the gameplay so that i can play as Boss, even on servers without that modification. I haven't gotten very far, but i may be able to pull it off

are there any other new skins besides boss
RC-1140 is offline   you may: quote & reply,
Old 08-31-2006, 02:56 PM   #18
Pad
.¬¬.
 
Pad's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Bellzium
Posts: 4,478
LFN Staff Member Forum Veteran 
I think you could have easily figured out this was about pc modding when reading some posts. I don´t think C:\Program Files\LucasArts\Star Wars Republic Commando\GameData\Textures is a location on a console. So could you please read everything through next time before asking things or start spamming a thread.
Pad is offline   you may: quote & reply,
Old 08-31-2006, 03:15 PM   #19
Halo_92
Senior Member
 
Join Date: Jun 2006
Location: SoCal
Posts: 2,068
Yes and don't double/triple post.
Halo_92 is offline   you may: quote & reply,
Old 08-31-2006, 05:49 PM   #20
MachineCult
Vincit Amor Patria
 
MachineCult's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Disneyland?
Posts: 2,657
Didn't you have a problem with multiple posting, Halo_92?



"For where ever there is a n00b, there is MachineCult to make him cry and cringe."
- Halo_92

MachineCult is offline   you may: quote & reply,
Old 08-31-2006, 06:10 PM   #21
RC-1140
Rookie
 
RC-1140's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 45
Quote:
Originally Posted by Halo_92
Yes and don't double/triple post.
sorry


"With all due respect ,sir, you're in my way." -RC-1140 Fixer

--------------------------------------------------------------------------------
RC-1140 is offline   you may: quote & reply,
Old 08-31-2006, 11:52 PM   #22
Halo_92
Senior Member
 
Join Date: Jun 2006
Location: SoCal
Posts: 2,068
Quote:
Originally Posted by MachineCult
Didn't you have a problem with multiple posting, Halo_92?
Yes I did but now I know.

Quote:
Originally Posted by RC-1140
sorry
Its okay as I stated before You didn't know so now you know.
Halo_92 is offline   you may: quote & reply,
Old 09-12-2006, 04:21 PM   #23
Kurgan
Headhunter
 
Kurgan's Avatar
 
Join Date: Nov 1997
Location: The Dawn of Time
Posts: 18,324
LFN Staff Member 10 year veteran! 
Cool, I'll have to give this a try someday.


Download JK2 maps for JA Server|BOOT CAMP!|Strategic Academy|
(JA Server: 108.178.55.189:29070)


"The Concussion Rifle is the weapon of a Jedi Knight Player, an elegant weapon, from a more civilized community." - Kyle Katarn
Kurgan is offline   you may: quote & reply,
Old 07-06-2009, 12:40 PM   #24
HockeyGoalie35
The New Leader
 
HockeyGoalie35's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Connecticut, U.S.A.
Posts: 553
Current Game: DJ Starscream
Veteran Modder Folder extraordinaire Helpful! 
well i can make fixer have boss's skin and have the ranger have his skin in MP

Edit: nevermind it says up top, my bad
HockeyGoalie35 is offline   you may: quote & reply,
Old 07-06-2009, 12:45 PM   #25
M@RS
The New Tax Collector
 
M@RS's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Thailand
Posts: 1,898
It also says that this thread is 3 years old. Try not to post in old threads. Check the date of the last post to make sure the thread isn't older than 5 weeks.


Looks like a fruit cake to me. - Brutus
Quote:
Originally Posted by Q View Post
I don't want to get my hopes up, but it's like the planets are aligning or something.
M@RS is offline   you may: quote & reply,
Old 07-08-2009, 06:24 PM   #26
HockeyGoalie35
The New Leader
 
HockeyGoalie35's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Connecticut, U.S.A.
Posts: 553
Current Game: DJ Starscream
Veteran Modder Folder extraordinaire Helpful! 
sorry to do it again but u can replace Boss's skin!!!

make the skin you want and open unrealed, go to clone textures and clones, import the skin name as CloneCommandoProxy

the Proxy is realy the mesh for player 1 (boss)

it works!!!

http://www.lucasforums.com/album.php...pictureid=3639




Quote:
Originally Posted by HockeyGoalie35 View Post
I wish I had some Combustable Lemons.

Quote:
Originally Posted by =purifier View Post
Granted, but you accidently get blown up with that lemony smell and the
Pine-Sol woman appears out of nowhere and says: "That's the power of Pine-Sol, baby. "

Last edited by HockeyGoalie35; 07-08-2009 at 07:25 PM.
HockeyGoalie35 is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > RepublicCommando.Net > General Discussion > Design Schematics > "Boss" Skin... ?

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:51 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.