lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Help!
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 08-18-2009, 04:23 PM   #1
PadawanGirl
Rookie
 
PadawanGirl's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 16
Current Game: KOTR
Help!

My game crashes when I'm about to get off the Rakata world. It happened with the last KOTR game I had. This is a brand new bought one. With mods and without. I'm really annoyed. I can get to the Rakata world but not finish the game!

This is what I get right after either Carth or Bastila talks:
http://s7.photobucket.com/albums/y29...t=untitled.jpg

the error in depth:
http://s7.photobucket.com/albums/y29...untitled-1.jpg



Can anyone help me?? Why is it doing this? It's a brand new game! My old one did the same.

Last edited by PadawanGirl; 08-18-2009 at 05:00 PM.
PadawanGirl is offline   you may: quote & reply,
Old 08-19-2009, 04:31 AM   #2
cire992
Junior Member
 
cire992's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Florida, USA
Posts: 309
Are you using the same Save Game?

Is the game patched?

Does the crash occur if you play through Rakata Prime differently (i.e. different dialogue options, etc.)?

When you installed the new version of the game, did you completely uninstall your old installation (used add/remove programs in the Control Panel or used KOTOR's uninstall program)?


"My blasters are always set to stun, princess."
cire992 is offline   you may: quote & reply,
Old 08-19-2009, 12:41 PM   #3
purifier
Forumite
 
purifier's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: DisneyLand
Posts: 720
LF Jester 
Better yet PG, if you could...give us your spec's on your computer. Such as:

CPU speed (how many Ghz), System Memory (how much ram do you have?), Operating System ( Win XP or Vista), and most important of all - Video Card (what brand?...Nvidia GeForce, Ati Radeon, Ati Rage, etc. and the spec's for the Video card as well.


If you can post that info, it would go a long way in us helping you to maybe diagnose the problem.


SITH HAPPENS
purifier is offline   you may: quote & reply,
Old 08-19-2009, 12:54 PM   #4
PadawanGirl
Rookie
 
PadawanGirl's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 16
Current Game: KOTR
cire: it happens actually at various points in the game now. I uninstalled and reinstalled, patched it and have no mods, and it does it now spontaniously... I'm on Taris right now and it keeps crashing.


Purifier:
XP pro
Service pack 3
Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4800+
2.50 GHz
3.25 RAM
PadawanGirl is offline   you may: quote & reply,
Old 08-19-2009, 01:21 PM   #5
purifier
Forumite
 
purifier's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: DisneyLand
Posts: 720
LF Jester 
Quote:
Originally Posted by PadawanGirl View Post
cire: it happens actually at various points in the game now. I uninstalled and reinstalled, patched it and have no mods, and it does it now spontaniously... I'm on Taris right now and it keeps crashing.


Purifier:
XP pro
Service pack 3
Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4800+
2.50 GHz
3.25 RAM


Okay, that's looking pretty good, shouldn't be any problems there, but what about your VIDEO CARD? What brand is it, do you know how old it is?


The reason I'm asking is because some games (like Kotor) don't work well with some Video cards.



Edit: Just thought of this, are you using the video system that comes as an internal part with the motherboard?


SITH HAPPENS

Last edited by purifier; 08-19-2009 at 01:31 PM.
purifier is offline   you may: quote & reply,
Old 08-19-2009, 02:40 PM   #6
R2-X2
Junior Member
 
R2-X2's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Above Lehon
Posts: 352
Current Game: KotOR again. F*** yeah.
I got this error on Taris, Kashyyyk, Dantooine, Manaan, the Leviathan, and on the unknown world. (Nearly everywhere.) Pretty annoying, because I need to play on another computer, but that one has no modding tools.....
Anyway, is your graphic card good enough? Did you make the check if your computer fits all the conditions for the game running fine?



Beep.
R2-X2 is offline   you may: quote & reply,
Old 08-19-2009, 11:27 PM   #7
PadawanGirl
Rookie
 
PadawanGirl's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 16
Current Game: KOTR
Video Card Name=ATI Radeon HD 3850

Sorry I forgot earlier. Hadn't had my coffee.

Quote:
Originally Posted by purifier View Post
Okay, that's looking pretty good, shouldn't be any problems there, but what about your VIDEO CARD? What brand is it, do you know how old it is?


The reason I'm asking is because some games (like Kotor) don't work well with some Video cards.



Edit: Just thought of this, are you using the video system that comes as an internal part with the motherboard?
PadawanGirl is offline   you may: quote & reply,
Old 08-20-2009, 03:57 AM   #8
purifier
Forumite
 
purifier's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: DisneyLand
Posts: 720
LF Jester 
Quote:
Originally Posted by PadawanGirl View Post
Video Card Name=ATI Radeon HD 3850

Okay....apparently there has been some video driver problems with this video card. I found a thread from tom's hardware forums that explains some of the driver issue's with this card. This may give you an idea as to what is going on with your system. So anyway click on this:

http://www.tomshardware.com/forum/25...n-3850-warning

Some of the people who posted there a while back in July of 2008, were talking about the old drivers not being sufficent enough, and having to use something called Ati 8.6 Hotfix driver. They provided some links to this but, I clicked on one and got an error page and then I clicked another link and it brought up some kind of advertisment download which said nothing about the 8.6 Hotfix driver as far as I could see, kinda a fishy if you ask me. I really don't know anything about this, but if I were you I'd just google it to death just to find out about it, it could be what you need.

Also, I noticed some more links to other threads about other problems concerning this video card right above tecninja's post in that thread. You might click on those threads as well, there maybe some related problems that are similar to yours. (I haven't check them all.)

Another thing you could do is to simply google the words: ATI Radeon HD 3850 drivers and see what comes up. There could be some better drivers for it by now.

Oh, and don't forget LucasArts Tech Dept. I'll bet they've come across those problems concerning your particular video card one time or another. You should find the contact info in the troubleshooting guide that comes with the game.

Well I hope this helps you, if anything - it will at least get you started.


SITH HAPPENS

Last edited by purifier; 08-20-2009 at 04:09 AM.
purifier is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Knights of the Old Republic > Game Discussion > Padawan's Lounge > Help!

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 11:06 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.