lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: kotor 2 error message right before main menu
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 08-20-2009, 12:11 AM   #1
Rattler-1985
Rookie
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 17
kotor 2 error message right before main menu

I do not have any mods installed. My hardware requirements match except for my video card. I have a NVIDIA GeForce 7600 GS with 256 MB and the recommended card is Radeon 9200 or better or NVIDIA GeForce 4 Ti or better 128 MB VRAM.

I installed KOTOR 2 and when I run the program it goes through the cutseens, but before the main menu pops up I get an error message and cannot play the game.
Rattler-1985 is offline   you may: quote & reply,
Old 08-20-2009, 03:59 AM   #2
Q
The one who knocks
 
Q's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: ABQ
Posts: 6,643
Current Game: Mowing down neos with my M60
LF Jester Forum Veteran Helpful! 
Hi. Your 7600GS actually meets the requirements, but came along a year or so after the games were released. Just follow these instructions so we can start to figure out what's making your game crash:
Quote:
Originally Posted by stingerhs View Post
Post your system specs
Sometimes we're just not going to be able to help you if we don't know what kind of hardware you have on your machine. If you don't know what you have on your machine, then follow these steps below:
  • Bring up the launcher menu for Kotor 1 or 2.
  • Click on "Configure".
  • Click the "Scan Hardware" button on the lower center of the window.
  • Click "Yes" to continue.
  • Click "Details" to view your system specs.
  • Click "Save Report" and save the file to your desktop.
  • Whenever you post your problem, open the file you just saved and copy and paste the contents to your post.


"They should rename the team to the Washington Government Sucks. Put Obama on the helmet. Line the entire walls of the stadium with the actual text of the ACA.
Fix their home team score on the board to the debt clock, they can win every game 17,000,000,000,000 to 24. Losing team gets taxed by the IRS 100%, then droned."
-Toker
Q is offline   you may: quote & reply,
Old 08-20-2009, 12:36 PM   #3
Rattler-1985
Rookie
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 17
Here it is:

[SWKotOR]
ReportDateTime=8/20/2009 8:27:56 AM
SysInfoVersion=v1.00.60
GameExists=1
GameVersion=v2.00.424
GameInstallLocation=C:\Program Files 2\LucasArts\SWKotOR2\

[OS]
Name=WinXP
Version=Windows XP v5.1 build 2600 Service Pack 3
Service Pack=Service Pack 3
Status=Pass

[SwapFiles]
C:\pagefile.sys=2046

[CPU]
CPUCount=2
CPUSpeed=2009
CPUFamily=15
CPUModel=11
CPUStepping=1
CPUVendor=AMD
CPUName=AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 3800+
Status=Pass

[Memory]
RAM=2048
Status=Pass

[Disk Free Space]
C: (NTFS), UNICODE=34.14GB
Status=Pass

[CD-ROMs]
DriveLetters=D:\
Drives=SONY DVD RW DRU-710A

[Video]
Video Card Name=NVIDIA GeForce 7600 GS
Video Memory=256
Desktop Resolution=1024x768x32 @ 60Hz
DirectX=DirectX 9.0c (4.09.00.0904)
OpenGL Version=2.1.2
OpenGL Vendor=NVIDIA Corporation
OpenGL Renderer=GeForce 7600 GS/PCI/SSE2/3DNOW!
NVidia Driver=6.14.11.8122
Vid Card Status=Warning
Vid Card Driver Status=Pass
GL Status=Pass
DX Status=Pass

[Audio]
Sound Card Name=Sound Blaster Audigy
Status=Pass


;Game Options from swkotor2.ini

[Display Options]
FullScreen=1
Disable Movies=0
Disable Intro Movies=0
Sort Modules=1
Width=640
Height=480
BitsPerPixels=32
RefreshRate=60

[Sound Options]
Number 3D Voices=61
Number 2D Voices=64
2D3D Bias=1.50
EAX=3
Sound Init=0
Disable Sound=0
Force Software=0

[Graphics Options]
EnableHardwareMouse=1
FullScreen=1
RefreshRate=60
Width=800
Height=600
Emitters=1
Anisotropy=1
Frame Buffer=1
Soft Shadows=0
Brightness=57
V-Sync=0
Texture Quality=0
Anti Aliasing=0

[Game Options]
TooltipDelay Sec=1
Disable Movies=0

[config]
firstrun=0

[Keymapping]
Action286B=8
Action286A=7
Action285B=10
Action285A=9
Action284B=54
Action284A=51
Action283B=54
Action283A=51
Action282B=69
Action282A=73
Action281B=53
Action281A=76
Action280B=69
Action280A=73
Action268=52
Action265=58
Action264=57
Action263=43
Action262=85
Action261=84
Action260=83
Action259=82
Action258=81
Action257=80
Action256=79
Action255=78
Action254=77
Action253=31
Action245=75
Action244=55
Action243=67
Action242=74
Action241=87
Action240=56
Action239=68
Action238=82
Action236=83
Action234=81
Action232=80
Action230=79
Action228=78
Action226=77
Action225=70
Action224=90
Action223=31
Action222=25
Action221=24
Action220=29
Action219=28
Action218=42
Action217=87
Action216=65
Action215=63
Action214=60
Action213=62
Action212=61
Action211=66
Action210=59
Action209=71
Action208=89
Action207=72
Action206=30
Action205=55
Action204=67
Rattler-1985 is offline   you may: quote & reply,
Old 08-21-2009, 09:50 AM   #4
Q
The one who knocks
 
Q's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: ABQ
Posts: 6,643
Current Game: Mowing down neos with my M60
LF Jester Forum Veteran Helpful! 
Thanks. You definitely should be able to play this game after a couple of tweaks.

The first involves setting CPU affinity because neither KotOR game likes multi-core CPUs. This one is a must:
Quote:
Originally Posted by Onihikage View Post
After starting the game, press Ctrl-Shift-Esc to bring up the task manager. Right-click "Knights of the Old Republic" under the applications list and select "Go to process." Right click on the highlighted process (probably something like kotor.exe) and select "Set Affinity..." In the dialog box that comes up, deselect all but one core. Then return to the game and see what happens ^/_\^

Just remember that you'll need to do this every time you start the game.
Depending on your video drivers, this second fix may or may not be necessary with your DX9 video card and should be tried if the game is still crashing after the first fix:
Quote:
Originally Posted by stingerhs View Post
  • First, figure out where the .ini is installed. Default is "C:\Program Files\Lucasarts\swkotor2\swkotor2.ini". If its not in that location, then your going to have to do some searching around on the hard drive a bit.
  • When you find it, just double-click on the file to open it in Notepad.
  • Scroll down the file until you find the Graphics Options
  • Under the last line, add "Disable Vertex Buffer Objects=1", without the quotes.
  • Goto File, then Save.


"They should rename the team to the Washington Government Sucks. Put Obama on the helmet. Line the entire walls of the stadium with the actual text of the ACA.
Fix their home team score on the board to the debt clock, they can win every game 17,000,000,000,000 to 24. Losing team gets taxed by the IRS 100%, then droned."
-Toker
Q is offline   you may: quote & reply,
Old 08-21-2009, 11:50 AM   #5
Rattler-1985
Rookie
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 17
Like this? I will try it out.

Action204=67
Disable Vertex Buffer Objects=1
Rattler-1985 is offline   you may: quote & reply,
Old 08-21-2009, 12:07 PM   #6
Rattler-1985
Rookie
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 17
Neither worked. I was able to get to the main menu once. I will keep trying.
Rattler-1985 is offline   you may: quote & reply,
Old 08-21-2009, 12:31 PM   #7
Q
The one who knocks
 
Q's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: ABQ
Posts: 6,643
Current Game: Mowing down neos with my M60
LF Jester Forum Veteran Helpful! 
"Disable Vertex Buffer Objects=1" goes under "Graphics Options", so it should look something like this:
Quote:
Originally Posted by swkotor2.ini
<snip>

[Sound Options]
Number 3D Voices=61
Number 2D Voices=64
2D3D Bias=1.50
EAX=3
Sound Init=0
Disable Sound=0
Force Software=0

[Graphics Options]
EnableHardwareMouse=1
FullScreen=1
RefreshRate=60
Width=800
Height=600
Emitters=1
Anisotropy=1
Frame Buffer=1
Soft Shadows=0
Brightness=57
V-Sync=0
Texture Quality=0
Anti Aliasing=0
Disable Vertex Buffer Objects=1

[Game Options]
TooltipDelay Sec=1
Disable Movies=0

<snip>
Thanks for showing me what you did. I would have never been able to figure it out otherwise.


"They should rename the team to the Washington Government Sucks. Put Obama on the helmet. Line the entire walls of the stadium with the actual text of the ACA.
Fix their home team score on the board to the debt clock, they can win every game 17,000,000,000,000 to 24. Losing team gets taxed by the IRS 100%, then droned."
-Toker
Q is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Knights of the Old Republic > Trouble Shooting > The Work Bench > kotor 2 error message right before main menu

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 06:46 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.