lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Help Walking controls in KOTOR 2 Stops working.
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 08-10-2009, 06:09 AM   #1
Mezmoin
Lurker
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 3
Help Walking controls in KOTOR 2 Stops working.

Morning As I play KoToR 2 after combat sometimes I become unable to move with the wsad controls, but I can move around if there is items to select since it still registers with a click. Does anyone Have a fix for this, because it would help if I didnt have to save/load 20 times to do one mission since saving/loading is the only fix that makes the character controlable again through the keyboard. Again any help would be appreicated.
Mezmoin is offline   you may: quote & reply,
Old 08-10-2009, 03:38 PM   #2
ZimmMaster
Forumite
 
ZimmMaster's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: In a Video Game...
Posts: 670
Current Game: SWTOR
Helpful! Veteran Modder 
If your character is completely frozen, I would first try pressing escape, that is what I do to resolve the character freezing bug with the Skip Peragus mod? If that does not work, I need to know if after you press any of the walk/run direction keys your character is completely frozen or it takes a minute or two to respond and you end up on the other side of the room. Providing this info will help.


~ I know that you believe you understand what you think I said, but I'm not sure you realize that what you heard is not what I meant.
ZimmMaster is offline   you may: quote & reply,
Old 08-10-2009, 06:01 PM   #3
Mezmoin
Lurker
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 3
Well it is not a freeze due to hardware, as I dont experience any lag, the problem is one minute I will be walking/run with wsad keys and I will go into combat, after the combat all my functions work, except the wsad keys.

I am playing this game plan jane style no mods, no hacks, no cheats.

So pretty much my only hot fix that I have fount around this is like I said, to save the game then reload it, and it will get annoying because well, sometimes I have to do it after every fight.
Mezmoin is offline   you may: quote & reply,
Old 08-10-2009, 07:58 PM   #4
ZimmMaster
Forumite
 
ZimmMaster's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: In a Video Game...
Posts: 670
Current Game: SWTOR
Helpful! Veteran Modder 
Quote:
Originally Posted by Mezmoin View Post
Well it is not a freeze due to hardware, as I dont experience any lag, the problem is one minute I will be walking/run with wsad keys and I will go into combat, after the combat all my functions work, except the wsad keys.

I am playing this game plan jane style no mods, no hacks, no cheats.

So pretty much my only hot fix that I have fount around this is like I said, to save the game then reload it, and it will get annoying because well, sometimes I have to do it after every fight.
Have you updated the game? It also could be a corrupt install. Did anything happen, anything at all happen, to your computer when you were installing the game? I mean anything, a new program start, you had a program open and then closed it, your computer refreshed.


~ I know that you believe you understand what you think I said, but I'm not sure you realize that what you heard is not what I meant.
ZimmMaster is offline   you may: quote & reply,
Old 08-10-2009, 11:33 PM   #5
Mezmoin
Lurker
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 3
believe I updated but could be wrong and about the corrupt install, dont think it is that because I already uninstalled reinstalled like 2-3 times.
Mezmoin is offline   you may: quote & reply,
Old 08-11-2009, 07:11 AM   #6
ZimmMaster
Forumite
 
ZimmMaster's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: In a Video Game...
Posts: 670
Current Game: SWTOR
Helpful! Veteran Modder 
Well, if its updated and not a corrupt install, It might be your computer not having enough resources to keep supporting the keyboard when running the game. I encountered this bug in my old computer. Be sure to close all other programs running in the background. I found out that any type of internet browser really slows it down. If you can't close all programs try running the game at a lower resolution such as 1024x768.


~ I know that you believe you understand what you think I said, but I'm not sure you realize that what you heard is not what I meant.
ZimmMaster is offline   you may: quote & reply,
Old 08-11-2009, 01:07 PM   #7
thebradley
Lurker
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 1
I have the exact same problem. It has happened to me with both KOTOR 1 and 2. Im sure its not a hardware issue, might be no cd crack but idk.
thebradley is offline   you may: quote & reply,
Old 08-22-2009, 09:09 AM   #8
Meatpuppet
Lurker
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 1
Movement Bug

Try turning on V-Sync. I had the same problem. This fixed it.
Meatpuppet is offline   you may: quote & reply,
Old 08-22-2009, 09:30 AM   #9
Q
The one who knocks
 
Q's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: ABQ
Posts: 6,643
Current Game: Mowing down neos with my M60
LF Jester Forum Veteran Helpful! 
Either that, or the Dantooine lag fix:
Quote:
Originally Posted by stingerhs View Post
  • First, figure out where the .ini is installed. Default is "C:\Program Files\Lucasarts\swkotor2\swkotor2.ini". If its not in that location, then your going to have to do some searching around on the hard drive a bit.
  • When you find it, just double-click on the file to open it in Notepad.
  • Scroll down the file until you find the Graphics Options
  • Under the last line ("last line" as in the last line of the list of entries under "Graphics Options", not the last line of "swkotor(2).ini), add "Disable Vertex Buffer Objects=1", without the quotes.
  • Goto File, then Save.
Or both.


"They should rename the team to the Washington Government Sucks. Put Obama on the helmet. Line the entire walls of the stadium with the actual text of the ACA.
Fix their home team score on the board to the debt clock, they can win every game 17,000,000,000,000 to 24. Losing team gets taxed by the IRS 100%, then droned."
-Toker
Q is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Knights of the Old Republic > Trouble Shooting > The Work Bench > Help Walking controls in KOTOR 2 Stops working.

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:33 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.